Vyrobte si vánoční podkovičky pro štěstí. Jak? Zde je návod.
FOTO: autorka

Vyrobte si vánoční podkovičky pro štěstí. Jak? Zde je návod.

27. 11. 2016

Na výrobu podkoviček budeme potřebovat dostatečný počet ruliček umotaných z papíru, na jednu podkovičku asi 50 kusů, špejle, přes kterou nařezané časopisy o šířce 9 cm ze šikma motáme tak, aby  jeden její konec byl širší. Konečnou špičku papíru potřeme lepidlem a přitiskneme, pak špejli vysuneme. Dále potřebujeme drátek, barvu ředitelnou vodou, lepidlo na papír, mašličku a zdobení dle fantazie. (Viz foto.)

Postup:

Dvě papírové ruličky překřížíme a přilepíme, další ruličku přilepíme na střed dvou ruliček jen koncem ruličky tak, aby přesahoval 2 cm, přimáčkneme kolíčkem na prádlo a chvíli počkáme, než lepidlo zaschne. Na podkovičku používám řasenku vnučky, kterou přiložím do středu překřížených ruliček, vezmu nejdelší ruličku, která přesahuje a kolem řasenky přes dvě ruličky přeložím. Vezmu tu ruličku, která byla jako druhá přeložená a zas ji přeložím přes další dvě ruličky, tak pokračuji stále dokola, ruličky prodlužuji zasunutím další ruličky do otvoru v ruličce.

Podle toho, jak chcete mít podkovičku velkou, tak řasenku vždy po omotání ruličkami do poloviny jen povytáhneme a pokračujeme v omotávání, nakonec řasenku vyndáme a konce ruliček přilepíme do otvoru. Kleštěmi si ucvakneme požadovanou délku drátku, vsuneme do otvoru a vytvarujeme podkovičku. Pak už jen podkovičku natřeme a po zaschnutí nazdobíme.

Vánoce jsou za dveřmi a takto vytvořený malý dárek určitě potěší. Tak hodně štěstí s vašimi podkovičkami!

 

Portál i60 obsahuje přes 8 000 čtenářských příspěvků - nejrůznějších příběhů, vzpomínek, povídek, básní, cestovatelských tipů, ale i zajímavých návodů, jak si co vyrobit. Tento je jeden z nich, před vánočními svátky jej opět připomínáme.

Vánoce vánoční zvyky
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Růženko ,jak už jsem několikrát psala -JSI ŠIKULKA
Růžena Antlová
Díky za komentáře z papírových ruliček lze vyrobit hodně věcí třeba dělám andílky odkaz http://www.i60.cz/clanek/detail/13727/andilci-z-papirovych-rulicek
Alena Tollarová
Článek byl "vytažen" tak akorát, ani moc brzy, ani moc pozdě na to, abychom si mohly zkusit podkovičku vyrobit. Moc se mi líbí, ale ruce mám trochu nešikovné. Přesto to asi zkusím ... :-)
Anna Potůčková
Po dlouhé době jsem sem zavítala a tohle mně moc zaujalo, neboť ruční tvoření se mně moc líbí. Super nápad, krásná práce, pastva pro oči - to vše si zaslouží obrovskou pochvalu !
Eva Komínová
Z papírových ruliček už jsem taky zkoušela něco vyrobit, ale tak pěkně jako vy, Růženko, bych to asi nezvládla. To chce opravdu šikovnosti a trpělivosti, kterou zrovna teď nějak nemám. Možná časem....
Marie Seitlová
Krásné podkovičky, Růženka je šikula na vše.
Alena Vávrová
Je to hezké, že redakce znovu uveřejnila tento článek. Mohu napsat, že Růženka tvoří neúnavně dál a dál rozdává svými dílky radost v každém čase. A za to jí patří obdiv a dík.
Růžena Marková
Růžo, jako vždycky pilná jako včelička. Já jsem letos neudělala ještě ani košíček, že bych se pustila do podkovy o tom neuvažuju. Ruliček mám naděláno plnou krabici od bot, jen se nemůžu přinutit něco udělat.
Hana Rypáčková
Už před dvěma roky jsem se tímto nechala inspirovat a ruličkovala...Na Růženku ovšem nemám....
Hana Rypáčková
Už před dvěma roky jsem se tímto nechala inspirovat a ruličkovala...Na Růženku ovšem nemám....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.