Sex a fotbal: měly by týmy
během MS abstinovat?

Sex a fotbal: měly by týmy
během MS abstinovat?

10. 6. 2014

Mexičané budou držet přísný celibát. Německý trenér amerického národního týmu je naopak mnohem benevolentnější. Toto je diskuse stará jako svět, tedy přinejmenším ten fotbalový: Měly by se fotbalové hvězdy zdržet sexu, aby podaly co nejlepší sportovní výkon?

Jak napsal zpravodajský server CNN, kouč amerického týmu Jürgen Klinsman zastává vůči sexuálním aktivitám během nadcházejícího mistrovství světa v Brazílii uvolněný postoj. „Myslím, že máme velmi nenucený přístup k těmto věcem,“ řekl Klinsmann, člen vítězného německého týmu z MS 1990. „Jejich rodiny mohou přijet prakticky kdykoli. Budou při zápasech, mohou přijít do hotelu, budeme pořádat společná grilování. Každá země je jiná. Hrál jsem v různých zemích, kde člověk přítelkyni nebo manželku neviděl dva měsíce. Každý tým a každá země se k tomu staví jinak podle své kultury,“ podotkl. „Respektuji mexický přístup, protože je postavený na jejich kultuře. Naopak nám se tu sešla skupina kluků a společné prostředí, které je velmi otevřené a uvolněné. Ale jakmile vyrazíme na trénink nebo nastoupíme k zápasu, bereme všechno maximálně vážně,“ ujistil Klinsmann.

Cudnější přístup volí Mexičané. Jejich trenér Miguel Herrera hráče varoval, že se budou muset během měsíc trvajícího šampionátu zdržet sexu. „Pokud hráč nedokáže měsíc nebo 20 dní vydržet bez pohlavního styku, pak není připravený být profesionálním hráčem,“ řekl nekompromisně Herrera mexickému deníku Reforma. „Všichni hráči, které jsme vybrali, mají dost dobrý životopis, vyhráli velké zápasy, byli šampióny a všichni víme, čeho chceme dosáhnout. Proto nebudeme vyhledávat ani provozovat sex během mistrovství světa. Půjdeme za tím, kvůli čemu jsme přijeli. Kvůli soutěži, která nám dává příležitost překonat sami sebe a dokázat něco velkého.“

Jeho slova jsou vodou na mlýn trenéra Bosny a Hercegoviny Safeta Sušiče, který podle britského listu Daily Star hráčům oznámil, že na sex mohou v Brazílii zapomenout. „Tohle není výlet. Jedeme hrát na mistrovství světa,“ zdůraznil.

fotbal
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.