Další úspěchy českých  biatlonistů
Veroniky Vítkové a Michala Šlesingra

Další úspěchy českých biatlonistů
Veroniky Vítkové a Michala Šlesingra

19. 1. 2015

Veronika Vítková si upevnila místo mezi nejlepšími deseti na světě

V německém Ruhpoldingu opět uspěli v neděli 18.ledna naši skvělí biatlonisté. Kdo závody sledoval, tak se jistě potěšil jejich výbornými výkony ve střelbě i běhu.  Veronika Vítková zvítězila  9.ledna ve sprintu na 7.5 km a nyní obsadila výborné třetí místo v závodě žen s hromadným startem na 12.5  km, kterému se říká slangově "masák" - nejen, že je to masový start, ale v soubojích tělo na tělo v běhu je to "maso". Občas závodníci přes sebe padají při sjezdech a kolizích, protože nejedou v časových intervalech. Akuálně je Veronika Vítková na 4. místě světa.

Další bronzové umístění Michala Šlesingra

V kategorii mužů je velká konkurence a náš Šlesingr neudělal ani jednu chybu při střelbě a dostal se mezi nejlepší skupinu pěti závodníků sprintujících do cíle. Po 15-ti kilometrovém běhu rozhodovali v cíli jen centimetry mezi botami tří závodníků. Mezi nimi byl i náš závodník Šlesingr. Časomíra v televizním studiu nebyla schopna určit pořadí, a tak rozhodla speciální cílová kamera rozhodčích. Na obrazovce se objevil místo času jen nápis "Fotofinish". Všichni jsme napjatě čekali jaké bude konečné určení pořadí. K velké radosti domácích fandů zvítězil německý závodník Schempp a na druhém skončil o pár centimetrů před Šlesingerem - Francouz .Fillon-Maillet . V galerii můžete vidět cílovou fotografii z televize. Stejný čas pro všechny tři 35:42,8 minuty. Oproti atletickým závodům rozhoduje poloha boty a ne tělo závodníka. Před objektivem kamery je úzká štěrbina jako cílová rovina místo cílové pásky. Kdo tu rovinu protne první, tak vítězí. V kameře běží filmový pás a záznam na setiny sekundy.
Náš závodník ve 31 letech přesprintoval olympijského vítěze Björndalena z Norska, který skončil až na 5.místě.

Naši závodníci si upevnili postavení v první světové desítce. 

Aktuálně je Ondřej Moravec  na 7.místě a Michal Šlesingr na 9.místě Světového poháru.
Můřeme se těšit na další závody v italské Antreselvě  a 5.- 8. února u nás v Novém Městě na Moravě. 

lyžování sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Také jsem si závody vychutnala, při dojezdu Šlesingera jsem tu tak fandila, až se Bertík rozštěkal... Taká se těším na Nové Město... jen tak dál Zlatý důchod, můžu se koukat kdy a na co chci...
Jaroslava Handlová
Byly to krásné závody jak žen, tak mužů. Třetí místa V.Vítkové i M.Šlesingra byly výborným a zaslouženým úspěchem. Už se těším na Nové Město na Moravě.
Hana Šorejsová
Bylo to fantastické, že Češi stáli opět na bednách a to drama v případě Michala Šlesingera , šlo o pár cm , fotka je super .... Pochvala za pěkný článek !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...