Vítězové vědomostního kvízu
a přehled letních soutěží i60

Vítězové vědomostního kvízu
a přehled letních soutěží i60

20. 7. 2014

Vážení čtenáři, minulou neděli jsme vás informovali o tom, že pravidelné newslettery s novinkami a také vítězi našich soutěží do konce prázdnin zasílat nebudeme. Kdo získal jakou cenu vás budeme informovat vždy v neděli večer v redakčním článku.

Ze soutěžících ve vědomostním kvízu magazínu i60 byli tento týden vylosováni Zdeňka Žichovská a Bohumil Jaroš. Zároveň na tomto místě musíme vysvětlit všem soutěžícím čtenářům zmatky u dnešní kvízové otázky Jak se jmenovala vlastním jménem Karolína Světlá. Protože nám hned několik čtenářů napsalo, že správná odpověď v kvízu není dobře označena, domníval se zprvu náš editor, že šlo o technickou závadu. Večer nám však vše vysvětlil kolega Libor Neumann, který otázky připravoval:

"Otázka v dnešním kvízu byl chyták z Podještědí, které mám velmi rád a máme tam chalupu. Otázku jsme vybírali s přáteli při pečení pstruhů a snažili jsme se ji pečlivě formulovat. Karolina Světlá se skutečně narodila s dívčím jménem Johanna Rottová, ale otázka zněla, jak se jmenovala vlastním, nikoli dívčím či rodným jménem. A jelikož pseudonym Karolina Světlá začala používat až poté, co se provdala za Mužáka a přestěhovala se do Světlé v Podještědí. Správně je tedy Mužáková," vysvětlil Libor a vyjádřil se také k druhé otázce:

"Otázka na Vratislavické pivo byla jednodušší, ačkoliv i ta byla matoucí, protože dříve (cca 10 let po revoluci) se Vratislavické pivo jmenovalo Vratislav. Ale to už je bohužel historie."

Tolik tedy k dnešnímu kvízu. Kromě vylosovaných čtenářů v této soutěži jsme dnes ocenili také fotografické umění našich čtenářů. Za pět zveřejněných fotografií v sekci FOTO dne posíláme DVD od společnosti Filmexport tentokrát paní Miluši Převrátilové.

Soutěže pokračují i prázdninách

Opět opakujeme, že soutěže pokračují i přes prázdniny.Ve hře jsou ceny v hodnotě zhruba 20 000 korun! Zde je přehled našich soutěží:

Moje léto 2014

Zapojte se do soutěže Moje léto 2014, pošlete příspěvek - příběh, cestopis, tip na pěknou dovolenou, pobyt, výlet v Česku či v zahraničí. Popište, kde jste strávili léto, anebo jaké místo byste doporučili našim čtenářům. Přidejte k textu také fotografie místa, které budete popisovat. Nejlepší příspěvek oceníme, a to luxusním zahradním grilem od společnosti Mountfield. Více informací najdete zde.

Videosoutěž o tablet

Provozujete nějaký koníček, který by vám mohli závidět i lidé o generaci mladší? Děláte něco, co je ve vašem věku obdivuhodné? Případně, znáte někoho v seniorském věku, kdo může jít příkladem mlaďochům? Natočte to! Zúčastněte se videosoutěže na téma "Tahle země není jenom pro mladý" a vyhrajte pěkný tablet Lenovo! Zapojte do hry své děti nebo vnoučata, které vám případně s natáčením pomohou. Pravidla této soutěže najdete zde.

Lady Sympatie!

Na našem portále pokračuje projekt i60 Senior Fashion, aneb „Hledáme zralé modelky“. Chcete se stát modelkou a předvádět modely na vybrané módní přehlídce? Anebo se pokusit získat příležitost v castingové agentuře? Neváhejte a zapojte se do projektu. Přihlášené modelky se také mohou zúčastnit naší soutěže Lady Sympatie, jejíž vítězka získá víkendový wellness pobyt. V čem soutěž spočívá a jak se do ni přihlásit se dozvíte na tomto místě.

Vědomostní kvíz

Soutěžíte rádi ve vědomostních soutěžích? Zkuste tu naši. Každý den můžete odpovědět na dvě otázky, které se týkají aktualit na našem portále. Na konci týdne pak ze soutěžících s největším počtem bodů vylosujeme dva, kteří získají pěkné knižní ceny. Soutěžit můžete ještě dnes zde.

Produktové soutěže

Další ceny na vás čekají v sekci Soutěže zde. Nabízíme na tomto místě nejrůznější produkty našich partnerů. Stačí odpovědět na jednnu jedinou otázku a mít štěstí při losování. Zkuste to i vy!

Zpravodajem i60

Magazín i60 však zdaleka nejsou jen soutěže. Obsahem portálu jsou informace a tipy, které mohou zajímat čtenáře kolem šedesátky. Čtenáři se podílejí na obsahu magazínu, mohou psát povídky, příběhy či tipy na kulturní a společenské události z jejich regionu. I vy se můžete stát zpravodaji magazínu i60. Více informací najdete zde.

Foto dne

Mezi našimi čtenáři je plno skvělých fotografů. Patříte i vy k lovcům krásných fotografií přírody či reportážních snímků? Pošlete je do sekce FOTO dne. Za deset zveřejněných fotografií získávají čtenáři autoři fotografií různé ceny.

Vážení čtenáři, jsme rádi, že díky vám můžeme přinášet nové informace a zajímavosti také o prázdninách. Pište nám o sto šest, všechny vaše hodnotné příspěvky uvidíte na našem portále, který je v tomto uhledu unikátní.

Magazín i60 je stále s vámi a samozřejmě na vaší straně. Tahle země není jenom pro mladý!  

čtenáři soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%