Foto

Krásný týden v Karlově Studánce

11. 10. 2014

Bylo nás 65 a bylo nám fajn! Tak mohou hodnotit členové Senior klubu svůj týdenní pobyt mimo město Bohumín.

Na jaře jsme začali uvažovat, kam společně vyrazíme. Zvítězil nápad - Karlova Studánka, kde jsme byli už před 2 lety. Tentokrát se počet zájemců skoro ztrojnásobil. Víc než 60 seniorů vyrazilo za čerstvým vzduchem. Protože autobus není nafukovací, někteří jeli vlastními auty. A nikdo nelitoval.

Jeseníky jsou sice drsné, ale krásné! A Karlova Studánka, ta je velice oblíbená a známá.Takže důvod, proč tam nebýt, nebyl vůbec žádný.

Nastal den D. U Městského úřadu se schází lidé s kufry, velkými taškami, batohy i jinými zavazadly. Přijíždí autobus, pan řidič se opravdu zapotí, než uloží všechna zavazadla do úložného prostoru. Hotovo, jsme všichni, můžeme odjet!

Od města k vesnici, od města k městu, od dálnice k silnici…Občas práce na silnici, občas malá objížďka, čas letí a kilometry přibývají. Po dvou a půl hodinách jsme na místě. Sláva, nazdar výletu!

Lázeňské městečno Karlova Studánka je nejvýše  položenou obcí bruntálského okresu. Má necelých 230 obyvatel. Lázeňských hostů a běžných návštěvníků je však mnohem víc! Stejně jako předlono jsme pro ubytování zvolili hotel Bezruč. Předem jsme si naplánovali, kdo by chtěl s kým spát na pokoji, kdo by chtěl být ve kterém patře. Snaha byla. Ale protože jelo celkem dost manželských párů, museli jsme brát ohled na jejich soukromí. Takže se stalo, že ne všem bylo zcela vyhověno. Někteří tuto situaci vzali s humorem, jiní bez řečí, ale našli se i takoví, kterým 5 nocí ubytování s někým jiným, případně i sám na pokoji, bylo velkým problémem. Nakonec však vše dopadlo k prospěchu všech.

Ubytování bylo skvělé, strava perfektní, počasí dle objednávky, tedy co víc si přát. Někteří zde týden prožili pouze relaxací a dýcháním velice čistého vzduchu. Jiní nestíhali navštívit všechny restaurace a kulturní programy. Byli i takoví, a těch byla asi většina, kteří poznávali krásy Jeseníků. Návštěva restaurace U Gryzliho v Ludvíkově neměla chybu. Úžasné kynuté borůvkové knedlíky chutnaly i těm, kteří sladké nemusí. Cesta autobusem pod Praděd a následná vycházka až k samému Jesenickému patronu byla pro všechny odvážlivce perfektní.

Kulturní večer s dvouhodinovým vystoupením našeho písničkáře Pepy Pinkase nemělo chybu. Líbilo se nejen bohumíňákům, ale také zcela cizím hostům.

Pro upřesnění musím sdělit, že tento príma týden zde neprožili jen bohumíňáci, ale také pár příjemných lidí zaregistrovaných na těchto stránkách. Těm děkuji za to, že jsme se opět měli možnost více poznat.

Zážitků byla spousta. Týden utekl jak voda a my znovu balili svá zavazadla, sedali do autobusu a odjížděli do svého městečka. Myslím, že všichni, kteří v Karlově Studánce s námi byli, jsou spokojeni. Ostatní
mohou svou absenci jen litovat!

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Potvrdím, že vše napsané a nafocené je pravda pravdoucí. Sqělí lidé, počasí super, ubytování a stravování bez chyby...co víc si přát? Snad si i Hanka trochu odpočala, protože starat se o celou kopu kuřátek, to je na jednu mámu slepičku zabíračka!!! A ona to zvládá s přehledem!
Hana Práglová
Mirku,vzduch v Bohumíně a Ústí (kam jsme často jezdili k rodině) je asi na stejné úrovni!K.Studánka má údajně vzduch na úrovni ALP.Doufám,že jsme se ho nadýchali dost.Zojo,naše Radnice jde našim seniorům na ruku víc,než dobře!!!!!!A myslím si,že i když bude na ved.místě kdokoliv,našich seniorů si bude vážit stejně jako jiní!! Jsme za toto vděčni a vážíme si toho!!!!
Zoja Sedláčková
Přidávám se ke slovům chvály. Bylo tam moc fajn a ráda jsem s vámi po dvou letech znovu pobyla. Klub důchodců v Bohumíně funguje perfektně, hlavně Hančinou zásluhou. Ale mají štěstí i na představitele města. Radnice jim dost vychází vstříc. Koukala jsem, že starosta opět zabodoval, tak doufám, že spolupráce bude pokračovat k oboustranné spokojenosti.
Miroslav Štorch
Hezký článek o Jeseníkách a známých lázních. Často jsme jezdili na chatu Barborka a chodili pěšky dolů do Karlovy Studánky i jinak do Lázní Lipová atd. Bohužel jsem kdysi bydlel v Ústí nad Labem, kde bylo znečištěné ovzduší asi stejně jako v Ostravě a Bohumíně. Čistý vzduch se bohužel nedá nakoupit a ten horší vzduch v některých měsících se musí nějak ve městech přežít. Tak přeji ať se vám podaří mít co nejvíce hezkých dní bez smogu i v Bohumíně. Teď bydlím v lesích u Orlických hor a vážím si čitého vzduchu.
Jaroslava Handlová
Hanko, už se mi po Tvých příspěvcích stýskalo. Ale Karlovou Studánkou jsi opět zabodovala. Vzpomínka na tamní staré dřevěné stavby, tvořící nezaměnitelný kolorit malých lázní i příjemná atmosféra pěkně ožívá na Tvých fotkách. Díky!
Jindřiška Dvořáková
Milí přátelé, naše Hanička pečuje o svá seniorská "kuřátka" tak obětavě, že to nemá obdoby. Mimochodem, bohumínští senioři jsou bezvadná parta, pohodoví, přátelští, no zkrátka prima. A nás "inteneťáky" mezi sebou přijímají jako bychom mezi ně patřili odjakživa. Bylo milé opět se setkat s Alenkou, Maruškou, Zojkou, Květuškou, Evičkou... Díky, Haničko! Všem známým říkám, že ten týden v Karlově Studánce byl po Krymu moje nejhezčí dovolená v životě. Je tomu tak. Abych nezapomněla - zdravím své spolubydlící Mirku a Jožku! Hanička vyřídí.
Hana Práglová
Já tyto informace někam zveřejńovala.Ale to už je dávno...na příští rok bychom se třeba(budeme-li schopni,zdravíí a ochotní)mohli společně domluvit.uvidíme!!!Budu si to pamatovat!!!
Marie Novotná
Zaspala jsem termín,asi by se za vámi přijelo podívat více i60tníků,jen to nevěděli,že tam jsi.Tak třeba někdo udělá druhé setkání i60ky a tam se sejdeme ,,starý známí i60tky".
Hana Práglová
Díky všem za komentáře.Pokud se budete příště někdo chtít přidat,tak to po mé nabídce klidně využijteZuzko,mám spoustu zážitků,o které bych se s vámi všemi ráda podělila.Ale spousta rodinných problémů a starostí mi zkracuje čas.No,všechno snad někdy stihnu!!!!
Zuzana Pivcová
Už dlouho jsem si, Hanko, říkala, že tu nejsou Tvé "seniorskoklubové" cestopisy. O to víc se raduji, že Tě to nepustilo, ani organizování zájezdů, ani psaní. A vyprávění i fotky se mi moc líbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...