Můj retropříběh: Vandrbuch
dálkových pochodů 70. let

Můj retropříběh: Vandrbuch
dálkových pochodů 70. let

26. 11. 2014

Někdy v polovině sedmdesátých let jsem začal chodit dálkové pochody, většinou 50 kilometrů dlouhé. Bylo to tehdy módní (dneska by mladí řekli trendy) a hlavně - dalo se to šlapat i při dvacítce cigaret denně, jíž jsem tehdy srdnatě hulil.

Od roku 1977 jsem na všechny dálkové pochody tahal kromě téměř dvoukilového fotoaparátu Zenit E taky sešit v tuhých deskách formátu A5, abych do něho zapisoval dojmy z pochodů, proložené fotkami a razítky z míst, kudy trasy padesátek vedly. Ty nejzajímavější stránky jsem vybral jako svůj retropříběh - snad zaujme.

 

Zapátrejte ve svých albech, vyberte ty nejkrásnější fotografie a sestavte z nich svůj "Retropříběh". Tři nejzajímavější retropříběhy oceníme velkokapacitními flashdisky. Pravidla soutěže s názvem "Můj retropříběh" najdete zde
retropříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Huspek
Zmiňujete Jáchymov, to byla skoro horská, ale krásná trasa a bylo to místy, kde se psaly nepříliš pěkné dějiny naší země. Nějaký čas jsem v těch končinách bydlel a slyšel hodně příběhů o tamních dolech i lidech, co v nich pracovali - ať už dobrovolně nebo nuceně. Bohužel si to člověk nikam nenapsal, dneska by to bylo zajímavý čtení a určitě by to mělo větší hodnotu, než vandrovní knížka :-).
Marie Magdalena Klosová
Jo,lákala by mě Svatojakubská pouť Španělskem,se vším všudy-odřenýma nohama,společnými ubytovnami pro poutníky,záblesky dávných dob a posledních sil,za kterými se zdá,že už nic nebude.Ale na to si už netroufnu.Škoda.
Marie Magdalena Klosová
Je to nádherný autentický "záznamník",vtipný,hodnotný,prostě úžasný.My jsme sice s mužem žádné dálkové ani blízké pochody neabsolvovali,ale tím více si vážím výkonů těch,co v nich našli zalíbení.
Libuše Křapová
V mládí jsme taky chodili na pochody, padesátku jsem šla jen jednou a nohy mne při vzpomínce bolí ještě dnes. Moc krásná vzpomínka.
Alena Tollarová
Krásný. Ale mě tedy nejvíc zaujal Jáchymovský tolar, rok 1973. Ten můj, vedle kterého kráčím, chodím, pochoduju, vyšlapuju, běhám, loudám se a tak - zkrátka podle situace, narukoval do Jáchymova tuším že 1968
Zdeněk Huspek
Děkuji za komenty, paní Zoja vzpomíná Prčice, to byla skutečně mosntrakce, na cestách před sebou člověk viděl šňůry pochodníků, z toho 70 % lidí, co víc než 20 km vyšlápli jedinkrát za rok a právě do Prčic... a pak týden dva bědovali :DD. Bylo to nicmémě fajn období a hlavně proto, že nám bylo o pár pátků míň :-)-
Alena Vávrová
Moc pěkný "vandrbuch" - jen jsem dočetla, už mě bolely nohy :-)). Taky jsem se něco nachodila, ale na dálkoplazku jsem nikdy nohy neměla, tak max. do 30 km. U nás má velkou tradici Novoroční běh a pochod kolem Máchova jezera a pak jarní seriály Máchovi v patách. No a samozřejmě cesta na Bezděz a zpět.
Růžena Antlová
bezvadný retropříběh !!!!!!
Zoja Sedláčková
Pěkné, moc. Taky jsem absolvovala několikrát 50 km Praha-Prčice. Byla to v 70.letech opravdu móda. Ale nikdy se mi nepodařilo vychytat obuv. Nehty mi slézaly až do Vánoc ( šlo se to v květnu). Teď taky raději jezdím na kole. Ale pěší tůry absolvuji s Přírodní školou. Naposledy letos v září za 4 dny 80 km s 10 kg batohem.
Zdeněk Huspek
Pravda je, že když jsem se v roce 1980 přistěhoval do Plzně, kde jsem sice měl příbuzné, ale jejich návštěvy byly spíš sporadické, tak jsem díky těmhle pochodům za 3 roky znal okolí Plzně lépe, než někteří rodilí plzeňáci (í).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.