Tři české mušketýrky do čtvrtfinále

Tři české mušketýrky do čtvrtfinále

30. 6. 2014

V letošním tenisovém Wimbledonu postupují velmi překvapivě tři české tenistky až do čtvrtfinále. Stejně jako v románu Alexandra Dumase byly naše mušketýrky čtyři, ale naše nejmladší, teprve devatenáctiletá Tereza Smitková skončila v osmifinále na raketě zkušené Lucie Šafářové, které je 27 let a je aktuálně na 23.místě světového žebříčku žen WTA. Lucie Šafářová byla dlouholetou přítelkyní Tomáše Berdycha, se kterým se znala ze stejného tenisového oddílu v Prostějově, kde spolu trénovali a vyrůstali ve sportovním středisku.

Tereza Smitková postupem do 3.kola z kvalifikace získá mnoho bodů a posune se ze 175. místa žebříčku WTA mezi nejlepších 100 žen v tenisu na světě.

Barbora Záhlavová-Strýcová má v současnosti vynikající formu, když těsně před letošním Wimbledonem hrála finále turnaje na trávě v Birminghamu. Tam sice prohrála s bývalou světovou jedničkou ze Srbska - Anou Ivanovič, ale posunula se v žebříčku WTA na 43.místo. Po turnaji ve Wimbledonu se jistě posune i na lepší umístění. Ve čtvrtfinále se utká bohužel s Petrou Kvitovou, která je v současnosti šestá na světě (WTA). Kdyby zvítězila Šafářová ve čtvrtfinále, tak by narazila v semifinále také na Petru Kvitovou, která dnes porazila činskou hráčku Peng 6:3, 6:2. Petře je teprve 24 let a má perspektivu řady dalších tenisových úspěchů. V roce 2011 porazila Petra Kvitová ve finále Wimbledonu ruskou řvoucí lvici Šarapovou. Její výkřiky při hře ruší diváky i protihráčky. Experti naměřili ruské hráčce sílu křiku 107 decibelů. To je jako hluk motoru nákladního auta.

Po vyřazení Sereny Williams, Viktorie Azarenkové a Li-Na  patří podle expertů naše Petra Kvitová k favoritkám na vítězství. Necháme se příjemně překvapit. 

 

sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.