Nejlepším kuchařem Primerba
Cupu 2012 je Rudolf Pospíšil

Nejlepším kuchařem Primerba
Cupu 2012 je Rudolf Pospíšil

31. 5. 2012

Nová česko-slovenská kuchařská soutěž Primerba Cup 2012 pořádaná společností Unilever Food Solutions ve spolupráci s Československým svazem kuchařů v Praze a Gourmet klubem zná své vítěze. První ročník soutěže, která si kladla za cíl podporu používání lokálních surovin v moderní gastronomii, vyhrál s titulem kuchař roku Rudolf Pospíšil z Best Western Premier Hotel International Brno.

Odbornou porotu ve finále přesvědčil svým receptem, ve kterém uvařil jako polévku krém z červené řepy a malin s brynzovo-křenovým nočkem a jako hlavní chod králičí hřbet ve vakuu na kapustovém pyré s glazírovanou šalotkou, raviolkou s králičími játry, topinamburovou pěnou a bylinkovým prachem.

Stříbro získal Patrik Bečvář z Hotelu InterContinental Praha a bronz si „navařil“ Slovák Peter Pikovský z Grandhotelu ve Starém Smokovci.

Ve velkém finále měli kandidáti na titul Primerba Cup 2012 za úkol uvařit v časovém limitu 2,5 hodiny polévku a teplé hlavní jídlo s přílohou. Finalisté museli připravit 6 porcí z vlastních surovin podle svého nově navrženého menu zahrnujícího povinnou sjednocovací surovinu, kterou se pro finále stal králík (celý, čerstvý v chlazeném stavu). Klání se celkově zúčastnilo 103 přihlášených soutěžících.

gastronomie jídlo soutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.