Sportovní nadílka pro rok 2015

Sportovní nadílka pro rok 2015

26. 12. 2014

Na dveře už klepe nový rok a my se těšíme, jaká překvapení nás čekají  na poli sportu. Fanoušci se mohou těšit, protože sportovní nadílka bude tento rok opravdu velká.

Už v lednu začínají klasické zimní sporty - Turné čtyř můstků  (28.12. Oberstdorf, následují Ga-Pa, Innsbruck, Bischhofshofen).  Naši skokané byli nominováni ve složení Roman Koudelka, Jan Matura, Jakub Janda a Antonín Hájek. Pak jsou na pořadu ve stejných termínech severské kombinace, sjezdové lyžování, ale i biatlon a běh na lyžích - Tour de ski. Vždy je to prima podívaná. Pokud už aktivně nelyžujeme.

Ve stejných termínech na druhé straně zeměkoule v Austrálii začíná pohodový turnaj Hopman Cup v Perthu, o kterém jsem již psala, a hned po něm se budeme těšit na první grandslamový tenisový turnaj v Melbourne Australian Open. To se možná i budeme těšit na Tipovačku, do které se postupem času zapojili příznivci sportu. To je teprve leden a počátek roku.

Pak začnou opět fotbalové duely v kvalifikaci na Mistrovství Evropy v roce 2016 ve Francii, první duely se odehrají již na konci března. Pokud jste nezapomněli, tak česká fotbalová reprezentace se po dlouhé době probojovala ve skupině A na první místo s 12 body, před Islandem s 9 body a Nizozemskem se 6 body. V sobotu 28. března odehraje první zápas s Lotyššskem doma.

Ovšem na počátku května nás čeká Mistrovství světa v ledním hokeji 1.-17. května, které se letos koná opět po deseti letech v České republice. Zápasy se budou hrát v Praze a Ostravě a je to v pořadí 79.mistrovství světa v ledním hokeji. MS se zúčastní 16 týmů a odehraje se 64 zápasů. Ve skupině A hraje Česko, Švédsko, Švýcarsko, Francie, Rakousko, Německo, Kanada, Lotyšsko.Takže opravdu se máme na co těšit. O druhé půli roku si napíšeme až později.

Všem vám přeji pěkné sportovní zážitky, prima fandění a těšení se na Tipovačku, kterou umožňuje redakce i60, s jejím sportovním poradcem Miroslavem Štorchem.

Sportu zdar!

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Jinak není třeba mne uvádět jako sportovního poradce, protože sportovních fandů je na i60-tce víc než dost :-) Sice jsem kdysi pracoval na středisku vrcholového sportu, ale raději jsem odešel pracovat do školství, kde nebyl doping se souhlasem tehdy "socialistického" státu. Tolik na doplnění.
Miroslav Štorch
Díky za přehledný článek o sportovním dění v příštím roce. Hodně se těším na turné Čtyř můstků v Německu a Rakousku. Juniorský mistr světa Roman Koudelka má nyní rakouského trenéra a jeho forma stoupá. Dokonce vedl bodování světového poháru skokanů na lyžích před závodnickými esy z Rakouska, Německa a Švýcarska. Uvidíme jak se mu bude dařit na domácím území soupeřů, kde bodoví rozhodčí mírně nadržují vyvoleným. Snad to nebude jako v krasobruslení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.