Grammy po letech
patřily opět Beatles

Grammy po letech
patřily opět Beatles

26. 1. 2014

Legendární skupina Beatles i více než 40 let po svém rozpadu stále sbírá hudební ceny: v noci na neděli si dva její dosud žijící členové Paul McCartney a Ringo Starr v Los Angeles přebrali ocenění za celoživotní dílo od Americké hudební akademie. Slavnostní večer, během nějž si pro pocty přišli rovněž Kris Kristofferson či Isley Brothers, byl velice bezprostřední a místy vypadal jako neformální setkání starých přátel, napsala agentura AP.

Když se na červeném koberci sešli Starr a countryový zpěvák Kristofferson, vítali se a objímali jako staří známí. „Dostávám cenu pro dinosaury. Co dostaneš ty?“ žertoval bubeník Beatles. „Už si nepamatuju,“ kontroval Kristofferson, a rozesmál tak všechny přihlížející.

Na cenách Grammy ale našli společnou řeč i další laureáti. Člen skupiny Isley Brothers, která se proslavila například hitem Twist & Shout, vzpomínal na to, jak s McCartneym probíral jejich raná hudební léta. „Povídali jsme si celou noc a nakonec mi řekl, že kdyby naše kapela neexistovala, nespíš by ještě teď trčeli v Liverpoolu,“ zavzpomínal Ronald Isley.
Na pódiu se kromě už zmíněných umělců objevili například členové německého seskupení Kraftwerk, cenu dostal i mexický zpěvák Armando Manzanero a in memoriam houslistka Maud Powellová. Pozornost vzbudily i vdovy po dvou členech Beatles Yoko Ono a Olivia Harrisonová, které převzaly ceny za své zesnulé manžely.

Beatles se loni opět propracovali do žebříčku deseti nejprodávanějších alb amerického hudebního časopisu Billboard. Druhý výběr písniček a rozhovorů, které slavná skupina nahrála v rozhlasových studiích BBC, se po uvedení na americký trh umístil na sedmém místě. Stal se již 31. albem Beatles, jemuž se podařilo dostat se do první desítky.

Beatles
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.