Houbová omáčka z Janků

Houbová omáčka z Janků

6. 9. 2014

Když rostou houby, nechybí jistě u žádného houbaře omáčka z hub. Nejlepší na omáčku jsou Janci (modráci).

Houby nakrájíme a dusíme na oleji s přidáním másla. Osolíme, přidáme bobkový list a zalejeme vodou. Když jsou houby dobře povařené, rozkvedláme v mléce mouku a vlejeme za stálého míchání na houby. Povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Můžeme přidat i trochu kopru.

Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a vejcem. Dobrou chuť!

 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie
TÉMATA
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Růženko, dík za inspiraci, já měla dnes omáčku z darovaných hříbečků.