Nepovedená oslava MDŽ

Nepovedená oslava MDŽ

8. 3. 2019

Mezinárodní den žen, který připadá na dnešní den, mi připomněl jednu příhodu z jeho dřívějších oslav.

Pracovala jsem tehdy ve zdravotnickém zařízení, kde byly ve velké většině jen ženy. Oslavy proto nebyly nijak bujaré, popily jsme kafíčko, snědly dort a chlebíčky, nějakou decku vína a docela příjemně se bavily. Oslava probíhala v  resturaci, která se po oficiální naší oslavě, asi ve 20 hodin, opět vrátila k běžnému rytmu. Naplnila se směsicí hostů a přišlo i několik manželů mých kolegyň pro své "polovičky", aby jim dělali doprovod domů. Můj muž nepřišel, hlídal naši malou dcerku. Domluvila jsem si proto s jednou mou kolegyní, která bydlela blízko nás, že mne vezmou s sebou domů.

Zábava se rozproudila, hodiny utíkaly a mým sousedům se zatím domů nechtělo. Já ovšem byla jako na trní, protože přijít o půlnoci by asi bylo "silné kafe" i na mého, jinak tolerantního muže. Rozhodla jsem se srdnatě, že půjdu sama. Autobus městské dopravy už nejel, musela jsem pěšky kolem zámeckého parku a náš domek ve vilkové čtvrti byl až na konci.

Cestou jsem si vzpomněla, že mně maminka vždy radila, abych sama chodila vždy prostředkem ulice, aby mě nikdo nemohl někam zatáhnout. Šla jsem prostředkem silnice, nikde nikdo a já se blížila k naší čtvrti. Vtom se proti mně vynořila podivně se klátící postava. Maník asi šel také z oslavy, ale na rozdíl ode mne měl slušně "nakoupeno". A hned se se mnou chtěl bavit. Na otázku kolik je hodin, jsem stručně odpověděla, abych ho nedráždila k dalšímu rozhovoru. On ale se chtěl seznamovat blíže a začal po mně sahat. Strašně jsem vykřikla, až se lekl a já toho využila ke zběsilému úprku. Zlomila jsem si při tom podpatek, ale i kulhající jsem běžela až domů a bála se ohlédnout, zda za mnou neběží.

Přiběhla jsem domů a přerývaným hlasem svou příhodu vyprávěla muži. Místo politování mi stručně odpověděl: "Máš chodit včas domů!" A tím to skončilo. Uraženě jsem šla spát, ale druhý den jsme se tomu zasmáli.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Domů se má chodit za světla........ranní svítání to jistí.
Dana Puchalská
Oslavy MDŽ bývaly někdy zvláštní. Pamatuju se na jednu, kdy nám předseda ROH chtěl dát "květiny" a nějaké utěrky , ale namazal se tak, že vypadl z auta a nebyl schopný ani mluvit. Tak jsme šly všechny hromadně domů. Byla to ostuda.
Jana Šenbergerová
Článek mi poprvé unikl, proto mě potěšilo, že jsem měla možnost přečíst si ho dnes. Mám na oslavy MDŽ různé vzpomínky, ale vesměs hezké. V našem kolektivu bylo jen několik mužů, kteří nám občas uvařili i něco dobrého a ujímali se obsluhy.
Hana Nováková
Když jsem byla mladá nebylo se čeho bát. Dnes se bojím dost a to krom jiného, že se k mému uchu denně dostávaly info, které se k ostatním nedostanou ani omylem. Je jiná, zlá doba, plná násilí, různých zvrhlíků, feťáků, kteří jsou bez zábran. Jinak hezké přiblížení tehdy hojně oslavovaného svátku.
Elena Valeriánová
Manžel měl určitě pravdu: domů se má chodit včas: po čtyřech ve čtyři!
Naděžda Špásová
Zdenko, za mlada jsem se nebála, teď večer nejdu ani s pejsky po sídlišti. Ty čtyři hvězdičky jsou omyl, omlouvám se. ******
Zuzana Pivcová
Zažila jsem dva podobné pokusy a jedno opravdové loupežné přepadení, což se mi při čtení Tvého článku pochopitelně vybavilo. A to nebylo nijak pozdě. Takže, ať se nikomu z nás už nic takového nestane!
Jitka Hašková
To nemusím.
Marie Magdalena Klosová
Fakt je ten,že tento svátek se skutečně jaksi "zvrhl".O úctě bych také nemluvila.Ta se vyjadřuje jinak než opíjením se "na počest"žen v jediném dni v roce.Bohužel se zdá,že ani dnes "tu úctu" jaksi neumíme dát najevo.V dopravních prostředcích se naše vrstevnice nedůstojně "klátí" nad sedícími mladíčky a mladicemi,o slušné pozdravení a oslovení je taky nouze,pravidla toho úplně nejzákladnějšího slušného chování jako by vymizela. Ale stále věřím,že se to nějak "vylepší".Jinak nemám nic proti tomu,aby mně můj milý muž přinesl kytičku,ale to může kdykoliv.
Hana Rypáčková
Nemám zkušenosti, že by nám dříve muži vyznávali úctu.Při MDŽ se radovali a slavili dlouho do noci a pak se sápali na soudružky..Děti naplnily jesle už od půl roku a osvobozená domácnost moc nefungovala.Dnes se ženy dostávají na vedoucí místa snadněji a jejich práce si muži váží, co jim zbývá.Dárky -dostávají poukazy na volnočasové aktivity.Květiny mají ve vkusně vybavených pracovištích.Nevím, je to můj názor.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...