Nejlepším kuchařem Primerba
Cupu 2012 je Rudolf Pospíšil

Nejlepším kuchařem Primerba
Cupu 2012 je Rudolf Pospíšil

31. 5. 2012

Nová česko-slovenská kuchařská soutěž Primerba Cup 2012 pořádaná společností Unilever Food Solutions ve spolupráci s Československým svazem kuchařů v Praze a Gourmet klubem zná své vítěze. První ročník soutěže, která si kladla za cíl podporu používání lokálních surovin v moderní gastronomii, vyhrál s titulem kuchař roku Rudolf Pospíšil z Best Western Premier Hotel International Brno.

Odbornou porotu ve finále přesvědčil svým receptem, ve kterém uvařil jako polévku krém z červené řepy a malin s brynzovo-křenovým nočkem a jako hlavní chod králičí hřbet ve vakuu na kapustovém pyré s glazírovanou šalotkou, raviolkou s králičími játry, topinamburovou pěnou a bylinkovým prachem.

Stříbro získal Patrik Bečvář z Hotelu InterContinental Praha a bronz si „navařil“ Slovák Peter Pikovský z Grandhotelu ve Starém Smokovci.

Ve velkém finále měli kandidáti na titul Primerba Cup 2012 za úkol uvařit v časovém limitu 2,5 hodiny polévku a teplé hlavní jídlo s přílohou. Finalisté museli připravit 6 porcí z vlastních surovin podle svého nově navrženého menu zahrnujícího povinnou sjednocovací surovinu, kterou se pro finále stal králík (celý, čerstvý v chlazeném stavu). Klání se celkově zúčastnilo 103 přihlášených soutěžících.

gastronomie jídlo soutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 44. týden

Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

20%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

20%

Nikdy, maso nejím

19%