Vikingští bojovníci vysekli
našim fotbalistům poklonu

Vikingští bojovníci vysekli
našim fotbalistům poklonu

17. 11. 2014

Čeští fotbaloví reprezentanti zažívají pod trenérem Pavlem Vrbou nejlepší vstup do kvalifikací za posledních 16 let. Úvodní čtyři zápasy naposledy vyhráli jen na přelomu let 1998 a 1999 v kvalifikaci na Euro 2000, kterou dokázali projít se stoprocentní bodovou bilancí. 

Češi v neděli v Plzni porazili v posledním letošním duelu dosud neporazitelný Island 2:1 a navázali na zářijovou výhru rovněž nad bronzovým týmem z mistrovství světa Nizozemskem a říjnové triumfy v Turecku a Kazachstánu. Bez ztráty body tak vedou tabulky kvalifikační skupiny A. 

„Jste vážně dobří. Byli jste vždycky o krok před námi. Do zápasu v Plzni jsme vždycky profitovali z toho, že se nás soupeři trochu báli. Včetně silných Holanďanů i Turků. Ta pověst byla možná větší než realita. Jediní Češi se z nás nepodělali. Nastoupili tvrdě, byli lepší a mají na to celý šampionát vyhrát,“ vysekl bez servítků respekt k českému výkonu islandský trenér s pravým vikingským jménem Heimir Hallgrímsson.

V minulé kvalifikaci mistrovství Evropy přitom český celek z úvodních čtyř zápasů dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál a v uplynulé kvalifikaci o postup na světový šampionát dokonce z prvních čtyř duelů jen jednou zvítězil. 

Pod trenérem Pavlem Vrbou a matadorem Karlem Brücknerem ale přišlo neuvěřitelné zlepšení. Úspěšní kouči z mdlého týmu během necelého roku udělal soudržnou partu a vtiskl mu kombinační herní styl, který praktikoval v Plzni. Úvodní čtyři přípravné zápasy využil k testování hráčů a od začátku kvalifikace začal s týmem vítězit. 

Vyplatilo se mu, že na úkor nevytížených legionářů více než jeho předchůdci sází na hráče z české ligy, kteří pravidelně nastupují. Reprezentanti Vrbovy metody rychle přijali a díky velké bojovnosti a vůli strhli i vyrovnané zápasy na svou stranu. Ukázali také velkou vnitřní sílu, když otočili nepříznivě se vyvíjející skóre zápasů v Turecku i s Islandem. 

„Pod trenérem Vrbou jsme takticky vyspělejší. Navíc jsou tady všichni kluci pracovití, a když každý brousí hranici svých možností, můžeme hrát i s technicky lepšími soupeři, než jsme my, jako je Turecko a Nizozemsko,“ podotkl kapitán Tomáš Rosický. 

Český celek tak po dlouhé době končí kalendářní rok v euforii. Že reprezentace vrátila fanouškům pozitivní náladu, nejlépe ukázalo přijetí a skvělá kulisa v Plzni právě při zápasu s Islandem. 

fotbal
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...