Príbeh pre bakalárov

Príbeh pre bakalárov

11. 1. 2015

Mala som vtedy krásnych sedemnásť. Študovala som na SEŠ v Poprade a bývala na internáte. So spolužiačkou sme si len tak, z rozmaru, podali inzerát v mládežníckom denníku: „Dve ...“

Dostali sme celkom slušný kopec listov. Odpovedala som jednému vojakovi. Myslím, že sa volal Tomáš a bol z južných Čiech. Napísali sme si pár listov, nasledovala výmena fotiek a hneď bolo navrhnuté stretnutie. Nakoľko sa blížily prázdniny, tak z písania a stretnutia nič nebolo. Pomaly som zabudla na môjho kamaráta z inzerátu. V treťom ročníku internát zrušili a ja som bývala na priváte.

Jedného večera som pozerala z izby von oknom a tu sa mi prihovorili dvaja vojaci. Boli v Poprade len na jeden deň. Vraj kade sa ide k SEŠ, lebo by sa radi stretli s jednou dievčinou. Povedala som, že tam už večer nikoho nenájdu. Neviem ako dlho sme rozprávali a keď odchádzali, tak mi jeden z nich nechal v kvetináči na ulici lístok s adresou.

Ráno, keď som išla do školy, rozbalím lístok a tam čítam: Tomáš...

 

PS: S kým som sa rozprávala v ten večer, vedela som hneď ráno. On to nevie dodnes. Moja vina.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Jani, to je ta moje roztržitost. Hned to spěchám napravit.
Jana Drobňáková
Pôvodne som nechcela písať sem, lebo toto je dialóg a tieto slová môže čítať každý. Riešila som to výzvou k priateľstvu, ale dobre, môžte ju ignorovať. Cením si Vašu ochotu. Knihu som si kúpila a už som na 209-tej strane. Nie je to "Konfucius", ale príma oddychovka. Ešte raz ďakujem.
Libor Farský
Jano, kdyby nebyla v prodeji ani v knihovně, mohu Vám ji k přečtení poslat. A další od Betty "Vejce a já" znáte? Tu ale nemám.
Jana Drobňáková
S údivom zisťujem, že tento môj príspevok sa číta aj keď už nie je v bežnej ponuke. Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz. Libor, nečítala som spomínanú knihu, ale už si ju idem vygoogliť a určite si ju prečítam. Ďakujem za tip.
Libor Farský
Ještě doplňuji - ten můj inzerát byl pod Zn.: "Co život dal a vzal". Je to má nejmilovanější knížka - humorná autobiografie Betty MacDonaldové, kde je také leccos o seznamování se. Četla jste ji? Pokud ne, tak vřele doporučuji.
Libor Farský
Miloučké, Janičko. Také jsem si kdysi, už jako vdovec s malými dětmi, podal inzerát: "Něžnou dlaň a pocit bezpečí, milence a mámě za vůni člověčí". Dostal jsem dost odpovědí, ale všechny z velké dálky, i ze Slovenska. Bližší seznamování cestováním s dětmi anebo jen o dovolené se ukázalo jako nereálné, nakonec jsem to vzdal.
Jana Drobňáková
Pani Soňa, veľká láska to nebola, ale je to milá spomienka. A pani Márii - u nás sa hovorí chalan /krátko/, to keď HO ešte raz stretnete, aby ste vedeli, čo bol a ešte určite je. Sme generácia, ktorá naše národy neberie tak cudzo. Vojenská služba tomu dosť napomohla, ale mňa minula. Ďakujem redakcii za foto. Mimochodom je to námestie a pešia zóna Popradu.
Marie Magdalena Klosová
Také zdravím na Slovensko.Moje vzpomínka se týká"chalána" z Bratislavy.Je dodnes krásná a intenzívní./nevím,jestli označení je správné,je to z odposlechu/
Soňa Prachfeldová
Škoda, když jsem začala číst, tak jsem očekávala na konci velkou lásku. Zřejmě to tak mělo být .
Alena Tollarová
Z takových střípků se skládá náš život. Je hezké občas zavzpomínat. A třeba si i představovat, co by, kdyby ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...