Kokosky třikrát jinak

Kokosky třikrát jinak

3. 2. 2015

Přidávám další recept kokosek na tři způsoby od babičky, která v mládí navštěvovala kurzy cukráře.

První způsob:
1/4 kg strouhaného kokosu, 75 dk cukru, 15 dk mouky, asi 12 bílků zadělá se v nějaké nádobě nebo v kotlíku a na ohni do horka ohřejeme za stálého míchání. Nahřátou masu necháme pak vychladnout, a je-li tuhá, přidají se ještě 2-3 bílky, kornoutkem neb sáčkem dělají se na papír malé hromádky a zvolna při přivřené troubě do růžova se upekou. 

Druhý způsob:
1 kg strouhaného kokosu, 1 a 1/4 kg cukru, 25 dk medu, trochu tluč. vanilky, 1 lžíci vody a trochu na drobno rozkrájeného citronátu,11 - 12 bílků. Nahřívá se na ohni tak dlouho, až těsto samo odstává od kotle. Masa pak nechá se prochladnout a lžící na papír dělají se hromádky a pak při přivřené troubě do růžova upekou.

Třetí způsob:
Z 15 bílků ušleháme sníh a postupně do něho přidáváme 80 dk cukru, k tomu přidá se 40 dk mletého kokosu, hmotu nahřejeme slabě na ohni, nahřátá hnota sejme se, přimísí se 10 dk mouky. Z teplé masy děláme na mastný pomoučený plech lžící neb kornoutkem hromádky, a ty se dají zvolna do růžova péci.

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ingrid Hřebíčková
Paní Slavíková, máte pravdu, babička se narodila roku 1904, takže opravdu začátek min. století. Je to pro mne památka, nikoliv recept na pečení. Píši jen proto, jak se tenkrát žilo nebo spíše peklo. Ale některé recepty po babičce se dají péci ještě dnes.
VANDA Blaškovič
...:)) na to abychom měli slepičí farmu...jak píše Jana, hezké na čtení...:)) A co s těmi žloutky ? Kokosky podle těchto receptů bych ráda ochutnala, kdyby mi je někdo upekl...:)
Jana Slavíková
I já mám pocit, že je v receptech moc cukru - v jednom ještě přidaný med. Takhle staré recepty (typuji začátek minulého století) jsou zajímavé ke čtení, ale k praktickému využití již ne.
Hana Rypáčková
Zajímavé, protože nikdo v rodině neholduje cukru, dělám jiný recept.Je to asi kalorická bomba...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.