Vyrobte si vánoční podkovičky pro štěstí. Jak? Zde je návod.
FOTO: autorka

Vyrobte si vánoční podkovičky pro štěstí. Jak? Zde je návod.

27. 11. 2016

Na výrobu podkoviček budeme potřebovat dostatečný počet ruliček umotaných z papíru, na jednu podkovičku asi 50 kusů, špejle, přes kterou nařezané časopisy o šířce 9 cm ze šikma motáme tak, aby  jeden její konec byl širší. Konečnou špičku papíru potřeme lepidlem a přitiskneme, pak špejli vysuneme. Dále potřebujeme drátek, barvu ředitelnou vodou, lepidlo na papír, mašličku a zdobení dle fantazie. (Viz foto.)

Postup:

Dvě papírové ruličky překřížíme a přilepíme, další ruličku přilepíme na střed dvou ruliček jen koncem ruličky tak, aby přesahoval 2 cm, přimáčkneme kolíčkem na prádlo a chvíli počkáme, než lepidlo zaschne. Na podkovičku používám řasenku vnučky, kterou přiložím do středu překřížených ruliček, vezmu nejdelší ruličku, která přesahuje a kolem řasenky přes dvě ruličky přeložím. Vezmu tu ruličku, která byla jako druhá přeložená a zas ji přeložím přes další dvě ruličky, tak pokračuji stále dokola, ruličky prodlužuji zasunutím další ruličky do otvoru v ruličce.

Podle toho, jak chcete mít podkovičku velkou, tak řasenku vždy po omotání ruličkami do poloviny jen povytáhneme a pokračujeme v omotávání, nakonec řasenku vyndáme a konce ruliček přilepíme do otvoru. Kleštěmi si ucvakneme požadovanou délku drátku, vsuneme do otvoru a vytvarujeme podkovičku. Pak už jen podkovičku natřeme a po zaschnutí nazdobíme.

Vánoce jsou za dveřmi a takto vytvořený malý dárek určitě potěší. Tak hodně štěstí s vašimi podkovičkami!

 

Portál i60 obsahuje přes 8 000 čtenářských příspěvků - nejrůznějších příběhů, vzpomínek, povídek, básní, cestovatelských tipů, ale i zajímavých návodů, jak si co vyrobit. Tento je jeden z nich, před vánočními svátky jej opět připomínáme.

Vánoce vánoční zvyky
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.