Grébovka představuje
francouzskou kuchyni

Grébovka představuje
francouzskou kuchyni

3. 10. 2014

Festival Delifest, který právě začal na pražské Grébovce, představuje francouzskou kuchyni. Návštěvníci se mohou těšit na francouzská vína, ústřice, šneky nebo rybí polévku Boullabaisse. Během víkendu očekávají pořadatelé návštěvu až osmi tisíc zájemců.

Slavnosti francouzské kuchyně jsou druhou akcí zaměřenou na představení konkrétní kuchyně veřejnosti. V červnu se na Grébovce pořádal první festival zaměřený na italskou kuchyni, na který dorazilo na deset tisíc návštěvníků. Další festival zaměřený na gastronomii zemí commonwealtu se uskuteční do konce měsíce.

Nebude chybět doprovodný program. Vystoupí například kapela Voila nebo herečka Chantal Poullain. Pro děti budou přichystány umělecké dílny.

Delifest se podle pořadatelů nechce poměřovat s již existujícími akcemi, které představují gastronomické hvězdy či nejlepší restaurace. Má jít o rodinný festival popularizující různé druhy zahraniční kuchyně, na čemž pořadatelé spolupracují s komunitami cizinců žijících v Česku.

festival gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...