Moje léto 2014: v autokempu
u Nepomuka s léčivou přírodou

Moje léto 2014: v autokempu
u Nepomuka s léčivou přírodou

24. 8. 2014

Ač jsem procestovala vícero míst, již hodně let musím zajet do jednoho malého autokempu u Nepomuka. Je to moje srdeční záležitost. Dříve, dokud byly vnučky malé, jsme jezdili v době prázdnin, nyní až ke sklonku léta, kdy zde mají ráj milovníci přírody, houbaři, rybáři.

Zabydlíme se v chatce pro dva přímo na břehu rybníka a relax začíná! Nádherná jsou rána, kdy se mlha převaluje nad rybníkem, slunce vychází, tvoří odlesky na vodě a scenérie okouzluje a přímo vybízí: vylez z chatičky, popadni foťák a zkus zachytit krásu těchto chvil!

Pokud počasí dovolí, je skvělé vklouznout do rybníka, zaplavat si a pak si dát ranní kávu, moc chutná. V kempu je malá hospůdka s dobrým pivem a podvečerní posezení s výhledem na vodu a stromy jsou přímo zrozeny pro meditační chvíle. Kolem dokola jsou lesy a pokud je houbařské období, o dobré úlovky není nouze.

Nepomuk je krásné malé historické městečko s bohatými turistickými stezkami jak pro pěší, tak pro cyklistiku. Je to taková křižovatka, odkud se dá krásně zajet do jižních Čech - Blatná, Písek, Český Krumlov aj, vše na dosah ruky. Šumavu nemohu vynechat – krásné Kašperské Hory, Železnou Rudu, Boubínský prales, Černé a Čertovo jezero a jiné a jiné. V okolí je spousta nádherných zámků či hradů. Ještě se musím zmínit o zázračné studánce u Kotouně, kde vyvěrá voda zvaná Kloubovka. Sjíždí se sem lidé z dalekého okolí pro léčivé účinky této vody a musím potvrdit, že kafe z kloubovky mi moc chutná.

Budu balit příští týden, moc se těším na klid a krásu přírody, která je moudrá, léčivá a nádherná.

 

Pošete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej zahradním grilem od firmy Mountfield.
Moje léto 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děkuji děvčata za nákuk a milé komentíky, moc mě potěšily , srdečně zdravím !
jana bendova
Ještě jsem zapoměla....fotečky jsou opravdu krásné :)
jana bendova
Je tam opravdu moc krásně,tak si to pomalu končící léto ještě pěkně užijte
Jaroslava Handlová
Soňo, jsem ráda, že jsi ten kousek léčivé přírody přenesla i sem na nás. Přeji Tobě i Josefovi, ať příští dny si tam krásně užijete.
Lidmila Nejedlá
Hezky jste to vylíčila. Hned bych se tam rozjela. Tak hezkou pohodu.
Zuzana Pivcová
Myslím, že to nemá chybu!
Jana Šenbergerová
Děvčata, hezky si to kafíčko spolu užijte! U nás je spousta krásných míst a ke štěstí stačí tak málo. Nakonec víme, co je to štěstí, že? :-)
Soňa Prachfeldová
Díky děvčata za návštěvu, Jitko zvu na to kafčo do kempu, budu od 30.8. do 9.9. Máme kolem sebe krásná místa a západní Čechy podle mě patří mezi nejkrásnější !
Jitka Chodorová
Udělala jste mi Soňo velkou radost,blízko tam bydlím,okolí je sice kouzelné,ale mě by snad ani nenapadlo o tom psát,snad proto,že pro mě je to samozřejné,bydlím tu již 46let.Vám děkuji za připomenutí.
Renata Zadražilová
Také se mě to moc líbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.