Soutěž Lady Sympatie:
Alena křivoústá

Soutěž Lady Sympatie:
Alena křivoústá

28. 8. 2014

Když byl vyhlášena soutěž o titul Lady Sympatie, vůbec jsem nezauvažovala, že bych se jí mohla zúčastnit. Vždyť v ničem nevynikám, nedělám nic výjimečného, zvláštního, čím bych mohla hodnotitele zaujmout. Leč jak plynuly prázdninové dny, začal ve mě hlodat červíček. A našeptával mi, zkus to, vždyť za to přece nic nedáš. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Ale pravda, taky nic nezíská. Je to jako očekávat výhru v loterii, aniž by si člověk vsadil. A tak usedám znovu ke klávesnici, jež mě provázela celým pracovním životem a dávám se do kladení písmenek.

Napadá mě, že vlastně skoro všechno podstatné o sobě jsem uvedla v článku Zralá modelka? Proč ne!, související s mou přihláškou do projektu Hledáme zralé modelky a dovoluji si ctěné čtenáře tak trochu na něj odkázat. Ani ve snu mě tenkrát nenapadlo, že budu opravdu vybrána a zúčastním se módní přehlídky!

Možná teď přišla chvíle, kdy se tážete, proč jsem svůj příspěvek nazvala Lady sympatie - Alena křivoústá. Odpověď je nabíledni, prostě mám křivá ústa. A když s takovými Boleslav III. Křivoústý mohl vládnout, proč by je nemohla mít Lady Sympatie? Věřte mi, že není zrovna příjemné zjistit, když se proberete z ataku nemoci, že je máte! A pak pochopíte, jaké je to štěstí, že to je prakticky jediný následek! A pro případné zájemce přidám návod, jak pracovat na návratu k normálu. Totiž pomáhá prý hlasitý zpěv písničky Holka modrooká, a to ve všech jejích samohláskových variantách. A tak se naším bytem rozléhá můj "zpěv". Sama jsem si přidala ještě jednu lidovou, a to Nepudem, nepudem, až to všechno vypijeme...Napadam, napadam, až ta všachna... No zkuste si to.

No tak čím, čím jenom bych mohla porotu zaujmout? Tak třeba něco ze sportu, přihodilo se teď o prázdninách. Napsal sám život. Můj. Vyšla jsem s vnukem ze slánské plavecké haly. Ta je nalepená přímo na fotbalový stadión a zrovna se hrál zápas. Tak jsme se postavili mezi další přihlížející na ochoz a chvíli koukali. Na fotbale jsem v životě nebyla. Stáli jsme poblíž jedné z branek, na druhou stranu hřiště se mi to zdálo ukrutně daleko. Po hřišti běhali různobarevně oblečení chlapci. Na otázku vnuka jsem odpověděla, že ti modrobílí hrají proti těm černožlutým. A pán vedle nás se na mě tak útrpně podíval a řekl: paní, to jsou rozhodčí. Odešli jsme. Já ale nejdřív smíchy do kolen. 

Ale není všechno jenom k smíchu. Tak třeba teprve na stará kolena po nemoci jsem se naučila plavat a činím tak často a ráda. Co na tom, že mě všichni v bazénu předhoní? Plavu si svým stylem-nestylem a užívám si to! A jednou, ale opravdu jenom jednou se mi stalo, že jsem jednu paní předhonila. Byl to takový zážitek, že na to vzpomínám dodnes.

A taková jízda na kole? Jezdila jsem dříve pořád, do práce, na nákupy. Jenže po nemoci jsem nějak ztratila rovnováhu a začala se bát. Trvalo přes rok, než jsem na kolo sedla znovu. Každou jízdu prožívám a považuji ji za svoje velké vítězství!

Turistika. Chodím ráda. Jednou se nám s manželem stalo, že se takhle trmácíme do kopce na rozhlednu, už celí vyčerpaní. A kde se vzal, tu se vzal, štrůdl dětí. Objevil se za námi a než bys řekl švec, tak nás míjel. Děti švitořily, jedly, hrabaly se v batůžcích, měly v rukou mobilní telefony a vyřizovaly si neodkladné záležitosti a jakoby nic zmizely v dálce před námi. Co naděláme, hlavně že nás to baví.

Uviděla jsem plakát zvoucí na kurzy orientálního tance a přihlásila jsem se. Nejde mi to, ale to přece vůbec není důležité.

Začala jsem chodit na kurz němčiny. Po roce byl zrušen...

Ale vážně, také např. ráda a hodně fotografuji, radost mi dělá želvička, stále kvetoucí orchideje na oknech a třeba i kamínky co si vozím ze svých cest blízkých i vzdálených. Donutím každý rok celou rodinu najednou zasednout gauč a pořídit společnou fotografii, z ní pak dělám PF. Nikdy se jim moc nechce, ale nakonec vždy skončí v mých tenatech.

Zkrátka snažím se tak trochu fušovat do všeho možného a můj manžel mi jednou řekl: Ty musíš tolik lidí štvát tím, jak z Tebe vyzařuje radost a spokojenost. A co víc si přát?

A když nezískám titul Lady Sympatie, nebudu smutnit, neb sama sobě jsem přidělila titul Šťastná žena, a to bych řekla, že je pro život mnohem víc. 

 

Přihlásila jste se do projektu i60 Senior Fashion? Zúčastněte se soutěže o titul Lady Sympatie. Malujete obrazy, fotíte? Vyšíváte či pletete? Vaříte? Vyfoťte vaše vybraná díla a krátce je popište. Tančíte, hrajete divadlo nebo se potápíte? Napište o vašem koníčku příběh. Zpíváte, hrajete na klavír či housle? Nahrajte se, nebo natočte na video a pošlete nám ukázku. Prezentujte jakoukoli svou dovednost, zručnost nebo zálibu. Všechny dovednosti posoudí porota a společně se čtenáři vyberou ženu, která získá titul Miss Sympatie a s ním také wellness pobyt. Více informcí najdete zde.
Lady Sympatie Modelky
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Aleno, až dnes, venku šedivo a doma líná nálada, jsem si otevřela tento tvůj článek. Nevim, kdo vyhrál soutěž zde zmiňovanou, ale za sebe mohu říct, že jsem ráda, že jsi moje kamarádka.
Alena Tollarová
Venku prší a já si držím černou hodinku. Pro tmu ani nevidím na klávesnici. Sem tam mi přibyde nějaké "přečtení", tak mě napadlo se k článku vrátit. Lecos se od té doby změnilo, převalilo se několik větších i menších vln, za krkem mi sedí ta "Šedesátka", ale já se dívám na svět pořád optimisticky. Poděkovala jsem všem sympaťákům a sympaťačkám, co kvůli mě neváhali napsat pár řádků, jen dlužím poděkování ještě Vandě a Jítě. Tak holky, díky.
VANDA Blaškovič
Aleno ! To je bomba ! Ty se umíš tak dobře povalovat po tom gauči ! Kdo by co za to dal ! Focený v roce 2005?...:))
Alena Tollarová
Děkuji všem sympaťákům a sympaťačkám, kterým jsem sympatická :) a dali mi svůj hlas. Díky. Alena
Miroslava Brachtlová
Alenko, jste opravdu vzorem toho, jak bojovat s tím, co život nám všem přináší! Neztrácíte optimismus, rozdáváte radost a také užitečné a bezplatné rady jak s životem bojovat! Optimismus je vidět nejen z fotografií, ale je jím proložen celý "příspěvek". Držím pěsti - to prý přináší štěstí!! - přeji i do dalších let mnoho sil a nekončícího optimismu a dávám svůj hlas!
olina Janovska
jednoznačně Alenka má můj hlas...
Martin Tollar
Kdo jiný by měl mít moje sympatie, než vlastní šťastná matka křivoústá Alena Tollarová .
Ingrid Skopcová
Jednoznačně můj hlas patří "Šťastné Aleně křivoústé". Křivá ústa nevidím jen "čuprbabu! co se usmívá a moc pěkně píše.
Blanka Líbalová
Aleno, napsala jsi to moc krásně. Fandím ti a máš můj hlas a také obdiv. A křivá ústa - žádných jsem si nevšimla.
Petr Nový
Co dodat - život by byl mnohem krásnější, pokud bychom takto k němu přistupovali všichni. Můj hlas pro Lady Sympatie má jednoznačně šťastná Alena křivoústá (i když ta křivá ústa nikde nevidím).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...