Fotogalerie: Život v zahradě

Fotogalerie: Život v zahradě

8. 12. 2014

Dovolte mi začít mou Fotogalerii trochu oklikou. Na našem portálu se podílí spousta lidí. Hlavní slovo a samozřejmě hlavní tíhu práce při tvorbě a údržbě portálu má, takříkajíc na hřbetě, redakce. My, zaregistrovaní příznivci, se podílíme v různých soutěžích, diskuzích u článků a také posíláním vlastních článků, veršů, fotografií a diskoték se svou oblíbenou hudbou.

Protože do Diskoték jsme se zapojili zatím jenom tři, chci tímto pozvat i další, aby nám představili hudbu, kterou mají rádi. Sám jsem z toho měl obavy, ale podle ohlasů jsem nezůstal o mnoho pozadu za svými kolegy.

A teď už se vracím k názvu a hlavnímu tématu článku. Jak už jsem napsal na chatu Foto dne, když vyjde nový snímek Foto dne, tak se většinou podívám do profilu autora, abych si prohlédl i další jeho fotky. Ale ne všichni si troufnou poslat fotky do soutěže a tak hodně fotek zůstane ukryto v profilech nebo v PC. Byl to i můj případ. Před časem jsem sebral odvahu a posílal fotky do galerie jednoho obchodu s fototechnikou. Byl jsem mile překvapen, když několik mých snímků tehdy zveřejnili na podporu prodeje mnou zakoupeného objektivu. Většinou je to způsobené nedostatkem sebedůvěry a přehnanou autocenzurou. Ale uvědomme si, že ty fotky jsme udělali a uložili v PC, protože se nám líbí a něco nám říkají, a neusilujeme o získání ceny World Press Photo. Proto nečekejme, jestli redakce vyhlásí novou Vernisáž. Ti mají dost starostí s tím, aby nám připravili příjemné prostředí pro naše setkávání. Můžeme je potěšit vlastní iniciativou. A tak jako na Diskotéce, podílet se i na nesoutěžní Fotogalerii.

Proto jdu jako první se svou kůží na trh a nabízím pohled na to, co nám žije na zahradě.

fotografie fotografování
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Bez dobrého fotoaparátu to nejde, ale dobrý fotograf také udělá své. Nádherné!
Radovan Cakl
Mirku, díky za zhodnocení. Byl to Nikon 55-300mm f/4,5-5,6 AF-S DX G ED VR, který jsem před téměř třemi lety koupil v setu s Nikkor 18–55 mm f/3,5–5,6 G AF-S VR DX a tělem D5100. Později jsem dokoupil pevný Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G a Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 AF-S DX G ED VR. Toho krátkýho zoomu bych se chtěl zbavit za rozumnou cenu, je jak nový. Jinak občas používám Panasonic FZ18 a starý kompakt Nikon Coolpix 5600. Tím jsem přefotil Jitce dědečka v uniformě do Retra, makro má od 5cm. Doufám, že půjdeš příkladem a brzy se přidáš. Protože jedna vlašťovka jaro nedělá, obzvlášť počátkem zimy.
Radovan Cakl
Děkuji všem za pochvalu, hlavně jsem rád, že se fotky líbí. Ty dvě sýkorky jsem fotil přes dvojité okenní sklo v kuchyni, tak je znát, že je to dost upravované v kompu. Bohužel to jinak nešlo. Ještě jednou dík, a doufám, že se další přidáte. Pokud fotky posílané do Foto dne mají "sourozence", stojí za to naší rodině je předvést. A to platí i pro ty, kteří a které zatím nenašli/y odvahu. Taky jsem se rozmýšlel, ale Mirek Š. mne popíchl, a já mu na to naskočil 9-)
Alena Vávrová
Váš počin s fotogalerií vítám a nad vašimi snímky nešetřím obdivem. Však se chodím dívat i na profil, nejen váš. S tím "nedostatkem ...... a přehnanou ......." máte taky svatou pravdu. Makro se mi moc líbí, ale chce to řádnou výbavu. A také čas, trpělivost a dobrý postřeh. Pak je to radost dívat se na výsledky Lovu beze zbraní.
Svatava Páleníková
Je to moc pěkné, pane Cakle.
Miroslav Štorch
Moc pěkné snímky Radku a byla by škoda, kdyby skončily jen na profilu nebo doma na kompu či v symbolickém šuplíku. Jsou to - Lovy beze zbraní - v přírodě na zahradě i jinde. Snad se přidají i další výborní fotografové a děvčata fotografky. Mám zkušenost, že nesoutěžní festivaly hudby nebo sborového zpěvu jsou lepší než ty soutěžní, kde je hodně napětí a pocity nespravedlnosti po rozhodnutích poroty. Tady si řekneme - to je krásné a tamty snímky jsou také moc hezké. Stejně tak se třeba další přidají v diskotékách. Jaký byl ten objektiv pro Nikona ? Širokoúhlý nebo zoom. Byly tam mezikroužky ? Díky za odpověď a prima snímky.
Alena Tollarová
Lovec živé krásy.
Jana Drobňáková
Klobúk dole! Koľko hodín presedím s foťakom v ruke a nič! Mne by aj tie holuby uleteli kým by som cvakla.
Růžena Antlová
Nádhera ! To se vůbec nedivím že Vám v obchodě s fototechnikou vaše snímky zveřejnili na podporu prodeje jsou super !
Hana Rypáčková
Máš nádherné fotky .Výborný nápad.Snad i pro méně zdatné a začínající fotografy.Také by se mohly v příspěvcích udílet rady.../Jak upravit, oříznou, světlo,přepal atd./To je jako článek Fotogalerie do Moje zábava?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.