Pojeďte také na i60 Párty,  
zde jsou bližší informace!

Pojeďte také na i60 Párty,
zde jsou bližší informace!

11. 4. 2014

Ve dnech 25.4.-27.4.2014 se v rekreačním zařízení Ředkovec poblíž Havlíčkova Brodu uskuteční i60 Párty 2014, první setkání přízníivců tohoto magazínu ! Jak bude probíhat? Zde jsou podrobné informace nejen pro přihlášené účastníky, ale i pro ty, kdo by chtěli jet také. Místa ještě jsou!

Příjezd na místo

Příjezd vlakem: po vystoupení z vlaku na nádraží v Havlíčkově Brodě projdete do podchodu (schody nejsou jezdící) a pak zase po schodech nahoru do haly. Z haly se vydáte po chodníku směrem doprava, kolem malé pošty a uvidíte autobusový terminál. Tím projdete a na konci je přechod směrem ke Kauflandu. Projděte po chodníku kolem vchodu a opatrně z parkoviště ven přes další přechod (pozor, jezdí tam dost aut).(Budete mít za sebou prvních asi 5 minut chůze).

Po pravé ruce Vám zůstane hala podniku Hartmann. Na jejím konci vede doprava cesta pro pěší k Sázavě. Té si nevšímejte a pokračujte dále přímo do mírného kopečku podél hlavní ulice, jmenuje se Bělohradská.  Dojdete na křižovatku u Polikliniky (tam jste za dalších 3-5 minut). Držíte se stále přímo a cesta Vás dovede ke kruhovému objezdu. Šikmo proti Vám, mírně doleva přes kruhák uvidíte větší budovu Průmyslové školy stavební a naproti ní žlutou budovu hotelu Slunce.(Má vodorovné pruhy v barvě terakota). Přecházejte, prosím, zásadně jen po značených přechodech. Do hotelu vejděte hned prvními dveřmi zprava – tam se ocitnete před paní recepční, která Vám ukáže cestu do salónku rezervovaného pro Párty i60. (Celkem cesta od nádraží k hotelu trvá pěšky 10 – 15 minut. Jezdí také Městská doprava, ale je to skoro zbytečné, protože od nádraží je to jen jedna zastávka – výstup u Stavební školy, jízdné se platí 10 Kč).

Příjezd autem od Prahy: z dálnice odbočit na exitu 90 Humpolec, dále směr Havlíčkův Brod, dojedete k prvním semaforům (u čerpací stanice Aral) a pokračujete v přímém směru přes křižovatku. Hned po projetí křižovatkou uvidíte Hotel Slunce po levé straně. (Pro bezpečné odbočení k němu raději pokračujte ještě 20 m dál na kruhový objezd a ten celý obkroužíte a pak už lehce k hotelu odbočíte a zaparkujete přímo před ním.)

Nebo po silnici I. 38 Praha - Kolín - Havlíčkův Brod. Po příjezdu do H.Brodu pak pokračovat rovně s kopce dolů stále po hlavní, postupně přes šest semaforů a na rovince na křižovatce Masarykova ulice – Humpolecká ul. odbočíte doleva směr centrum a hotel již uvidíte vlevo.

Příjezd autem od Brna: po dálnici D1, z dálnice odbočit na exitu 112 Jihlava, dále směr Havlíčkův Brod. Tady opět sjedete až k prvním semaforům a hotel budete vidět z této křižovatky před Vámi vpravo. Odbočíte doprava a tím se Vám dostane na Vaši levou stranu. Pro bezpečné zaparkování před ním platí totéž, co v odstavci od Prahy.

Na navigaci bych raději moc tentokrát nespoléhala, protože město je ze všech stran rozkopané – silnice se opravují. Ale tyto popsané trasy by měly fungovat, byť v určitém omezení – zúžení do jednoho pruhu a tak podobně. Z ostatních směrů (např. od Pardubic) se nyní můžete dostat jen po obchvatu a podle značek pak pokračovat stejně jako od Kolína). 

Zavazadla si budete moci uložit a ponechat v salónku hotelu Slunce až do společného odjezdu autobusu na Ředkovec. Potřebné a nezbytně nutné věci si budete nosit s sebou a opatrovat v příruční tašce, kabelce, batůžku apod. – prostě, co Vám vyhovuje.

Platba - Ti, kteří uhradili jen zálohovou platbu ve výši 600 Kč, nechť prosím doplatí zbývajících 500 Kč v hotovosti na místě po příchodu do salónku v hotelu (bude Vám předáno potvrzení o přijetí platby). To se netýká již těch, co provedli celkovou úhradu ve výši 1100 Kč za osobu.

Jídlo a pití 

1. den tj. v pátek se bude oběd podávat přímo v salónku. Nemusíme čekat, až dojedou všichni, objednávat jídlo i pití si můžete průběžně dle chuti a zájmu. Není to tedy žádný hromadný oběd a záleží jen na Vás, zda si dáte předkrm, polévku, hlavní jídlo, nebo jen něco z toho, různé nápoje, poháry, všechno si budete moci vybrat dle jídelního lístku.

Kalkulace na jídlo i pití v hotelu Slunce byla do Vaší ceny zahrnuta ve výši 120 Kč za osobu a bude Vám odečtena při placení. Vše, co zkonzumujete nad těchto 120 Kč, tak přímo na místě uhradíte v hotovosti vrchnímu.
Odpoledne se budete moci občerstvit v některé z místních cukráren a kaváren v centru (při procházce Vás na ně upozorním), nebo např. v kavárně U notáře vedle Středu Evropy.

Další stravování:

Večeře již bude hromadná, (to platí pro pátek i pro sobotu) pro všechny stejná v ubytovacím zařízení Ředkovec. Předpokládaný čas v 18,00 hod. Nápoje nejsou zahrnuty do ceny. Ale můžeme si přinést jakékoliv vlastní pití – jak alkoholické, tak nealko. Vzhledem k tomu, že v dubnu zde ještě není běžný provoz, tak tady nebude fungovat ani bar. Zato nám bude volně k dispozici kuchyňka s nádobím, kde si můžete z vlastních donesených surovin připravit, kávu, čaj, grog – prostě cokoliv dle vlastní chuti. Pokud jde o víno, nebo pivo, není nutné, abyste se tahali se zátěží z domu. Domluvíme se ve Slunci, kdo by kolik čeho asi chtěl vypít během obou večerů na Ředkovci a podle toho to v Brodě nakoupíme v obchodě do jednoho auta, abyste se nemuseli s ničím zatěžovat – Vy už si to jen zaplatíte proti účtence. (Když zásoby na oba dny vyčerpáme již během pátku, tak máme šanci pak během sobotního dopoledne obnovit nákup ještě na Lipnici).
 

Snídaně v sobotu i v neděli budou připravené na čas, na němž se dohodneme (myslím, že optimální by bylo asi od 7,30 – 8,00 hod.? v sobotu. V neděli raději dříve od 7,00 hod., abychom stihli včas přejezd a procházku údolím Doubravky(- pokud nám to počasí dovolí).

Oběd v sobotu – jsou zajištěna jen místa v restauraci U České koruny v Lipnici nad Sázavou. Bude jen na Vás, co si k jídlu a pití vyberete, to si také zaplatíte. (Konzumace obědů není povinná.) Jen pro Vaši informaci – toto místo si nemůžete nechat ujít, nejen proto, že zde často pobýval Jaroslav Hašek – a nyní tento hostinec a penzion vlastní jeho vnuk Ing. Richard Hašek. Bude dobré se zde příjemně zrestaurovat po návštěvě hradu i památníku J. Haška před odchodem na turistickou procházku do pozoruhodně ozdobených lomů (mnoho podrobností se dovíte na místě). V podvečer se vrátíme společně autobusem na večeři a ubytování zase na Ředkovec.
Oběd v neděli bude individuální záležitostí, neboť někteří nám sdělili, že již musejí odjíždět v poledne z HB domů (z důvodu velké vzdálenosti i tak přijedou někteří domů až pozdě večer).

Aby vše proběhlo v klidu a pohodě, tak z Doubravky můžeme odjet ve dvou skupinách. Dřívější autobusem, pozdější vlakem z Chotěboře do H.Brodu. (Stačí dohoda v průběhu setkání. Jízdní řády budu mít k nahlédnutí k dispozici.) Něco k obědu a zásoby na cestu bude možné koupit jak v Chotěboři, tak i v Havlíčkově Brodě. 

Ubytování

Je zajištěno v rekreačním zařízení Ředkovec, vzdáleném zhruba 12 km od Havlíčkova Brodu a asi 4 km od Lipnice nad Sázavou. Bylo vybráno proto, že se nachází v pěkné přírodě Vysočiny, u stejnojmenného rybníka, obklopeno lesy. V případě příznivého počasí možnost posedět také venku na lavičkách u ohně. Uvnitř je jídelna, která poslouží i jako společenský sál. Jde sice o skromněji vybavený objekt, ale rozhodující roli ve výběru hrála i podstatně nižší cena (pro většinu nás důchodců určitě dosti podstatná, že?)  

Pokoje jsou zde dvoulůžkové, třílůžkové i čtyřlůžkové. Pro všechny dosud přihlášené počítáme s dvoulůžkovými pokoji. Pokud si někdo bude přát být ve trojici, obdrží čtyřlůžkový pokoj s tím, že dvě lůžka tam jsou vedle sebe a další je pak palanda, u níž bychom předpokládali jen využití spodního lůžka. S ohledem na naše věkové složení nechci nikoho umisťovat na horní lůžko.

Pokud si někdo z jednotlivců výhradně přeje bydlet sám, prosím oznamte mi to předem e-mailem.

Přihlášení později po datu 10. 4. budou ubytováni ve zbývajících 2-3 lůžkových pokojích.
Všechny pokoje jsou bez vlastního sociálního zařízení. Umyvadla, sprchy a WC jsou na chodbách, odděleně pro ženy a pro muže.  

Lůžkoviny jsou součástí vybavení, ručníky nikoliv.
Pro vlastní pohodlí si nezapomeňte přezouvací obuv, obyčejné sportovní, nebo domácké oblečení pro večerní posezení zde (uvnitř nebo venku). I když máme jaro v plném proudu, svetr se může hodit vždy.

Doprovodný program 

V pátek mezi 10,00 – 14,00 hod. bavíme sebe navzájem. Bude to něco ve stylu televizního pořadu Všechnopárty Karla Šípa, ovšem samozřejmě bez populárního Karla a bez televizních kamer. Mezi tím budeme jíst, pít a vítat se s dalšími příchozími a také povídat o Magazínu i60.

V 14,00 hod. se vydáme do centra na zkrácenou společnou procházku kolem pamětihodností. Od 15,00 hod. je prohlídka Muzea Karla Havlíčka Borovského. Pokud vlastníte SENIOR PAS, tak si ho, prosím,  nezapomeňte vzít s sebou. Poskytují nám zde na něj slevy ve výši 50 %. Kdyby snad někdo nechtěl do Muzea jít, tak samozřejmě nemusí, ale žádná částka mu vrácena nebude. Po skončení prohlídky Muzea i obhlédnutí městské památkové zóny na náměstí můžeme pokračovat aspoň na okraj parku Budoucnost. Návrat kratičkou procházkou po stezce podél Sázavy.

Samozřejmě, že cestou nemůže chybět zastavení u Středu Evropy (dle Járy Cimrmana). Také společná fotografie, případně čas na kávičku, či jiný nápoj právě zde (úprava programu vyhrazena s ohledem na počasí, rovněž směr procházky může být obrácen nebo pozměněn.) 

Po ubytování a večeři na Ředkovci pokračujeme v nedokončené dopolední zábavě. Bude prostor pro každého, kdo bude ochoten nám ukázat nějaké své dovednosti. Někdo může vyprávět o svých zálibách, jiný si třeba přiveze hudební nástroj, další může zdarma udělat reklamu svým výrobkům nebo službám, jiný se blýskne dobrými a užitečnými radami, vyprávěním vtipů atd.

Připomínám také pokus o rekord, vyhlášený paní Helenou Červenkovou. Napište si a přivezte co nejvíce vět vytvořených pouze ze slov o třech písmenkách. Každý větný člen, to znamená také předložky a spojky, smí mít pouze tři písmena. Vůbec žádné slovo nesmí mít ani míň, ani víc.

Zapojení do kterékoliv z akcí je samozřejmě dobrovolné a stále ještě můžete posílat svoje návrhy
a nabídnout konkrétní vlastní iniciativu na jakékoliv vylepšení zábavy.

V sobotu od 10. hod. je potvrzena prohlídka hradu Lipnice a následně Památník Jaroslava Haška.
Odpoledne nejprve nenáročná pěší vycházka do bývalých lomů, nyní již zatopených. (Zvládnete to dobře v běžné sportovní obuvi). Ty lomy jsou pozoruhodné tím, že tam Radomír Dvořák vytesal v uplynulém desetiletí do skal mistrovské dílo - triptych velikých reliéfů se souhrnným označením Památník národního odposlechu. Nejprve půjdeme k lomům, kde je vytesáno Bretschneidrovo ucho a o kousek výše pak také Ústa pravdy. Zvládne to určitě každý, cesta dohromady cca 2 km.
Zdatnější turisté mohou pokračovat pěšky dál ke třetímu, trochu vzdálenějšímu lomu, kde jsou „Zlaté oči“. Eventuelně se všichni můžeme nechat převézt autobusem po silnici téměř až k trochu jinému pozoruhodnému dílu, od stejného sochaře, a to je Hlava XXII.

Večer návrat na ubytování, večeře, pokračování zábavy započaté v předešlém večeru.

Odjezd

V neděli přejezd autobusem ze Ředkovce přes H.Brod do Chotěboře. Tam pak procházka údolím Doubravky, která je chráněnou přírodní rezervací. Vzhledem k tomu, že jde o závěrečný den setkání, které připadá na neděli, zkrátíme program tak, abyste o žádný zážitek nepřišli, ale také, aby vyhovoval i těm, co musí odjíždět již v poledne z Havlíčkova Brodu.

(Poznámka o odjezdech je již v posledním odstavci bodu 3.)

 

Pojedete s námi? Pak se co nejdříve přihlaste ZDE.

 


 

 

 

   
   

 

 
i60.cz
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Paní Vítková můžete přijet až na Ředkovec. Ovšem bez platby předem Vám nemůže být zajištěna večeře (protože to budou připravovat jen na objednaný a předem uhrazený počet lidí). Můžete vyplnit přihlášku, abychom s Vámi počítali. Hano, pokud jde o lidi, co mají problém se schody, tak by to dobré nebylo, protože např. ubytování je jen v 1.poschodí. V přízemí není vůbec žádný pokoj. Z nádraží mohu zajistit převoz autem, a pak nemusí absolvovat všechny procházky.
Hana Práglová
Ráda bych se zeptala-(nejedná se přímo o mou maličkost)-je toto setkání vhodné i pro lidi,kteří mají problémy s chůzí?????
Marie Novotná
Paní Vítková,napište p.Handlové a domluvíte se.Věřím,že to půjde.... e-mail: jarka.handlova@seznam.cz
Pavla Vítková
Mohu se zeptat, zda je možné přijet až na Ředkovec a zaplatit za nocleh až na místě?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.