Jak hezky zabalit vánoční dárek
FOTO: autorka

Jak hezky zabalit vánoční dárek

5. 12. 2020

Vánoce jsou za dveřmi, dárky jsou nakoupeny, tak vám nabízím ukázku, jak hezky zabalit dárek pro malou vnučku nebo vnuka. Stačí jakákoliv krabička obdélníkového tvaru. Na větší dárek větší, na malý třeba jak v mém případě krabička od čaje.

Budeme potřebovat průhlednou lepící pásku a také oboustrannou lepící pásku, nůžky obyčejné a nůžky „cik-cak“,dárkový papír a ozdobný drátek. Do krabice vložíme dárek (panenku, autíčko atd.) a zabalíme do dárkového papíru běžným způsobem. Pak z dárkového papíru vystřihněte dva čtverce jejichž strany jsou stejně dlouhé jako delší strana krabice, papír naskládejte do vějířku,vějířek přehněte a spoje slepte. Spodní stranu přilepte oboustrannou lepící páskou podélně k hraně dárku tak,k aby asi centimetr přesahoval zadní  okraj krabičky. Stejně přilepte i druhý vějířek na druhou protější  stranu.

Z dárkového papíru vystřihněte obdélník stejně velký jako je vrchní strana krabičky. Přehneme okraj asi 2 centimetry a cik-cak nůžkami ozdobíme. Obdélník přilepte oboustrannou lepící páskou přehnutým ozdobeným okrajem k přední vrchním stranám vějířku a konec obdélníku k zadním stranám vějířku.

Nastříhejte 4 obdélníky dárkového papíru, ířka papíru bude o centimetr menší než výška krabičky a délka papíru bude dvojnásobná. Zase naskládejte vějířky, přeložte a slepte strany k sobě tak, aby se vytvořilo kolečko. Kolečka přilepte ke spodním okrajům krabičky. Nakonec si ustřihněte dva ozdobné drátky, vrchní  konce stočte  a spodní zasuňte  do okrajů krabičky. Můžete ješte ustřihnout pruh papíru, konec cik-cak nůžkami nastříhat a nalepit  jako "dečku".

Trochu jsem postup nafotila, je to jednoduché a „kočárek“ je na světě, v něm dárek, který takhle zabalený určitě potěší.

Vánoce vánoční dárky
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Mária Lamoš
Moc pěkné!
Soňa Prachfeldová
Obdivuji Růženko váš um a trpělivost.
Margita Melegova
Pekny napad, ale ne pro mne nemam potrebnou fantazii.
Helena Přibilová
Paní Růženko, musím opět ocenit Vaši zručnost a originalitu. Připomnělo mi to dobu mého dětství, kdy jsem také ráda tvořila z papíru, ať už šlo o různé dekorace, vánoční ozdoby nebo třeba domeček pro panenky.
Dana Puchalská
Paráda.
Alena Vávrová
Krásné i po letech, Růženko. ♥
Anna Potůčková
Růženko to je super nápad, který je navíc moc hezký! Máš ruce ze zlata!
Dana Kolářová
A ten nápad...
ivana kosťunová
Je to hezké, ale ty šikovné ruce mi chybí
Dana Kolářová
Růži, jsi šikulka! Obdivuji výsledek i trpělivost. Hezký Advent.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%