Karty (prý) nelžou
Ilustrační foto: pixabay.com

Karty (prý) nelžou

31. 12. 2016

Kdo by nechtěl vědět, co ho čeká a nemine, tak ten lže. Máte zdravotní potíže? Problémy s partnerem, s rodiče či v práci? Přiznejte se, kdo uvažoval v takových chvílích o návštěvě KARTÁŘKY?

Historie karetních her je zajímavá. Už ve 14. století se objevují hrací karty a sloužily vždy nejen k hazardním hrám, ale také k vykládání. Už tehdy v té době měly karty svůj význam a z karet se předpovídalo nejvíce v 18. století. Současný svět plný techniky je prospěšný pro působení věštců a senzibilů. V době, která je dobou sociálních nejistot, mají lidé potřebu hledat kontakty v duchovnu a mystice.

Když jsem poprvé slyšela slovo kartářka, představovala jsem si čarodějnici z pohádky, kterou zdobila bradavice na nose a nesmělo ji chybět koště v podpaží. Bydlela by v temném brlohu plném svící a magických symbolů. Hrbatá stařena s černou kočkou na zádecch. Čarodějku-kartářku z dnešní doby nerozeznáte mezi současnými ženami – může jí být kterákoli z nás.

Kartářky jsou velice nebezpečné, a proto by neměly být navštěvovány lidmi jen proto, aby zjistili něco o své budoucnosti, ale hlavně z důvodu poznání sami sebe, dokáží-li svým problémům čelit, jsou-li vůči nim odolnější. Problémy nejsou jen generačními, ale je tu i otázka pohlaví. Ženy více zajímá láska či vztahy, u mužů se jedná o problém peněz a kariéry.

O kartářku se vlastně začneme zajímat až v době, kdy se dostaneme do svízelné situace a potřebujeme poradit. Jsou ale mezi námi i tací, kteří ke kartářce jdou ze zvědavosti.

Přiznejme si pravdivě, že u každého z nás se v životě střídají dobrá a špatná období. Některé situace řešíme s nadhledem a klidem, někdy nevíme, jak dál. Proto se v takových chvílích obracíme o pomoc k lidem, které příroda obdařila náhledem do budoucnosti. Nejenže chceme o své budoucnosti slyšet co nejvíce, ale jsme ochotni i zaplatit částku, kterou si kartářka navrhne a o které ani my nepřemýšlíme. Vždyť očekáváme výrok své budoucnosti.

Není kartářka jen pouhou nastrčenou figurkou, dávající nám jen a jen to, co my sami chceme? Nenapojí se na něco duchovního, protože její výřečnost není na úrovni profesionála.

Setkala jsem se s kartářkou, která říká: „Většinou se mi daří budoucnost uhodnout. Smrt neoznamuji, neboť smrt je osud. A tomu nikdo neunikne. Člověk by měl odcházet od kartářky duševně svěží, s novým elánem a pln energie do života.“

Karty bohužel nelze použít k osobnímu obohacení např. ve Sportce.  Každý máme svou budoucnost ve svých rukách a žádné karty za nás životní problémy nevyřeší.

Pokud chceme svůj osud znát, pak vyhledáme vykladačky karet. Ale i zde mohou být takové, jejichž věštba je jen výdělečnou činností. Proto i tuto skutečnost mějte na paměti.

Co říkáte, je vůbec možné vidět do budoucnosti?

 

mezi nebem a zemí osud
Hodnocení:
(4.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Samozřejmě jsem také podlehla zvědavosti a navštívila kartářku - měla jsem co dělat, abych se nerozesmála, tak bylo její "věštění " průhledné. Samozřejmě se nic nesplnilo. Přesto věřím, že karty v rukou vnímavé osoby mohou být za určitých okolností prostředníkem k nějakému zjištění budoucnosti, ale těch vnímavých osob je asi velmi málo. Já osobně jsem neměla to štěstí. Ale dost věřím ve výklad podle čar na rukou.
Roman Procházka
Ale sakra... proč mi píše klavesnice blbě, či mé prsty, to mi neřeknou...hihi . hezký poslední den v roce, a v tom novém jen vše, co vytvoří úsměv na rtech a na duši pohodu.
Roman Procházka
Dost o t oto jsem se zajimal a poznal jak kartářky, tak astrology atd. Výsledek? stačí jen to umět řádně.. pardon.. okecat. každý má nějaký problém, chce mít naději, atd... slyšet že bude lépe... Zkluste přijít, říci chci se optat na.. ale nic vic neříkat, a na meziotázky ve výkladu od druhé strany neodpovídat... včera jsem koukal o pulnoci na telku kde jsou ty užasný kartářky... děs. někdo zavolal, mlatila kartama po vteřineě jednu přeas druhou a ... vy jste vdana? sama? máte děti?... a pak jela... nový rok uspěch i zklamani v zamestani. pozor na nemoc je tu.. ale dostanete se s toho... atd atd... každy je ročně nějak nemocen, ( ach ta rýma)... no to je muj názor... ať řene kdokoliv co by jak by.. je jen na nás, jak se ke všemu postavíme a zachováme... a to nevíme ani o zítřku.. co nám připraví. A o tom to je.. Jinak to je jen o tomto. Prachy prachy prachy...
Naděžda Špásová
V 15 jsem se přimotala u kamarádky ke kartářce. Co mi řekla se kupodivu splnilo, ale spíš proto, že jsem to chtěla. V životě bych dobrovolně ke kartářce nešla a přiznávám se jen k tomu, že znát budoucnost opravdu nechci.
Eva Krausová
Bianco, život máme ve svých rukou, to pravda je. Přesto některé karty zajímavé jsou. Např. Tarot magie Druidů, překvapilo by mnohé, kolik pravdy umí odhalit... Nebo třeba kniha proměn I-ťing, také odhaluje mnohé, až z toho někdy i mrazí, jak je to možné. V mém mládí jsem byla u kartářky spíše ze zvědavosti a ona odhalila tenkrát, jaké bude mé zaměstnání... Dnes by mne kartářky nelákaly už proto, že zmíněný tarot si může člověk vyložit sám i nahlédnout do knihy výše uvedené. Jde spíš o to, jakým směrem pokračovat v životě, protože konečné rozhodnutí je stejně vždy jen na nás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.