A nepadá a nepadá

A nepadá a nepadá

10. 12. 2014

Zima. Milovníci zimních sportů se neradují. Nemrzne, mráz nemaluje ledové květy na okna, sníh bíle nezáří, běžkaři v nížinách se nedočkali. A nepadá a nepadá.

Vzpomínky nepomáhají. Podzim se svými pestrými barvami je nenávratně za námi a zelené jaro je v nedohlednu. Sluníčko sice občas vysvitne, snad aby nás potěšilo pohledem na smutnou krajinu utopenou v mlze či šedivá okna domova? Nedaří se. A paní Zima se neprohání na bílých saních po kraji, nerozhazuje bílé vločky plnými hrstmi, které mrazivý vítr zanese do všech možných či nemožných míst. A nepadá a nepadá.

Výhoda či nevýhoda? Nebolí nás záda. Přesto si za okny v teploučku otevřeme knížku (zásobili jsme se), na stolek kávičku, čaj či grog postavíme a s příběhem krásným do teplých krajin zavítáme. A co vy? Stýská se vám po bílé? Mě ne.

Podívejte se, jak to vypadá, když Padá a padá…!

Můj příběh zima
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Jsou Vánoce 2015 a zase nepadá…
Alena Tollarová
U nás je zima tak vzácná, že se z napadnutého sněhu raduji. Auta jezdí tak pomaloučku a tiše ... Ale ta bílá nádhera brzy zežloutne a zčerná špínou a to už se zase těším až to zmizí.
Dana Kolářová
Děkuji všem za milé komentáře.
Dana Kolářová
Paní Marie, děkuji za příspěvek i na "staré" variantě!
Dana Kolářová
Jano, děkuji a přeji klidné předvánoční přípravy.
Jana Šenbergerová
Teď se mi po ní stýská, ale to přejde. :-) Když je v prosinci tráva zelená jako před Velikonocemi a v zahrádkách rozkvetlé růžičky jako v létě, je něco špatně. Pěkně vymyšlené!
Dana Kolářová
Zuzano, děkuji, potěšilo. Ráda zkouším různé způsoby psaní, a když se líbí, o to víc mě to baví.
Dana Kolářová
Děkuji, Alenko. Jen aby sníh, místo v zimě, nepadal v březnu, až budeme nejvíc toužit po jaru. :-)
Marie Magdalena Klosová
Nové příspěvky i na "staré"variantě.
Marie Magdalena Klosová
Milé a humorné,ale taky pravdivé.Kdyby to bylo půl na půl,byla by to idyla.Mně chybí aspoň to zdání zimy.Zima bez bílé je dost smutná.A taky bych se ráda prošla na běžkách.Střídmě,ale přec.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...