Letní hudební festivaly
lákají na herce i legendy

Letní hudební festivaly
lákají na herce i legendy

4. 5. 2014

Letní hudební festivaly lákají na další známá jména vystupujících, z nichž ani všichni nejsou profesionálními hudebníky. S blížícím se začátkem festivalové sezony se pořadatelé předhánějí v oznamování dalších hvězd. Na festivalech se tak v létě i přes avizované finanční problémy některých akcí opět setkáme s množstvím známých interpretů a skupin včetně filmové hvězdy Stevena Seagala či spisovatele Michala Viewegha.

Na festival Rock for People, který nabídne od 3. do 5. července v hradeckém Festivalparku kombinaci prověřených jmen a nových talentů, míří hrdina akčních filmů 90. let, režisér, scénárista a producent Steven Seagal. „Seagal je velmi dobrým kytaristou a zpěvákem, který ctí tradice velkých mistrů. Jeho autentický bluesový projev léty zrál i díky společnému jamování s legendami, jako byli a jsou Bo Diddley, John Lee Hooker nebo B. B. King,“ uvedla za pořadatele Lucie Čunderliková.

Ivan Král se po třech letech vrátí do České republiky, aby zde odehrál jediný letošní koncert. Vybral si pro něj pódium festivalu Benátská!, která je naplánovaná od 24. do 27. července v areálu Vesec u Liberce. Pětašedesátiletý muzikant, který se proslavil jako baskytarista skupiny Patti Smith Group a později hrál s Iggy Popem nebo v kapele Johna Calea, se na výjimečném vystoupení 25. července obklopí předními českými hráči.

Na Sázavafest konaný na přelomu července a srpna v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou se po roční pauze způsobené vážnou nemocí opět vrátí spisovatel Michal Viewegh a nabídne návštěvníkům autorské čtení své současné tvorby.

Hvězdou 19. ročníku festivalu Brutal Assault bude americká kapela Slayer. „Letité přání mnoha fanoušků a organizátorů se tak definitivně přetavuje do reality, která se zhmotní 6. až 9. srpna ve vojenské pevnosti v Josefově,“ sdělil za pořadatele Tomáš Karlík. Slayer tvoří společně s Metallikou, Megadeth a Anthrax thrashmetalovou "velkou čtyřku".

Na Hip Hop Kempu, který se v Hradci Králové uskuteční 21. až 23. srpna, vystoupí držitel čtyř cen Grammy, americký rapper CeeLo Green. „Je velice všestranný umělec. Zpěvák, rapper, producent, herec,“ řekli pořadatelé. Jako člen Dungeon Family je na scéně od poloviny devadesátých let.

Na 15. ročník festivalu Rock for Churchill dorazí britské punk-rockové trio The Subways a jamajský Anthony B, velká hvězda ze světa reggae. Společně s The Parov Stelar Band, Dub Pistols a Dreadzone budou hlavními taháky poslední velké akce prázdnin, která se uskuteční 29. a 30. srpna v přírodním areálu Myslivna ve Vroutku. Vedle dvojice zahraničních interpretů pořadatelé zveřejnili také další účinkující z domácí scény. První trojice Wohnout, United Flavour a Skyline patří ke stálicím vrouteckého festivalu. Druhá trojka Zrní, Zoči Voči a Cocoman & Solid Vibes se na Rock for Churchill představí poprvé.

festival
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.