Zasáhne Rusko na Krymu?
Ne, Západ je lépe připraven

Zasáhne Rusko na Krymu?
Ne, Západ je lépe připraven

1. 3. 2014

Na amerických základnách v Turecku, Řecku a na Kypru se po dlouhé době navěšuje na osvědčené stíhací letouny F-16 ostrá munice. Konkrétně rakety Amram a Sidewinder. Piloti, kteří proti ruským migům v životě nebojovali, mají poslední briefing: jsou konfrontováni s velmi obratnými stroji Mig-31 a Su-27.

Američané a jejich spojenci by však měli mít jasnou technickou převahu – dokážou nepřítele zaměřit a sestřelit na 40 kilometrů. To ruské stroje nedokáží.

Nejen proto by si mělo Rusko případný zásah na Ukrajině rozmyslet. Třebaže ruská Rada federace (horní komora parlamentu) jednomyslně schválila žádost prezidenta Vladimira Putina o nasazení ruských vojáků na Ukrajině. Putin to zdůvodnil neklidnou situací v sousední zemi a potřebou ochránit ruské občany a vojáky z ruské základny umístěné na autonomním poloostrově Krym.

Putinova žádost následovala po debatě obou komor zákonodárného sboru, která se týkala stabilizace situace na ukrajinském poloostrově Krym. Podle ukrajinského ministra obrany již Moskva v posledních dnech posílila svůj kontingent na Krymu zhruba o 6000 vojáků; v minulosti neoficiální zdroje uváděly, že Moskva má na Krymu na 26 tisíc mužů.

Rusové moc dobře vědí, že Západ jen tak nepřemůžou.

politika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.