Moje léto 2014: v autokempu
u Nepomuka s léčivou přírodou

Moje léto 2014: v autokempu
u Nepomuka s léčivou přírodou

24. 8. 2014

Ač jsem procestovala vícero míst, již hodně let musím zajet do jednoho malého autokempu u Nepomuka. Je to moje srdeční záležitost. Dříve, dokud byly vnučky malé, jsme jezdili v době prázdnin, nyní až ke sklonku léta, kdy zde mají ráj milovníci přírody, houbaři, rybáři.

Zabydlíme se v chatce pro dva přímo na břehu rybníka a relax začíná! Nádherná jsou rána, kdy se mlha převaluje nad rybníkem, slunce vychází, tvoří odlesky na vodě a scenérie okouzluje a přímo vybízí: vylez z chatičky, popadni foťák a zkus zachytit krásu těchto chvil!

Pokud počasí dovolí, je skvělé vklouznout do rybníka, zaplavat si a pak si dát ranní kávu, moc chutná. V kempu je malá hospůdka s dobrým pivem a podvečerní posezení s výhledem na vodu a stromy jsou přímo zrozeny pro meditační chvíle. Kolem dokola jsou lesy a pokud je houbařské období, o dobré úlovky není nouze.

Nepomuk je krásné malé historické městečko s bohatými turistickými stezkami jak pro pěší, tak pro cyklistiku. Je to taková křižovatka, odkud se dá krásně zajet do jižních Čech - Blatná, Písek, Český Krumlov aj, vše na dosah ruky. Šumavu nemohu vynechat – krásné Kašperské Hory, Železnou Rudu, Boubínský prales, Černé a Čertovo jezero a jiné a jiné. V okolí je spousta nádherných zámků či hradů. Ještě se musím zmínit o zázračné studánce u Kotouně, kde vyvěrá voda zvaná Kloubovka. Sjíždí se sem lidé z dalekého okolí pro léčivé účinky této vody a musím potvrdit, že kafe z kloubovky mi moc chutná.

Budu balit příští týden, moc se těším na klid a krásu přírody, která je moudrá, léčivá a nádherná.

 

Pošete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej zahradním grilem od firmy Mountfield.
Moje léto 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%