Brazilci na kolenou. Němci
jim sázeli jeden gól za druhým

Brazilci na kolenou. Němci
jim sázeli jeden gól za druhým

9. 7. 2014

Šok, zděšení, zoufalství! Jak je možné, že největší favorité světového šampionátu takto potupně podlehli Německu?

Brazilci bez Neymara nepředvedli vůbec nic, naopak Němci se strojovou přesností využili už v prvním poločase všechny nabídnuté šance. Skóre 5:0 za 45 minut, tři góly za šest minut, to dosud nemá obdoby.

Německý fotbalista Miroslav Klose s polskými předky se stal historicky nejlepším střelcem všech světových šampionátů. V semifinále proti domácí Brazílii dal šestnáctý gól na MS a odpoutal se od Brazilce Ronalda.

Klose přitom není žádný mladíček. Šestatřicetiletá opora německé reprezentace se prosadila už ve 23. minutě, když po pěkné kombinaci nadvakrát překonala brankáře brazilského gólmana Júlia Césara a zvýšila na 2:0. Klose předtím na brazilském turnaji skóroval v základní skupině proti Ghaně, brankou na 2:2 tehdy dotáhl slavného útočníka Ronalda.

Brazilci v druhém poločase maximálně tlačili, chyběla jim však koncovka. Němci ještě dva góly přidali, Brazilci dali jeden povinný. Takže naši sousedé zvítězili na semifinále naprosto neuvěřitelným skórem 7:1!

Němečtí fotbalisté mají turnaj famózně rozehraný a jsou jasnými favority na titul mistrů světa. Je otázkou, zda je mohou zastavilt Argentinci nebo Holanďané.

Brazílie 2014 fotbal
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.