Fazole s houbami

Fazole s houbami

23. 8. 2014

Vařím s houbami ráda a často. Jsou to  jídla, která skoro každý zná, ale nerada vařím podle přesného receptu, většinou do hrnce hodím, co zrovna lednička dá. Tak vzniklo i toto jídlo. 

Nemám ani přesnou gramáž, jednou je hub více, jednou mám po ruce méně cibule, prostě, množství surovin si každý může upravit podle své potřeby a momentální chutě.

Potřebujeme:
- houby podušené na cibulce
- fazole buď z konzervy nebo čerstvě uvařené
- česnek, sůl, trochu mouky, pepř, majoránka, červená mletá paprika,sádlo nebo olej, vývar nebo bujón v kostce, klobáska nebo vejce

Postup: 
Na podušené houby vysypeme fazole a promícháme. V troše vývaru nebo vody rozkvedláme mouku a zalijeme směs. Promíchat, aby se neudělaly žmolky, dolít tolik vývaru, aby jídlo mělo hustotu podle naší chutě a povařit. Posolíme, přidáme majoránku, mletou papriku, rozdrcený česnek, opepříme podle chutě. 
Na jiné pánvičce osmažíme cibulku na posypání, přímo s cibulkou na pánvičce opékám rozpůlené a nakrojené klobásky.  Kdo nechce klobásku, může použít vajíčko vařené nebo volské oko. Jíme s chlebem. 

Celkem to zabere minimum času, na toto jídlo používám houby už předdušené z mražáku, takže vaření trvá asi tak 30 minut. Manželovi chutnalo.

 

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.
houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.