Marin Čilič ovládl US Open,
Jana Šenbergerová tipovačku

Marin Čilič ovládl US Open,
Jana Šenbergerová tipovačku

9. 9. 2014

Zcela suverénním způsobem ovládl chorvatský tenista Marin Čilič finále US Open 2014. Ve třech setech 6:3. 6:3, 6:3 vyřídil Japonce Kei Nišikoriho a ve svých šestadvaceti letech poprvé zvedl nad hlavu grandslamový pohár. 

Od počátku zápasu bylo vidět, že se Čilič lépe pohybuje a je v převaze, přestože postavou je větší než "lehký" Nišikori. Zejména však využil skvělého servisu, v zápase nasázel 19 es. Právě servis je jeho největší zbraní.

Bylo to po šesti letech, kdy se ve finále utkali debutanti, tedy nováčci. Naposledy to byl finálový zápas v lednu 2008, a to Novaka Djokoviče proti Jo W. Tsongovi na Australian Open. Marin Čilič se v světovém žebříčku ATP nyní posune k TOP 10 a bude 12. tenistou v průběžném pořadí ATP.

Jeho trenér Ivaniševič vyhrál Wimbledon v roce 2001 a byl bronzovým medilistou na LOH v roce 1992 v Barceloně, jak ve dvouhře tak ve čtyřhře. Měl velkou radost, že po dopingové aféře dokázal Čiliče dovézt až k triumfu. Byl to nepovolený stimulant niketamid a komise ITF mu dala zákaz hry na čtyři měsíce. Zásluha je to však především Čiličova, že se po stránce psychické srovnal a ukázal celému světu, že má na to vyhrát. Gratulujeme!

US Open skončilo, již v pátek semifinále Davis Cupu na Roland Garros v Paříži s Tomášem Berdychem, Radkem Štěpánkem, Lukášem Rosolem a Jiřím Veselým proti čtyřem mušketýrům z Francie. Sportu zdar!

Tenisová tipovačka

A za redakci dodáváme, že skončila také naše tenisová tipovačka, která byla napínavá doslova do posledního Čiličova míče. Se ziskem 81 bodů nakonec vyhrála tipovací soutěž magazínu i60 Jana Šenbergerová. jen o dva body porazila Miroslava Štorcha, který sledoval finále v chorvatském Drveniku. Věříme, že nám Mirek zprostředkuje atmosféru oslav Chorvatova vítězství...

Pani Janě gratulujeme a posíláme cenu pro vítěze - sportovní lahev. Samozřejmě děkujeme všem čtenářům, kteří se tipovačiky zúčastnili a pokud bude zájem, můžeme tipovat také na zápasy Davis Cupu. A poslední díky patří Janě Šorejsové za pěkné tenisové zpravodajství!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.