Asijská nit

Asijská nit

21. 2. 2015

Když už mi praskl rozkrok u druhých kalhot, odhodlal jsem se odnést je ke švadleně. Asijské nitě už nejsou ty totalitní. Jsou pevné, praskají až po prvním vyprání. Krejčovská dílna je nově na Žižkově, vedle rodného domu herce Jiřího Krampola.

V krámu na lavici tam ležel český kojenec (dle vietnamského zvyku). Školky jsou tu také předražené. Prodavačka mi vzala jen jedny kalhoty, druhé musím předem vyprat, třemi kapkami bláta dole na nohavici by se prý švadlena šijící je v rozkroku zardousila! Roztěkán požadavkem jsem si zapomněl objednat i novou gumičku do pasu.

Vrchní švadlena (matka představená) byla napravená kuřačka, mé prokouřené kalhotu jí páchly dýmem. A to vykuřuji o metr výše. Druhý den jsem si jedny vyzvedl za 200 korun, druhé, ještě navlhlé, tam ponechal. Zítra si pro ně jdu, snad se doplatím? Podnikání je tu předražené, nedivím se bankrotům nových podnikatelů.

Celkem jsem ke švadlenám šel šetkrát a zaplatil dohromady 500 korun. Příště si na opravy zajdu do Holešovické tržnice, vietnamští spoluobčané tam mají ceny poloviční.  A možná se vyplatí koupit úplně nové zboží, i vyprat ho tu je dost drahé!

Moje próza
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Ali, přesně to mne napadlo. Představa, že bych se měla hrabat v rozkroku cizích nevypraných pánských riflí, za účelem opravy místa, které je tak blízké intimní části těla je opravdu nepředstavitelná.......
Soňa Prachfeldová
Povídky jsou něco mezi hororem, humorem, sarkasmem. A ještě se autor pobaví našimi komentáři . " Jen ho nechte, ať se baví " :-)
Alena Tollarová
Já bych se - zašívajíc rozkrok u nevypraných kalhot kuřáka mužského pohlaví nejspíš zardousila něčím jiným. :) A pan Nekvasil se nejspíš našimi komentáři dobře baví :)
Eva Mužíková
Půjčuji si v knihovně knížky pro svého souseda, kuřáka, aby se nenudil. Když mi je vrací, musím je s ohledem na další čtenáře, nechat několik dnů venku na balkoně, aby vyvětraly. Bylo by mi proti srsti, odevzdávat je takto zapáchající...
Jiří Libánský
Take jsem byvaly kurak. Mohu potvrdit, ze jakakoliv soucast kurakova odevu mi spolehlive zveda zaludek. Nedovedu si predstavit, ze k necemu takovemu musim u siciho stroje priblizit oblicej. Ty svadleny chapu.
Alena Várošová
Zajímavý článek pane Miloši u nás trošku zašmudlané kalhoty by taky nikdo nevzal k opravě..Paní Evo,takové ceny už nejsou.Jenom všití zipu,který jsem si donesla od 250,-Kč do 350,-Kč a to není žádný salon.To je lepší vyhodit a koupit novou bundu v hrabáku za 40,-Kč.
Jana Slavíková
Za pětikilo vám dvoje gatě opravím taky a ještě si pro ně přijedu :-))
Alena Tollarová
Je to zvláštní. Přečetla jsem si nadpis a říkala jsem si - Miloš Nekvasil. A měla jsem pravdu.
Eva Mužíková
Nechci býti kritická, také dostávám od příbuzných prádlo na opravu. Kdyby mi někdo cizí přinesl rifle, viditelně nošené a nevyprané, také bych mu je nepřijala.... Ta cena je opravdu vysoká, za podložení rozkroku látkou a prošití, švadlena u nás v domě bere okolo 60ti kč

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.