Genius loci

Genius loci

18. 2. 2015

Máme oblíbené místo? Je pro nás nádherné a nepostradatelné, přestože mnozí kolem nás si myslí, že je vymyšlené? Mýlí se. Někdy ho vídáme ve snu, někdy o něm čteme, umíme si ho dokonale představit. Velké, rozmanité místo, které je naším druhým domovem a přináší uklidnění. Máme tam svůj pařez, kam lze usednout, dívat se kolem na krásu přírody a zahnat chmury, které občas život přináší. Dobře ho známe, přesto nás vždy něčím překvapí? 

Je naším útočištěm, kde jsme moc rádi, je místem, kde se cítíme bezpečně a jistě, místem, kde zapomeneme na všechny strasti, kde se necítíme sami a sdílíme starosti i radosti tohoto místa. Kde si užíváme volnosti, svobody, nemusíme se skrývat, nemusíme nic skrývat, ani před světem ani před sebou. Naopak, nutí nás postavit se k problémům čelem.

Kdykoliv když si toto místo představíme, vypadá neskutečně krásně. V červené záři zapadajícího slunce zalije srdce pocit štěstí, cítíte, že nabírá síly, aby vám přineslo další sluncem zalitý den. Za ranního červánkového svítání naladí člověka, aby se probudil v dobré náladě, odpočatý a povzbuzený. Oblíbené místo, které patří jen nám, kde se vracíme do mladých let, kde se čas milosrdně zastaví. Nalézáme zde to, co hledáme, uvidíme to, za čím běháme, za hvězdou kouzelnou co splní nám sen. 

Skutečné či vysněné?! Máme oblíbené místo?

 

Z archivu - náš portál obsahuje cca 2500 čtenářských příspěvků,  nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.é
Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.