Víkendové zamyšlení

Víkendové zamyšlení

27. 9. 2014

Často jezdím odpočívat s vnukem do Lanškrouna. Je to krásné, členité město, plné života, kultury a zeleně. Všude se setkáváme s milými lidi. Pozdraví i ti, kteří nás potkají někde u velkého paneláku v kterýkoliv čas.

Ve Farské zahradě, v sousedství kostela, byl celé léto každý pátek kulturní program.Téměř vždy uvedl a návštěvníky zahrady i restaurace U pastýře uvítal farář, jehož jméno mnozí znáte, ale možná nevíte, že na své faře natáčí pro ČT1 pořad Uchem jehly a do Orlickoústeckého deníku píše své Zbigniewovy (ne)smysly.

Na faceboku nezapomene přidat veškeré aktuální fotografie nejen ze křtů a svateb v jeho kostele, ale i z golfu, dobročinných akcí, návštěv seniorů, nemocných nebo postižených dětí a ze spousty jiných aktivit. S každým se vyfotí a rád.Mezi lidmi je daleko široko velmi oblíben, i když se najdou tací, kteří jeho aktivity neschvalují a dotazují se, zda je dobrý kněz, zda zvládá hlavně farské povinnosti.

Když mluví s jeho polským přízvukem a stále se usmívá, říkáte si: "Jak to ten člověk dělá?" Říká, že se drží „Novodobého desatera" papeže Františka, které papež zformuloval v jednom z rozhovorů pro argentinské noviny. Je to deset rad pro šťastný život. Tady jsou :

1. Žij a nechej žít.

2. Rozdávej se druhým – buď otevřený a velkorysý.

3. Životem jdi klidně – buď laskavý a pokorný.

4. Zdravě trav svůj volný čas.

5. Neděle má být vašimi prázdninami – svátkem.

6. Najdi novátorské způsoby na vytvoření důstojných pracovních míst pro   mladé lidi.

7. Respektuj a starej se o přírodu.

8. Přestaň být negativní.

9. Nesnaž se obracet jiné na tvoji víru, respektuj jiná vyznání.

10. Aktivně usiluj o mír.

Setkání s tímto knězem přeji každému z Vás.Nepopsatelná atmosféra, vše s úsměvem a laskavostí, popřáním dobré chuti k jídlu nebo dotazem: "Je všechno v pořádku ?"

A tak se těším, až přejde nastávající podzim, zima, jaro a zase bude léto a my zajdeme opět s přáteli do Farské zahrady prožít báječný večer či den.

Tak tu sedím večer před víkendem a přemýšlím nejen o těchto slovech.Jsem v klidu a hladím svého nemocného vnuka. Pojedete-li kolem Lanškrouna, zastavte se a věřte, že i ten, kdo nevěří, uvěří!

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.