Tři české mušketýrky do čtvrtfinále

Tři české mušketýrky do čtvrtfinále

30. 6. 2014

V letošním tenisovém Wimbledonu postupují velmi překvapivě tři české tenistky až do čtvrtfinále. Stejně jako v románu Alexandra Dumase byly naše mušketýrky čtyři, ale naše nejmladší, teprve devatenáctiletá Tereza Smitková skončila v osmifinále na raketě zkušené Lucie Šafářové, které je 27 let a je aktuálně na 23.místě světového žebříčku žen WTA. Lucie Šafářová byla dlouholetou přítelkyní Tomáše Berdycha, se kterým se znala ze stejného tenisového oddílu v Prostějově, kde spolu trénovali a vyrůstali ve sportovním středisku.

Tereza Smitková postupem do 3.kola z kvalifikace získá mnoho bodů a posune se ze 175. místa žebříčku WTA mezi nejlepších 100 žen v tenisu na světě.

Barbora Záhlavová-Strýcová má v současnosti vynikající formu, když těsně před letošním Wimbledonem hrála finále turnaje na trávě v Birminghamu. Tam sice prohrála s bývalou světovou jedničkou ze Srbska - Anou Ivanovič, ale posunula se v žebříčku WTA na 43.místo. Po turnaji ve Wimbledonu se jistě posune i na lepší umístění. Ve čtvrtfinále se utká bohužel s Petrou Kvitovou, která je v současnosti šestá na světě (WTA). Kdyby zvítězila Šafářová ve čtvrtfinále, tak by narazila v semifinále také na Petru Kvitovou, která dnes porazila činskou hráčku Peng 6:3, 6:2. Petře je teprve 24 let a má perspektivu řady dalších tenisových úspěchů. V roce 2011 porazila Petra Kvitová ve finále Wimbledonu ruskou řvoucí lvici Šarapovou. Její výkřiky při hře ruší diváky i protihráčky. Experti naměřili ruské hráčce sílu křiku 107 decibelů. To je jako hluk motoru nákladního auta.

Po vyřazení Sereny Williams, Viktorie Azarenkové a Li-Na  patří podle expertů naše Petra Kvitová k favoritkám na vítězství. Necháme se příjemně překvapit. 

 

sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Pavel Král
Petra Kvitová měla štěstí na čínskou slabší hráčku, ale Barbora Záhlavová je schopná při současné formě naši jedničku porazit. Hraje podstatně pestřeji a mění rytmus hry a to Petře asi nebude svědčit. Lucka Šafářová by mohla ruskou Makarovou porazit a v semifinále narazit na jednu z dalších našich hráček. Děvčata bojují s raketami jako s kordy. Bára Záhlavová-Strýcová jednou poslala svého trenéra-manžela vulgárními slovy do prodloužených zd na turnaji v Praze a přenášel to do celé republiky sportovní program ČT4. Je to emocionální žena, která nadává jak řekl německý komentátor včera na internetovém přenosu :-) Ale to Báře jistě odpustíme.
Hana Šorejsová
A je to tady , jak si přál trenér fedcupového týmu Petr Pála, děvčata se utkají dál - Petra Kvitová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou ve čtvrtfinále a pokud Lucka Šafářová porazí Makarovou bude české semifinále ve Wimbledonu - což je úžasné ! Díky děvčatům mušketýrkám .
Hana Šorejsová
Na žebříčku WTA byla pro dvouhru nejvýše Bára klasifikovaná v červenci 2010 na 39. místě , a opět se vrací zpět a dokázala se vrátit, je z mušketýrek nejstarší , a proto ji přeji šťastný návrat zpět a její bojovnost a vytrvalost je obdivuhodná, avšak všem mušketýrkám gratuluji a patří jim velký dík !
Miroslav Štorch
Wimbledonský oficiální server www.wimbledon.com komentuje části čtvrtfinále - Všechny jsou OVÁ (It’s all “Ova”: Bottom half QF: Kvitova vs. Strycova, Safarova vs. Makarova) - udivuje je shodná slovanská koncovka ženských jmen. Kdysi byly exotickými jmény Navrátilová, Suková nebo Mandlíková. :-) Smitková se posunula v žebříčku WTA o 76 míst na 99.místo na světě. Záhlavová na 30.místo - prozatím.
Pavla Vítková
Gratuluji, to je obrovský úspěch!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...