Červen: měsíc derniér
úspěšných inscenací

Červen: měsíc derniér
úspěšných inscenací

4. 6. 2014

S končící sezonou ohlašují divadla derniéry i úspěšných a dlouho hraných inscenací. Týká se to také pražských kamenných scén včetně Národního divadla. To uvede Cyrana s Davidem Prachařem v titulní roli v historické budově naposledy 26. června, už 12. června ukončí úspěšnou sérii Zkrocení zlé ženy. Na jevišti Stavovského se derniéry inscenace Enron uskuteční 13. a komedie Revizor 18. června.

Také poslední opona pro představení Divadla ABC Saturnin se blíží - závěrečné reprízy budou 18., 19. a 20. června. Hudební féerie na motivy humoristického románu Zdeňka Jirotky se hrála od května 2010 téměř stokrát. Zrežíroval ji Ondřej Havelka, který si na pomoc přizval svůj orchestr Melody Makers.

Repertoár Divadla na Vinohradech opustí v sobotu 7. června komedie Jistě, pane ministře autorů Jonathana Lynna a Anthonyho Jaye v dramatizaci Kristiny Žantovské. V únoru 2006 byla režijním debutem bývalého uměleckého šéfa Martina Stropnického, hlavní role vytvořili Viktor Preiss a hostující František Němec, měla tu 240 repríz. Inscenace hry izraelského dramatika Hanocha Levina Nesnesitelné svatby bude naposled uvedena 19. června.

Divadlo na Fidlovačce uvede 8. června derniéru muzikálu Voskovce a Wericha na hudbu Burtona Lanea Divotvorný hrnec, který před deseti lety nastudoval režisér Juraj Deák s Václavem Svobodou jako Vodníkem Čochtanem a Zuzanou Vejvodovou v roli Káči. O čtyři dny později tam bude mít derniéru komedie Georgese Feydeaua Proutník pod pantoflem.

Divadlo v Dlouhé upozorňuje na poslední představení pratchettovské inscenace Hany Burešové Soudné sestry, jejíž českou premiéru v dubnu 2001 autor sledoval osobně. Derniéra 20. června bude 185. reprízou a doplní ji dražba kostýmů, rekvizit i částí dekorace.

V Divadle Na Jezerce uvedou 19. června naposled Lásky paní Katty s Jiřinou Bohdalovou v titulní roli. Tragikomedii irského dramatika Briana Friela připravil režisér Vladimír Strnisko. Příběh bavil diváky téměř devět let a měl 215 repríz. Bohdalovou čeká na tomto jevišti role kurážné Korsičanky Josefíny v komedii Jiřího Hubače Generálka. V režii Radka Balaše bude mít premiéru 20. listopadu.

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.