Soutěž Lady Sympatie:
Alena křivoústá

Soutěž Lady Sympatie:
Alena křivoústá

28. 8. 2014

Když byl vyhlášena soutěž o titul Lady Sympatie, vůbec jsem nezauvažovala, že bych se jí mohla zúčastnit. Vždyť v ničem nevynikám, nedělám nic výjimečného, zvláštního, čím bych mohla hodnotitele zaujmout. Leč jak plynuly prázdninové dny, začal ve mě hlodat červíček. A našeptával mi, zkus to, vždyť za to přece nic nedáš. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Ale pravda, taky nic nezíská. Je to jako očekávat výhru v loterii, aniž by si člověk vsadil. A tak usedám znovu ke klávesnici, jež mě provázela celým pracovním životem a dávám se do kladení písmenek.

Napadá mě, že vlastně skoro všechno podstatné o sobě jsem uvedla v článku Zralá modelka? Proč ne!, související s mou přihláškou do projektu Hledáme zralé modelky a dovoluji si ctěné čtenáře tak trochu na něj odkázat. Ani ve snu mě tenkrát nenapadlo, že budu opravdu vybrána a zúčastním se módní přehlídky!

Možná teď přišla chvíle, kdy se tážete, proč jsem svůj příspěvek nazvala Lady sympatie - Alena křivoústá. Odpověď je nabíledni, prostě mám křivá ústa. A když s takovými Boleslav III. Křivoústý mohl vládnout, proč by je nemohla mít Lady Sympatie? Věřte mi, že není zrovna příjemné zjistit, když se proberete z ataku nemoci, že je máte! A pak pochopíte, jaké je to štěstí, že to je prakticky jediný následek! A pro případné zájemce přidám návod, jak pracovat na návratu k normálu. Totiž pomáhá prý hlasitý zpěv písničky Holka modrooká, a to ve všech jejích samohláskových variantách. A tak se naším bytem rozléhá můj "zpěv". Sama jsem si přidala ještě jednu lidovou, a to Nepudem, nepudem, až to všechno vypijeme...Napadam, napadam, až ta všachna... No zkuste si to.

No tak čím, čím jenom bych mohla porotu zaujmout? Tak třeba něco ze sportu, přihodilo se teď o prázdninách. Napsal sám život. Můj. Vyšla jsem s vnukem ze slánské plavecké haly. Ta je nalepená přímo na fotbalový stadión a zrovna se hrál zápas. Tak jsme se postavili mezi další přihlížející na ochoz a chvíli koukali. Na fotbale jsem v životě nebyla. Stáli jsme poblíž jedné z branek, na druhou stranu hřiště se mi to zdálo ukrutně daleko. Po hřišti běhali různobarevně oblečení chlapci. Na otázku vnuka jsem odpověděla, že ti modrobílí hrají proti těm černožlutým. A pán vedle nás se na mě tak útrpně podíval a řekl: paní, to jsou rozhodčí. Odešli jsme. Já ale nejdřív smíchy do kolen. 

Ale není všechno jenom k smíchu. Tak třeba teprve na stará kolena po nemoci jsem se naučila plavat a činím tak často a ráda. Co na tom, že mě všichni v bazénu předhoní? Plavu si svým stylem-nestylem a užívám si to! A jednou, ale opravdu jenom jednou se mi stalo, že jsem jednu paní předhonila. Byl to takový zážitek, že na to vzpomínám dodnes.

A taková jízda na kole? Jezdila jsem dříve pořád, do práce, na nákupy. Jenže po nemoci jsem nějak ztratila rovnováhu a začala se bát. Trvalo přes rok, než jsem na kolo sedla znovu. Každou jízdu prožívám a považuji ji za svoje velké vítězství!

Turistika. Chodím ráda. Jednou se nám s manželem stalo, že se takhle trmácíme do kopce na rozhlednu, už celí vyčerpaní. A kde se vzal, tu se vzal, štrůdl dětí. Objevil se za námi a než bys řekl švec, tak nás míjel. Děti švitořily, jedly, hrabaly se v batůžcích, měly v rukou mobilní telefony a vyřizovaly si neodkladné záležitosti a jakoby nic zmizely v dálce před námi. Co naděláme, hlavně že nás to baví.

Uviděla jsem plakát zvoucí na kurzy orientálního tance a přihlásila jsem se. Nejde mi to, ale to přece vůbec není důležité.

Začala jsem chodit na kurz němčiny. Po roce byl zrušen...

Ale vážně, také např. ráda a hodně fotografuji, radost mi dělá želvička, stále kvetoucí orchideje na oknech a třeba i kamínky co si vozím ze svých cest blízkých i vzdálených. Donutím každý rok celou rodinu najednou zasednout gauč a pořídit společnou fotografii, z ní pak dělám PF. Nikdy se jim moc nechce, ale nakonec vždy skončí v mých tenatech.

Zkrátka snažím se tak trochu fušovat do všeho možného a můj manžel mi jednou řekl: Ty musíš tolik lidí štvát tím, jak z Tebe vyzařuje radost a spokojenost. A co víc si přát?

A když nezískám titul Lady Sympatie, nebudu smutnit, neb sama sobě jsem přidělila titul Šťastná žena, a to bych řekla, že je pro život mnohem víc. 

 

Přihlásila jste se do projektu i60 Senior Fashion? Zúčastněte se soutěže o titul Lady Sympatie. Malujete obrazy, fotíte? Vyšíváte či pletete? Vaříte? Vyfoťte vaše vybraná díla a krátce je popište. Tančíte, hrajete divadlo nebo se potápíte? Napište o vašem koníčku příběh. Zpíváte, hrajete na klavír či housle? Nahrajte se, nebo natočte na video a pošlete nám ukázku. Prezentujte jakoukoli svou dovednost, zručnost nebo zálibu. Všechny dovednosti posoudí porota a společně se čtenáři vyberou ženu, která získá titul Miss Sympatie a s ním také wellness pobyt. Více informcí najdete zde.
Lady Sympatie Modelky
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.