Jak odstranit bradavice? Laserem!

Jak odstranit bradavice? Laserem!

18. 3. 2014

Bradavice, tedy zrohovatělé výrůstky na kůži s nepravidelným drsným povrchem, vznikají buď samostatně, nebo ve skupinách nejčastěji na rukách, dlaních, chodidlech, loktech. Vzniknout však mohou i v obličeji. Bradavice způsobené papilomaviry trápí ženy i muže bez rozdílu věku.

S přicházejícím jarem a létem se je zejména ženy snaží odstranit. Podle dermatologa MUDr. Heleny Reisingerové z kliniky estetické medicíny Mediestetik je lze přitom odstranit téměř bezbolestně. Pomocí frakčního resurfacingového laseru CO2. Vzhledem k tomu, že bradavice jsou způsobeny viry, jsou infekční. K přenosu může dojít například ve veřejných sprchách, v bazénu, sauně nebo ve wellness centrech. Záleží však na obranyschopnosti člověka.

„Bradavicemi jsou ohroženi zejména lidé se sníženou imunitou – tedy děti, alergici, lidé po delší nemoci. Rizikové jsou bazény, sprchy a podobně. Zvláště v létě, jelikož bradavicím se daří v teplém a vlhkém prostředí,“ vyjmenovává MUDr. Helena Reisingerová z kliniky estetické medicíny Mediestetik.

Může se stát, že bradavice časem zmizí samy. Jinak existují různé prostředky pro domácí použití, které naleptávají povrch bradavice a tak dochází k jejich postupné likvidaci. Jde však o dlouhodobý proces. Ploché bradavice se odstraňují tekutým dusíkem, kdy dojde ke zmrazení bradavice. Ošetření je krátkodobě bolestivé. Za několik dnů se vytvoří na zmrazeném místě puchýř, se kterým bradavice sama odpadne. „Velice účinnou metodou odstranění je frakční resurfacingový laser CO2 od americké společnosti Candela, který zaručuje přesné zacílení, rychlé ošetření i následné hojení a minimální bolestivost.,“ radí dermatolog MUDr. Reisingerová z Mediestetik s tím, že je-li bradavice odstraněna laserem, ke zjizvení nedochází a ošetřená plocha velmi rychle splyne s okolím.

Bradavicím lze předcházet posilováním imunity. To můžeme riziko vzniku bradavic snížit, stejně jako opatrností ve veřejných sprchách, šatnách a podobně. Na imunitu je vhodné třeba i konopné semínko Carun. Konopné semínko se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, proteinů, prospěšných rostlinných sterolů a dalších důležitých látek pro lidský organizmus. Navíc se vyznačuje ideálním poměrem (1:3) esenciálních mastných kyselin (EMK) omega-3 a omega-6, což je lidskému tělu nejbližší, takže zajišťuje správnou funkci metabolismu. Doporučuje se užívat nejen při prevenci, ale konzumovat by ho měli i lidé při vyšší fyzické zátěži. Pouhá hrstka konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku živin.

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.