Foto

Krásný týden v Karlově Studánce

11. 10. 2014

Bylo nás 65 a bylo nám fajn! Tak mohou hodnotit členové Senior klubu svůj týdenní pobyt mimo město Bohumín.

Na jaře jsme začali uvažovat, kam společně vyrazíme. Zvítězil nápad - Karlova Studánka, kde jsme byli už před 2 lety. Tentokrát se počet zájemců skoro ztrojnásobil. Víc než 60 seniorů vyrazilo za čerstvým vzduchem. Protože autobus není nafukovací, někteří jeli vlastními auty. A nikdo nelitoval.

Jeseníky jsou sice drsné, ale krásné! A Karlova Studánka, ta je velice oblíbená a známá.Takže důvod, proč tam nebýt, nebyl vůbec žádný.

Nastal den D. U Městského úřadu se schází lidé s kufry, velkými taškami, batohy i jinými zavazadly. Přijíždí autobus, pan řidič se opravdu zapotí, než uloží všechna zavazadla do úložného prostoru. Hotovo, jsme všichni, můžeme odjet!

Od města k vesnici, od města k městu, od dálnice k silnici…Občas práce na silnici, občas malá objížďka, čas letí a kilometry přibývají. Po dvou a půl hodinách jsme na místě. Sláva, nazdar výletu!

Lázeňské městečno Karlova Studánka je nejvýše  položenou obcí bruntálského okresu. Má necelých 230 obyvatel. Lázeňských hostů a běžných návštěvníků je však mnohem víc! Stejně jako předlono jsme pro ubytování zvolili hotel Bezruč. Předem jsme si naplánovali, kdo by chtěl s kým spát na pokoji, kdo by chtěl být ve kterém patře. Snaha byla. Ale protože jelo celkem dost manželských párů, museli jsme brát ohled na jejich soukromí. Takže se stalo, že ne všem bylo zcela vyhověno. Někteří tuto situaci vzali s humorem, jiní bez řečí, ale našli se i takoví, kterým 5 nocí ubytování s někým jiným, případně i sám na pokoji, bylo velkým problémem. Nakonec však vše dopadlo k prospěchu všech.

Ubytování bylo skvělé, strava perfektní, počasí dle objednávky, tedy co víc si přát. Někteří zde týden prožili pouze relaxací a dýcháním velice čistého vzduchu. Jiní nestíhali navštívit všechny restaurace a kulturní programy. Byli i takoví, a těch byla asi většina, kteří poznávali krásy Jeseníků. Návštěva restaurace U Gryzliho v Ludvíkově neměla chybu. Úžasné kynuté borůvkové knedlíky chutnaly i těm, kteří sladké nemusí. Cesta autobusem pod Praděd a následná vycházka až k samému Jesenickému patronu byla pro všechny odvážlivce perfektní.

Kulturní večer s dvouhodinovým vystoupením našeho písničkáře Pepy Pinkase nemělo chybu. Líbilo se nejen bohumíňákům, ale také zcela cizím hostům.

Pro upřesnění musím sdělit, že tento príma týden zde neprožili jen bohumíňáci, ale také pár příjemných lidí zaregistrovaných na těchto stránkách. Těm děkuji za to, že jsme se opět měli možnost více poznat.

Zážitků byla spousta. Týden utekl jak voda a my znovu balili svá zavazadla, sedali do autobusu a odjížděli do svého městečka. Myslím, že všichni, kteří v Karlově Studánce s námi byli, jsou spokojeni. Ostatní
mohou svou absenci jen litovat!

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.