Půlnoční autošťára

Půlnoční autošťára

16. 3. 2015

Na Žižkově v Praze začala nově platit zóna placeného parkování. Měla napravit nedostatek parkovacích míst. Nenapravila samozřejmě nic. Jen se pohnuly kšefty obvodnímu úřadu. Ani za poplatkové peníze zase není kde zaparkovat. Tak naši občané jen vyhodili peníze za nejistotu, kde zase večer zaparkují.

Ulice naší čtvrti byly vykrášleny četnými a drahými dopravními značkami. Je na nich napsáno: 08 - 06 parkování s kartou, 06 - 08 parkování bez karty. Nikdo tomu nerozumí. V kolik hodin je povoleno stát s povolením a v kolik hodin je to možné zadarmo?  Asi to vyplodil rádoby anglofonní blbeček.  V České republice se čas vyjadřuje česky. Nepoužíváme zatím "am." ani "pm.". Vyjadřujeme čas číslicemi 0 - 24 hod.

Včera ve 23 hodin mne probudil hrozný rykot z naší ulice. Šel jsem se podívat, co se to děje? Před domem řádili policisté, odtahovací zřízenci a odtahový náklaďák. Buď to byli státní zaměstnanci nebo uniformami okrojovaní zloději. Vybrali si jen jedno parkovací místo, to okrajové, z tady 50 zaparkovaných vozidel. Baterkami svítili do auta a fotografovali si ho s láskou ze všech stran, jako nahatou pornomodelku. Pak nastoupili technici a jeřábem zdvihli automobil na korbu náklaďáku. Alarm kradeného auta začal hlasitě houkat. V úzké a tím už neprůjezdné ulici se z přijíždějících aut vytvořila dopravní zácpa. Troubilo se. Tak ta vozidla odkláněli do vedlejší ulice. Byla však slepá a vozidla se vracela zase zpět, za odtahováky. Vznikla vřava. Troubili a hlasitě nadávali všichni a všem. Vypadalo to jako počínající revoluce. Odtahovák odjel a policisté jakoby odešli. Za pár vteřin už stálo na stejném místě další auto.

Policisté se objevili znovu a přijel vyprázdněný odtahovák. Znovu přišly na řadu baterky, portrétování auta a hlučné nakládání. Naložené auto zase začalo poplašně houkat. Odtahovák s ním ujížděl jako zloděj. Nakonec se pracující obyvatelstvo naštvalo a na policajty přivolalo Policii České republiky pro rušení nočního klidu. Ti přijeli a zatkli všechny „okrojované“ zloděje. Najednou všichni tiše zmizeli z místa činu.

Tak znovu nastal noční klid nad žižkovskými pěti hřbitovy, dvěma popravišti a jedním krematoriem. Dva miliony nebožtíků už mohly dál poklidně odpočívat. Na uvolněném místě opět zastavilo teď už třetí auto. Nikdo si ho už ale nevšiml.

Tak skončil běs žižkovské noci. Novým, rádoby moudrým nařízením se vůbec nic nenapravilo.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Dovoluji si připojit svůj podpis pod poslední komentář. Lépe to vyjádřit nelze.
Marie Magdalena Klosová
Souhlasím s posledním" panem Libánským " a též velmi ráda s paní Várošovou.Jaro už brzy přijde.
Jiří Libánský
Když si přečtu komentář Jany Šenbergerové, jsem ujištěn, že se nalézám stále na portále i60. Super. :-)
Jana Šenbergerová
Tak jsem si tu početla, napadlo mě leccos, ale můj konečný postoj je tento: "Je jaro a kosové si štěstím pletou noty. Je jaro a tohle není chvíle pro trampoty. ..." Melodie písničky mi zničehonic zazněla v hlavě a s ní těch pár slov, zbytek ne a ne naskočit. Nevadí, to málo mi stačí, abych viděla svět v těch nejhezčích barvách, které ve mně tato slova evokují. Ráda píšu, ráda čtu, ráda komentuji a dokud na to jen trochu uvidím, nepřestanu. Jaro je energeticky a "tlakově" velmi náročné období, kdo to ví, nic ho neotráví. Přežijeme-li ve zdraví předjaří, budeme se moci radovat z jara. :-)
Alena Várošová
Raději nic nepsat, nekomentovat a taky nečíst.
Hana Rypáčková
Klíd..Je to styl pana Nekvasila..Je to jak v písničce:"Už panikáři jedou, hlavu maj ve smutku a strach jim kouká z očí, už je to na beton, všéchno se otočí..." Lidi jsou různí...
Jiří Libánský
Paní Klosová. To, že pan Nekvasil nezná vyhlášku, ve které je uvedeno, jak mají vypadat časové údaje na dopravní značce, to mi nevadí. Řidičům je srozumitelná na první pohled. Vadí mi, že svoji svoji vlastní neschopnost pochopení jednoduchých časových údajů svádí na jakéhosi anglofonního blbečka. Stejně tak jeho výrok: nikdo tomu nerozumí. To by mě opravdu zajímalo, jak dospěl k tomuto zjištění. Být trochu dezorientovaný ve svém blízkém okolí, nechápat zcela události kolem sebe, jejich příčiny a souvislosti, to myslím není u starších seniorů nic neobvyklého. Ale člověk musí začít především u sebe. Být aktivní, sledovat dění a snažit se v něm orientovat. Hledat řešení složitých a někdy zcela nových situací. Podělit se o starosti a problémy atd. Obviňováním všeho a všech ve svém okolí a sprostým nadáváním na každého si možná ulevím od naštvanosti nad vlastní nedostatečností, ale vnitřní duševní klid a rovnováhu tím nezískám. A řekl bych, že o ten nám jde všem.
Soňa Prachfeldová
Svět je přehlcen auty a už i na vesnici se nedá pomalu zaparkovat, suverénně se stojí na chodnících, porušují se předpisy a to policie nevidí, mámy s kočárky musí objet na silnici a nerudníci dávají šutry před baráky a jiné překážky. Holt civilizace a cedulky to nevyřeší.
Marie Magdalena Klosová
Každopádně si nemyslím,že pan Nekvasil žádá o radu.Je to další z jeho osobitých reportáží,která nikoho nemusí urazit,ba dokonce může vzbudit i smích.A co se týče policejních zásahů stran parkování,docela si to dovedu představit.A normální člověk někdy žasne.
Jiří Libánský
Pane Nekvasile. Tuto pro Vás parkovací záhadu se pokusím Vám objasnit. Dopravní značení oznamuje, že se jedná o místa vyhrazena pro držitele parkovací karty. Nicméně pro potřeby zásobování a dopravní obsluhy je zde možno zaparkovat mezi šestou a osmou hodinou ranní i bez této karty. Nevím jak jste přišel na anglofonního blbečka a tudíž na ony zkratky, které tam v ryze českém textu postrádáte. Pokud Vás mate nula před číslicí hodiny, píše se záměrně, aby byl údaj dvouciferný (nikoliv anglofonní) v dopravním značení používaný. Doufám, že se mi podařilo Vám parkování vysvětlit. Klidně se v případě nejasnosti můžete na mě obrátit, mohu vysvětlit názorněji. Popřípadě poslat i nějaké obrázky s grafickým znázorněním na ciferníku. Asi byste měl vědět, že zóny rezidenčního parkování se zřizují na žádost obyvatel dané lokality. Proto někde jsou a někde nejsou. Pokud si Vaši spoluobčané myslí, že jim toto opatření zaručí místo na parkování, je to čistě jejich naivita, nikoliv rádoby moudré nařízení..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.