Pojeďte také na i60 Párty,  
zde jsou bližší informace!

Pojeďte také na i60 Párty,
zde jsou bližší informace!

11. 4. 2014

Ve dnech 25.4.-27.4.2014 se v rekreačním zařízení Ředkovec poblíž Havlíčkova Brodu uskuteční i60 Párty 2014, první setkání přízníivců tohoto magazínu ! Jak bude probíhat? Zde jsou podrobné informace nejen pro přihlášené účastníky, ale i pro ty, kdo by chtěli jet také. Místa ještě jsou!

Příjezd na místo

Příjezd vlakem: po vystoupení z vlaku na nádraží v Havlíčkově Brodě projdete do podchodu (schody nejsou jezdící) a pak zase po schodech nahoru do haly. Z haly se vydáte po chodníku směrem doprava, kolem malé pošty a uvidíte autobusový terminál. Tím projdete a na konci je přechod směrem ke Kauflandu. Projděte po chodníku kolem vchodu a opatrně z parkoviště ven přes další přechod (pozor, jezdí tam dost aut).(Budete mít za sebou prvních asi 5 minut chůze).

Po pravé ruce Vám zůstane hala podniku Hartmann. Na jejím konci vede doprava cesta pro pěší k Sázavě. Té si nevšímejte a pokračujte dále přímo do mírného kopečku podél hlavní ulice, jmenuje se Bělohradská.  Dojdete na křižovatku u Polikliniky (tam jste za dalších 3-5 minut). Držíte se stále přímo a cesta Vás dovede ke kruhovému objezdu. Šikmo proti Vám, mírně doleva přes kruhák uvidíte větší budovu Průmyslové školy stavební a naproti ní žlutou budovu hotelu Slunce.(Má vodorovné pruhy v barvě terakota). Přecházejte, prosím, zásadně jen po značených přechodech. Do hotelu vejděte hned prvními dveřmi zprava – tam se ocitnete před paní recepční, která Vám ukáže cestu do salónku rezervovaného pro Párty i60. (Celkem cesta od nádraží k hotelu trvá pěšky 10 – 15 minut. Jezdí také Městská doprava, ale je to skoro zbytečné, protože od nádraží je to jen jedna zastávka – výstup u Stavební školy, jízdné se platí 10 Kč).

Příjezd autem od Prahy: z dálnice odbočit na exitu 90 Humpolec, dále směr Havlíčkův Brod, dojedete k prvním semaforům (u čerpací stanice Aral) a pokračujete v přímém směru přes křižovatku. Hned po projetí křižovatkou uvidíte Hotel Slunce po levé straně. (Pro bezpečné odbočení k němu raději pokračujte ještě 20 m dál na kruhový objezd a ten celý obkroužíte a pak už lehce k hotelu odbočíte a zaparkujete přímo před ním.)

Nebo po silnici I. 38 Praha - Kolín - Havlíčkův Brod. Po příjezdu do H.Brodu pak pokračovat rovně s kopce dolů stále po hlavní, postupně přes šest semaforů a na rovince na křižovatce Masarykova ulice – Humpolecká ul. odbočíte doleva směr centrum a hotel již uvidíte vlevo.

Příjezd autem od Brna: po dálnici D1, z dálnice odbočit na exitu 112 Jihlava, dále směr Havlíčkův Brod. Tady opět sjedete až k prvním semaforům a hotel budete vidět z této křižovatky před Vámi vpravo. Odbočíte doprava a tím se Vám dostane na Vaši levou stranu. Pro bezpečné zaparkování před ním platí totéž, co v odstavci od Prahy.

Na navigaci bych raději moc tentokrát nespoléhala, protože město je ze všech stran rozkopané – silnice se opravují. Ale tyto popsané trasy by měly fungovat, byť v určitém omezení – zúžení do jednoho pruhu a tak podobně. Z ostatních směrů (např. od Pardubic) se nyní můžete dostat jen po obchvatu a podle značek pak pokračovat stejně jako od Kolína). 

Zavazadla si budete moci uložit a ponechat v salónku hotelu Slunce až do společného odjezdu autobusu na Ředkovec. Potřebné a nezbytně nutné věci si budete nosit s sebou a opatrovat v příruční tašce, kabelce, batůžku apod. – prostě, co Vám vyhovuje.

Platba - Ti, kteří uhradili jen zálohovou platbu ve výši 600 Kč, nechť prosím doplatí zbývajících 500 Kč v hotovosti na místě po příchodu do salónku v hotelu (bude Vám předáno potvrzení o přijetí platby). To se netýká již těch, co provedli celkovou úhradu ve výši 1100 Kč za osobu.

Jídlo a pití 

1. den tj. v pátek se bude oběd podávat přímo v salónku. Nemusíme čekat, až dojedou všichni, objednávat jídlo i pití si můžete průběžně dle chuti a zájmu. Není to tedy žádný hromadný oběd a záleží jen na Vás, zda si dáte předkrm, polévku, hlavní jídlo, nebo jen něco z toho, různé nápoje, poháry, všechno si budete moci vybrat dle jídelního lístku.

Kalkulace na jídlo i pití v hotelu Slunce byla do Vaší ceny zahrnuta ve výši 120 Kč za osobu a bude Vám odečtena při placení. Vše, co zkonzumujete nad těchto 120 Kč, tak přímo na místě uhradíte v hotovosti vrchnímu.
Odpoledne se budete moci občerstvit v některé z místních cukráren a kaváren v centru (při procházce Vás na ně upozorním), nebo např. v kavárně U notáře vedle Středu Evropy.

Další stravování:

Večeře již bude hromadná, (to platí pro pátek i pro sobotu) pro všechny stejná v ubytovacím zařízení Ředkovec. Předpokládaný čas v 18,00 hod. Nápoje nejsou zahrnuty do ceny. Ale můžeme si přinést jakékoliv vlastní pití – jak alkoholické, tak nealko. Vzhledem k tomu, že v dubnu zde ještě není běžný provoz, tak tady nebude fungovat ani bar. Zato nám bude volně k dispozici kuchyňka s nádobím, kde si můžete z vlastních donesených surovin připravit, kávu, čaj, grog – prostě cokoliv dle vlastní chuti. Pokud jde o víno, nebo pivo, není nutné, abyste se tahali se zátěží z domu. Domluvíme se ve Slunci, kdo by kolik čeho asi chtěl vypít během obou večerů na Ředkovci a podle toho to v Brodě nakoupíme v obchodě do jednoho auta, abyste se nemuseli s ničím zatěžovat – Vy už si to jen zaplatíte proti účtence. (Když zásoby na oba dny vyčerpáme již během pátku, tak máme šanci pak během sobotního dopoledne obnovit nákup ještě na Lipnici).
 

Snídaně v sobotu i v neděli budou připravené na čas, na němž se dohodneme (myslím, že optimální by bylo asi od 7,30 – 8,00 hod.? v sobotu. V neděli raději dříve od 7,00 hod., abychom stihli včas přejezd a procházku údolím Doubravky(- pokud nám to počasí dovolí).

Oběd v sobotu – jsou zajištěna jen místa v restauraci U České koruny v Lipnici nad Sázavou. Bude jen na Vás, co si k jídlu a pití vyberete, to si také zaplatíte. (Konzumace obědů není povinná.) Jen pro Vaši informaci – toto místo si nemůžete nechat ujít, nejen proto, že zde často pobýval Jaroslav Hašek – a nyní tento hostinec a penzion vlastní jeho vnuk Ing. Richard Hašek. Bude dobré se zde příjemně zrestaurovat po návštěvě hradu i památníku J. Haška před odchodem na turistickou procházku do pozoruhodně ozdobených lomů (mnoho podrobností se dovíte na místě). V podvečer se vrátíme společně autobusem na večeři a ubytování zase na Ředkovec.
Oběd v neděli bude individuální záležitostí, neboť někteří nám sdělili, že již musejí odjíždět v poledne z HB domů (z důvodu velké vzdálenosti i tak přijedou někteří domů až pozdě večer).

Aby vše proběhlo v klidu a pohodě, tak z Doubravky můžeme odjet ve dvou skupinách. Dřívější autobusem, pozdější vlakem z Chotěboře do H.Brodu. (Stačí dohoda v průběhu setkání. Jízdní řády budu mít k nahlédnutí k dispozici.) Něco k obědu a zásoby na cestu bude možné koupit jak v Chotěboři, tak i v Havlíčkově Brodě. 

Ubytování

Je zajištěno v rekreačním zařízení Ředkovec, vzdáleném zhruba 12 km od Havlíčkova Brodu a asi 4 km od Lipnice nad Sázavou. Bylo vybráno proto, že se nachází v pěkné přírodě Vysočiny, u stejnojmenného rybníka, obklopeno lesy. V případě příznivého počasí možnost posedět také venku na lavičkách u ohně. Uvnitř je jídelna, která poslouží i jako společenský sál. Jde sice o skromněji vybavený objekt, ale rozhodující roli ve výběru hrála i podstatně nižší cena (pro většinu nás důchodců určitě dosti podstatná, že?)  

Pokoje jsou zde dvoulůžkové, třílůžkové i čtyřlůžkové. Pro všechny dosud přihlášené počítáme s dvoulůžkovými pokoji. Pokud si někdo bude přát být ve trojici, obdrží čtyřlůžkový pokoj s tím, že dvě lůžka tam jsou vedle sebe a další je pak palanda, u níž bychom předpokládali jen využití spodního lůžka. S ohledem na naše věkové složení nechci nikoho umisťovat na horní lůžko.

Pokud si někdo z jednotlivců výhradně přeje bydlet sám, prosím oznamte mi to předem e-mailem.

Přihlášení později po datu 10. 4. budou ubytováni ve zbývajících 2-3 lůžkových pokojích.
Všechny pokoje jsou bez vlastního sociálního zařízení. Umyvadla, sprchy a WC jsou na chodbách, odděleně pro ženy a pro muže.  

Lůžkoviny jsou součástí vybavení, ručníky nikoliv.
Pro vlastní pohodlí si nezapomeňte přezouvací obuv, obyčejné sportovní, nebo domácké oblečení pro večerní posezení zde (uvnitř nebo venku). I když máme jaro v plném proudu, svetr se může hodit vždy.

Doprovodný program 

V pátek mezi 10,00 – 14,00 hod. bavíme sebe navzájem. Bude to něco ve stylu televizního pořadu Všechnopárty Karla Šípa, ovšem samozřejmě bez populárního Karla a bez televizních kamer. Mezi tím budeme jíst, pít a vítat se s dalšími příchozími a také povídat o Magazínu i60.

V 14,00 hod. se vydáme do centra na zkrácenou společnou procházku kolem pamětihodností. Od 15,00 hod. je prohlídka Muzea Karla Havlíčka Borovského. Pokud vlastníte SENIOR PAS, tak si ho, prosím,  nezapomeňte vzít s sebou. Poskytují nám zde na něj slevy ve výši 50 %. Kdyby snad někdo nechtěl do Muzea jít, tak samozřejmě nemusí, ale žádná částka mu vrácena nebude. Po skončení prohlídky Muzea i obhlédnutí městské památkové zóny na náměstí můžeme pokračovat aspoň na okraj parku Budoucnost. Návrat kratičkou procházkou po stezce podél Sázavy.

Samozřejmě, že cestou nemůže chybět zastavení u Středu Evropy (dle Járy Cimrmana). Také společná fotografie, případně čas na kávičku, či jiný nápoj právě zde (úprava programu vyhrazena s ohledem na počasí, rovněž směr procházky může být obrácen nebo pozměněn.) 

Po ubytování a večeři na Ředkovci pokračujeme v nedokončené dopolední zábavě. Bude prostor pro každého, kdo bude ochoten nám ukázat nějaké své dovednosti. Někdo může vyprávět o svých zálibách, jiný si třeba přiveze hudební nástroj, další může zdarma udělat reklamu svým výrobkům nebo službám, jiný se blýskne dobrými a užitečnými radami, vyprávěním vtipů atd.

Připomínám také pokus o rekord, vyhlášený paní Helenou Červenkovou. Napište si a přivezte co nejvíce vět vytvořených pouze ze slov o třech písmenkách. Každý větný člen, to znamená také předložky a spojky, smí mít pouze tři písmena. Vůbec žádné slovo nesmí mít ani míň, ani víc.

Zapojení do kterékoliv z akcí je samozřejmě dobrovolné a stále ještě můžete posílat svoje návrhy
a nabídnout konkrétní vlastní iniciativu na jakékoliv vylepšení zábavy.

V sobotu od 10. hod. je potvrzena prohlídka hradu Lipnice a následně Památník Jaroslava Haška.
Odpoledne nejprve nenáročná pěší vycházka do bývalých lomů, nyní již zatopených. (Zvládnete to dobře v běžné sportovní obuvi). Ty lomy jsou pozoruhodné tím, že tam Radomír Dvořák vytesal v uplynulém desetiletí do skal mistrovské dílo - triptych velikých reliéfů se souhrnným označením Památník národního odposlechu. Nejprve půjdeme k lomům, kde je vytesáno Bretschneidrovo ucho a o kousek výše pak také Ústa pravdy. Zvládne to určitě každý, cesta dohromady cca 2 km.
Zdatnější turisté mohou pokračovat pěšky dál ke třetímu, trochu vzdálenějšímu lomu, kde jsou „Zlaté oči“. Eventuelně se všichni můžeme nechat převézt autobusem po silnici téměř až k trochu jinému pozoruhodnému dílu, od stejného sochaře, a to je Hlava XXII.

Večer návrat na ubytování, večeře, pokračování zábavy započaté v předešlém večeru.

Odjezd

V neděli přejezd autobusem ze Ředkovce přes H.Brod do Chotěboře. Tam pak procházka údolím Doubravky, která je chráněnou přírodní rezervací. Vzhledem k tomu, že jde o závěrečný den setkání, které připadá na neděli, zkrátíme program tak, abyste o žádný zážitek nepřišli, ale také, aby vyhovoval i těm, co musí odjíždět již v poledne z Havlíčkova Brodu.

(Poznámka o odjezdech je již v posledním odstavci bodu 3.)

 

Pojedete s námi? Pak se co nejdříve přihlaste ZDE.

 


 

 

 

   
   

 

 
i60.cz
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%