V každém věku či situaci:
Musíme si pomáhat!

V každém věku či situaci:
Musíme si pomáhat!

2. 2. 2014

K společenským událostem patří charita. Jinými slovy, sejde-li se tolik lidí pohromadě u dobrého jídla, pití a muziky, je více než na místě myslet na ty, kterým jsou takové příležitosti na míle vzdáleny. Při příležitosti plesu profesního magazínu, který se uskutečnil v Autoklubu ČR v Praze, byly podpořeny hned dvě charitativní organizace. Unicef a občanské sdružení Sluneční paprsek, který stejně jako profesní magazín slaví čtyři roky činnosti. Jeho zakladatel MUDr. Pavel Boček, který pracuje na onkologii v pražské nemocnici v Motole, přiblížil nadační činnost, kterou mohli hosté podpořit. (Více na www.slunecnipaprsek.cz).

Dobrovolníci pro Unicef nabízeli k zakoupení již končící kolekci reklamních předmětů a adopci ručně šitých panenek – ty bude pokračovat i nadále. Některé z nich ušila pořadatelka Michaela Lejsková v podobě svých hostů a tak své podobizny mohli najít například prof. Josef Syka, jehož panenka se stala předmětem dražby. Vítězem byla usilovně dražící prof. Eva Syková, která se „utkala“ se zpěvačkou Hanou Robinson. A tak mají manželé Sykovi doma již dvě panenky, které přinesly pro Unicef další možnosti očkování dětí v rozvojových zemích.

Dražitel večera: Vlastimil Harapes

Dražba byla jednou z příležitostí, jak podpořit Sluneční paprsek i Unicef. Dražitelem večera se stal Vlastimil Harapes, který vydražil tři ceny. Chaloupku z perníku od perníkáře Pavla Janoše z Pardubic, kterou věnoval dětem z baletní školy sólistky ND Adély Pollertové. Perlový náhrdelník věnovaný společností JwL Jewellery  a adopční panenku Pavlu Gombu, která byla dražena na podporu o. s. Sluneční paprsek. Naopak zase panenku Unicef v podobě MUDr. Pavla Bočka byla dražena pro Unicef. Sám pan doktor se o panenku velmi usiloval, ale nakonec ji vydražil architekt David Prudík, který ji Pavlu Bočkovi věnoval.

Důkazem toho, že každý může přispět nejen penězi, ale vlastní vůlí a pílí jsou adopční panenky, jejichž historie je známá celou řadu let a má své kořeny v Itálii.

Své adopční panenky si mohli odnést domů také Drahomír Viktorín z 5P Agency, Marie Kampfová – manažerka Phillip Moris a DJka, děkan fakulty VŠFS Ing Karel Havlíček, MUDr. Pavle Kukla ze společnosti Mettinum, módní návrhářka Marie Zelená nebo Gábina Páralová, která se však osobně účastnit nemohla. „Protože šila Gábina Páralová moje šaty pro tuto slavnostní událost, rozhodla jsem se ušít jeden model také já pro Gábinu Páralovou. Ale nejsem tak zdatná švadlena, tak jsem si troufla jen na malý model pro malou adopční panenku Unicef,“ dodává pořadatelka Michaela Lejsková, která většinu takových panenek šila právě z látek věnovaných módní návrhářkou Gábinou Páralovou.

 

Více informací:  www.ibestof.cz
Více o podpoře Unicef zde:  www.unicef.cz

společnost
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%