Křepelčí vejce

Křepelčí vejce

6. 3. 2014

Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4-5 krát menší, předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa, hořčíku, vápníku, fosforu, zinku, mědi a vitamínů 81, 82, 86, dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, minerální látky a představují ekologicky čistou výživu.

Křepelčí vejce však mají navíc specificky účinné látky, cenné hlavně podle zdravotních hledisek, neboť kladně působí na omezení chorob kardiovaskulárního systému, cukrovky, chorob trávicího ústrojí, hlavně žaludku, ledvin a tenkého střeva. Kladně pak působí při léčení chorob dýchacího a nervového systému.

Mají vliv také na imunitní systém člověka a na zvýšenou potenci mužů. Dále křepelčí vejce mají pozitivní vliv na zdravotní stav, především malých dětí, při nemoci a rekonvalescenci a celkové vyčerpanosti organismu.

Pravidelné užívání po dobu šesti týdnů zvyšuje imunitu člověka podobně jako pobyt ve vysokohorském prostředí nebo u moře. Ceny křepelčích vajec se zhruba pohybují od 2 do 4 Kč za kus.

 

Doporučená spotřeba

Děti: 2-3 ks denně

Dospělí: 4-5 ks denně

 

Vajíčka se upravují podle běžných receptur jako vejce slepičí. Doba varu je 80 sekund. Syrová vajíčka rozbíjejte seknutím nožem.

Kristýna Petrboková

recepty
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.