Na zmrzlinu do Poděbrad

Na zmrzlinu do Poděbrad

12. 1. 2015

Každé prázdniny jsem vzala vnoučata do auta a někam do okolí se jelo na prohlídku. Vnučka byla se školou v Poděbradech a moc jí zachutnala zmrzlina na kolonádě, a tak když nadešel čas vybrání výletu, bylo rozhodnuto. Pojedeme na poděbradskou kolonádu na zmrzlinu!

Podotýkám, že od nás do Poděbrad je to asi 75 km. Ale proč ne. Podíváme se po kolonád,ě okoukneme památky a třeba i poplujeme parníkem. Dopolende odjezd a večer návrat. Bylo to opravdu jen "odskočení "na zmrzlinu. Cesta ubíhala a všichni natěšení sedíme v autě. Konečně. Ještě dobře zaparkovat a hurá na kolonádu. Podařilo se. Procházíme kolonádou, vnučka vypráví, kde byli se školou a kam se nedostali a chtěla by to vidět. Mám s sebou 3  vnoučata, a tak je veselo.Teplo nám nedalo zapomenout na původní záměr a to velice dobrou zmrzlinu. A věřte, bylo z čeho vybírat. Návštěva cukrárny nezklamala.

Nesmí chybět návštěva nádraží. Překvapilo mě, jak čisté a vkusně upravené je. Fotky zvětšené na stěnách vstupních chodeb k nástupišti ,tak to jsem ještě neviděla, s rúznými výjevy ať z parku či co se vlaků týče. Slogan v rohu nástupiště je opravdu zajímavý. Psal se rok 2011. Nevím, jak vypadá letos, ale tenkrát se mi moc líbilo.

Tak a ještě foto na náměstí a hurá k vodě. Kotva na přístavišti a loď nikde. Pozdě! Kolem řeky a městem jezdí vláček, ale ten se nám také ztratil z dohledu, a tak trpělivě čekáme na další parník. A už jede. A my nasedáme s dobrým pocitem a menším hladem v domění ,že si dáme něco na zub na palubě. Zase zrada, na parníku se nevaří. Situaci zachraňuji koupí dobrého pití-dle přání a vytahuji z batohu nedojedené zbytečky. Plavba směrem k Nymburku byla klidná a pomalá. Pozorováním okolních přírodních krás a cyklistů s pěšími po souběžné pěší stezce se bavíme. Občas zahlédneme ukazatele kilometrů. Odkud a kam to je? Myslím, že to jsou kilometry od moře. A najednou se otáčíme. Pomalinku se rozvlní hladina, loď se nepadrně nakloní a už si to zase plujeme zpátky do přístaviště.

Ještě malé osvěžení v umělém potůčku nad kolonádou, napít z velkého pítka, posilnit na lavičce další porcí tolik vychvalované zmrzliny a hurá do svých domovů. Výlet se líbil a o to šlo.

Proto se ráda do Poděbrad zase podívám, abych viděla změny a nebo dosud nepoznané.

 

Do Poděbrad se můžete podívat i vy, a to v rámci i60 Párty, tedy setkání příznivců magazínu i60. Více informací o této akci najdete zde.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Rysová
Poděbrady jsou moje "srdeční záležitost", jezdila jsem tam jako malá k tetě a nyní se vracím tak 2x ročně na prodloužený dámský víkend. Před rokem mě při odjezdu domů při nastupování do vlaku sebral peněženku s doklady, tak se ráda vracím si odpočinout a nabrat novou energii.
Zdenka Žichovská
Hanko R. jeli jsme na lodi, kapitán se zeptal kdo by si chtěl zkusit řídit loď. Přihlásili jsme se 2. Asi desetiletý klučina a já, no a potom jsme se u kormidla střídali. Samozřejmě pod dozorem kapitána lodi.
Marie Magdalena Klosová
Tak já se vrátím do Poděbrad po deseti letech.A nejen na zmrzlinu.Zabrousili jsme tam s mým mužem na okružní cestě po "vlastech českých".Prošli lázeňský park a zastavili se na náměstí.Kromě nových přátel z i60 tam na mě ještě hodně nového čeká.Těším se v dubnu.mm
Zuzana Pivcová
V Poděbradech jsem byla někdy málem před 35 lety a pak na jízdě motorek Harley-Davidson před 3 lety, to bylo úžasné, ale moc jsem toho neviděla. Takže mám ještě hodně co poznávat. A Tys mě doslova namlsala.
Marie Novotná
Paní Lidmilo,je to 4 roky staré a u výjevů fotek z nádraží se vnoučata vyřádila.A tak nějak jsme krásné památky nestihly. Tak na shledanou se všemi.Děkuji za hezké komentáře.
Marie Novotná
Zdeni,tak si dáme repete a poplujeme,co ty na to?Hani R.,ano ,mám toho hodně jen mě z toho někdy brní hlava,ale tak to má být. :) Jani Š.-do všudybylky mi ještě dost chybí,třeba Jesníky a Morava. :))
Lidmila Nejedlá
Paní Novotná, Vy jste to tu tak hezky napsala a ještě s fotografiemi. A máte krásná vnoučata. Tak na shledanou.
Jana Šenbergerová
Maruško, ty jsi ale všudybylka. Už se těším na setkání. Mému srdci Poděbrady určitě prospějí. :-)
Hana Rypáčková
Hezky, jsou tam stále ty květinové hodiny.Jen projíždíme a dlouho jsme tam nebyli.Taky jsem se podívala ,odkud jste jeli a tvé okolí domu. Máš pěknou partu vnoučat, harfu a hrozny. Nepovídej Zdeni, lodní kapitán či kormidelník?
Zdenka Žichovská
Jé, Marie, až po tu otočku, co máš na fotce, jsem před lety ten parník "kormidlovala".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.