9. sjezd Svazu důchodců ČR

9. sjezd Svazu důchodců ČR

6. 11. 2014

Svaz důchodců ČR měl včera svůj 9. sjezd. Konal se v Praze, v budově Magistrátu hl. města. Přítomni byli delegáti v počtu 180 zástupců ze všech krajů naší země, jako hosté přijali pozvání pan Veleba, pan Dolejš, pan Pernes a další.

Řešily se různé záležitosti, např. zvýšení právní ochrany důchodců, prosazování volnočasových aktivit, pořádání celostátních sportovních her a turistických srazů důchodců, aktivní prosazování zlepšení životní úrovně důchodců lepším systémem valorizace a mnoho dalšího.

Doposud jsem nevěděla, že Svaz důchodců bude příští rok slavit již 25 let své existence. V každém kraji existuje spousta místních klubů důchodců, kde nadšenci pomáhají vytvářet programy, cestování, zájmové činnosti. Moc se mi líbila debata delegátů z různých krajů, čišela z ní energie a nadšení ze vzájemné spolupráce.

Odbočím k 1.říjnu, který je vyhlášen Mezinárodním dnem seniorů a v tento den přijal prezident Zeman seniorskou delegaci a účastníci si velmi pochvalovali vstřícnost a vnímavost prezidenta. Ne vždy v minulých vládách tomu tak bylo. To jen na okraj, abychom neviděli jen to špatné, masově zdůrazňované.

Velmi se mi líbila slova ing. Oldřicha Pospíšila: Stáří není nemoc, je to jedna ze životních etap, která stojí zato žít a prožít!

Milí přátelé, také jsme u nás založili klub, není to vůbec špatné, lidé co se dříve s bídou pozdravili, mají k sobě nyní daleko blíže, jak říkám bez práce nejsou koláče!

důchodci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.