9. sjezd Svazu důchodců ČR

9. sjezd Svazu důchodců ČR

6. 11. 2014

Svaz důchodců ČR měl včera svůj 9. sjezd. Konal se v Praze, v budově Magistrátu hl. města. Přítomni byli delegáti v počtu 180 zástupců ze všech krajů naší země, jako hosté přijali pozvání pan Veleba, pan Dolejš, pan Pernes a další.

Řešily se různé záležitosti, např. zvýšení právní ochrany důchodců, prosazování volnočasových aktivit, pořádání celostátních sportovních her a turistických srazů důchodců, aktivní prosazování zlepšení životní úrovně důchodců lepším systémem valorizace a mnoho dalšího.

Doposud jsem nevěděla, že Svaz důchodců bude příští rok slavit již 25 let své existence. V každém kraji existuje spousta místních klubů důchodců, kde nadšenci pomáhají vytvářet programy, cestování, zájmové činnosti. Moc se mi líbila debata delegátů z různých krajů, čišela z ní energie a nadšení ze vzájemné spolupráce.

Odbočím k 1.říjnu, který je vyhlášen Mezinárodním dnem seniorů a v tento den přijal prezident Zeman seniorskou delegaci a účastníci si velmi pochvalovali vstřícnost a vnímavost prezidenta. Ne vždy v minulých vládách tomu tak bylo. To jen na okraj, abychom neviděli jen to špatné, masově zdůrazňované.

Velmi se mi líbila slova ing. Oldřicha Pospíšila: Stáří není nemoc, je to jedna ze životních etap, která stojí zato žít a prožít!

Milí přátelé, také jsme u nás založili klub, není to vůbec špatné, lidé co se dříve s bídou pozdravili, mají k sobě nyní daleko blíže, jak říkám bez práce nejsou koláče!

důchodci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Soni,teprve dnes se mi podařilo dohledat tvůj příspěvek,na který jsem se fakt těšila.V našem klubu seniorů mám přes 400lidí.A je to fajn. Se SDCR jsem byla několikrát na zahraniční dovolené.Mám krásné vzpomínky.Na jsezd bych se taky někdy ráda koukla.Kdysi jsem byla na sjezdu Svazu žen.Dodneška mám v hlavě vzpomínky na tehdejší atmosféru
Soňa Prachfeldová
Díky za nakouknutí, je zřejmé, že v partě větší či menší až nejmenší se to vždy táhne líp !
Hana Rypáčková
Taky jsem nevěděla , že jsme my důchodci organizovaní.A stáří je opravdu moc hezké.Jen nesmí nic bolet.
Hana Šorejsová
Soni, napsala si to hezky, díky. Též jsem nevěděla, že 25 let existuje Svaz důchodců.
Eva Mužíková
Soňo, děkuji Vám za slíbenu informaci .
Vladka Steinová
Ahoj, Soni, díky za pěkný a poučný článek a za přiblížení atmosféry.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...