Velká modní soutěž:
Můj nezničitelný outfit

Velká modní soutěž:
Můj nezničitelný outfit

24. 3. 2015

Když můj syn slavil čtyřicáté narozeniny, koupila jsem si na oslavu tento outfit. Tehdy se tomu říkalo komplet. Od té doby jsme všichni zestárli. Já, syn i outfit. Já víc. Přepadla mě sedmdesátka docela zákeřně.

Když jsem byla mladší a nějaké peníze měla, bylo nakupování "hadrů" mojí velkou vášní, skoro až nemocí. Oblečení jsem střídala hodně, a to, že jsem bydlela v Praze, tedy ve velkém městě, a že jsem pracovala tam, kde oblékat se bylo důležité, tomu napomáhalo.

Potom přišel důchod (nevelký), odstěhovala jsem se do malého městečka, tedy do přírody. Neříkám, že není důležité se tady hezky oblékat, ale peníze začaly docházet. A jak docházely, stala jsem se hamižnou a žádný takzvaný hadr jsem nevyhodila. Věděla jsem, že nový si už nekoupím. Neříkám ani, že se mi nezměnila postava, ale nějaké oděvy jsou, na rozdíl ode mne, nesmrtelné. Zrovna tento outfit (komplet), který snad můžu nosit  všude. Když ho doplním šátkem, můžu do přírody, bižuterii a jde se do města, a se zástěrkou do kuchyně.

Materiál neznám, ale je moc příjemný a nemačkavý.

Mám dojem, že vše důležité jsem vyčerpala. Snad jenom dodávám, že zástěrka je ze sekáče a musela ji vyšívat nějaká zručná hospodyňka. Jo, a vlasy si barvím, češu a stříhám sama. Nevím, jestli to projde přísnou komisí. A potom taky to, že na manekýnu jsem poněkud baculatější.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Nadšená tedy outfitem Hany nikterak nejsem. Přece jen se dá už dneska koupit pár krásných hadříků na všechny postavy opravdu - jak se říká - "za pár šupů". Úkolem žen je vypadat dobře - a v podstatě ne ani tak dobře vypadat, jako dobře se cítit. A když mám na sobě od hlavy k patě stoprocentní polyester, ve kterém moje tělo nedýchá, nemůžu se cítit dobře. Navíc i barva outfitu je spíše pro mladé holky, ne pro dámu kolem sedmdesátky. Haně tento outfit dost ubližuje a nic nepřidá - nanejvýš opticky ještě pár kilo navíc. Jediné, kde dám Haně za pravdu, je její kuchyňský outfit - na něm je vidět, že zájem Hany je spíše vaření, ne oblékání. Takže jako určitě skvělé kuchařce jí dávám aspoň nějaké body.
 

Hodnotím známkou 3- 

Elen Zajíčková:
Paní Hanko, jste moc sympatická a vážím si, že jste se v soutěži objevila. Váš příspěvek je pravdivý a dotýká se v nějaké míře nás všech seniorek. Obleček Vám barevně sluší a za všech popsaných okolností chápu, že máte k němu kladný vztah a ráda ho nosíte. Materiál totiž nepotřebuje žádnou údržbu, střih je volný, a tím pohodlný. Upřímně, není to ale nic moc. Ani látkou, ani střihem, ani žádná vysoká krejčovina. To zástěrka ze sekáčku mě zaujala! A tak mě napadá, nenašel by se v tom sekáčku mladistvý přízový svetřík, blůzička, topík a kalhoty nebo sukénka? Ceny jsou tam pro každého přece příznivé. Určitě to stojí za pokus. A nekupujte nic o číslo větší. Jste šik, tak to ukažte. 

Hodnotím známkou 2-

Scarlett Wilková:
Líbí se mi, že si Hana na nic nehraje a výstižně popisuje situaci mnoha dam vyššího věku: v penzi se holt člověk naučí neutrácet za hadříky, které zanedlouho vyhodí. Tak to je, podobných příkladů mám ve svém okolí hodně. Jasná věc, o které není třeba diskutovat. Jenže i staré věci se dají ladit lepším způsobem, než tady Hana předvedla. Na mě komplet působí pyžamovým dojmem. Kalhoty bych nechala opravdu na doma a k vrchnímu kousku zvolila jiné, klidně třeba džíny. Takto mám pocit, že je paní stále v jakémsi domácím oblečku a šátek a jiné doplňky to nezachraňují. Problém tohoto kompletu není v tom, že je starý, vždyť staré věci mnohdy vypadají lépe, než nové nekvalitní kousky z obchodních řetězců. Myslím, že Haně neslušel ani před lety, kdy si ho koupila a už tehdy v něm vypadala jako v pyžamu. Škoda, protože Hana je hezká a sympatická nejen na první pohled, ale i podle toho, jak sama o sobě píše. Ovšem senzační je ta zástěrka, kterou si obléká při vaření, to je ukázka těch legračních a výjimečných pokladů, které odvážné ženy umějí najít v sekáčích. 

Hodnotím známkou 3 

Redakce:
Paní Hana píše upřímně, sympaticky i s nadhledem, a to se nám libí. Škoda jen, že text není o trochu delší a možná i sebevědomější.

Hodnotíme známkou 2

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,55

Celková výsledná známka je 2,51

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.


Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Paní Hano, máte hezký úsměv, jak já Vám ho teď závidím! Usmívejte se, moc Vám sluší. Je důležitější než jakýkoli outfit. Buďte šťastná a nad věcí, nikdo Vám nechtěl přeci ublížit.
Hana Šimková
Alenko o paní Zuzaně máte naprostou pravdu.Jinak opravdu rozhozená nejsem. Kritika se ovšem od neomalenosti liší. Opravdu nejsem člověk, který by kritiku neunesl.
Hana Šimková
Poslední a opravdu vážně pana Raška.Porota,která hodnotí oblečení starších žen by měla mít taktnost a určitou noblesu v kritice. Radit, že si mám koupit alespoň trochu slušné oblečení v sekáči a nebo , že v tom vypadám jako v pyžamu a za mlada, že to nemohlo být lepší, se mi zdá, že je opravdu za čarou. Nevím, jestli to můžete obhájit. Asi by se mi nelíbila ani jedna a už jenom pro tu nekvalitní práci a určitou nekompetentnost. Ne, to je neomalenost a to by si tzv. porota dovolit neměla. A že mi dala aspoň nějakou známku za vaření? Jak jsem ji vděčná, že mě nenechala propadnout.
Alena Várošová
Kriste pane,šly jsme do toho,tak jsme musely počítat s kritikou.Paní Hanko,nebudte z toho rozhozenáˇmáte určitě další přednosti,jak je taky vyzvedl p.Raška.Taky jsem taky slízla ode všech kritiku,určitě větší jako Vy ale díky své povaze, beru to sportovně.Moje sebevědomí hodně kleso a jsem tak na úrovni té poslední hajzlbáby na veřejných záchodcích.Ale bude líp.je daleko víc lidí,kterým se budete líbit i v teplácích,takže Vás přece tohle nemůže rozhodit.Pěkný den a hlavu vzhůru. Jen bych tady chtěla napsat,že si velmi vážím paní Zuzany,je to milá,inteligentní paní,která má všechno dobře srovnané v hlavě .
Hana Šimková
Díky pane Raška za upřímnost a já zase uznávám, že máte pravdu.Fraška se ze soutěže dělat nemá.Už se tvářím opravdu úplně vážně a ze soutěže se dikvalifikuji. A za kritiku se opravdu na nikoho nezlobím. Člověk se nemá brát tak vážně. Vždyť celý život je vlastně taková fraška. Ještě, že zatím nezazvonil zvonec. A tohle je jenom přestávka před koncem představení.Pak už fraška končí a nikdo netleská.
Hana Šimková
Bože, které dámy to měly duši černou.?,Ještě , že já jenom vínovou. Nic proti Vám pane RaškA. Je fakt, že je z toho fraška. Jestli jsem ji způsobila, tak abych se uklidila.
Zuzana Pivcová
Za nepoctivého bych se neodvážila označit zde nikoho z vás. To je úplně jiné pojetí. Za svůj příspěvek se omlouvám a zdržuji se jakýchkoliv dalších komentářů.
Hana Šimková
Tak nemůžu končit, protože jsem si přečetla pana Rašku.Je pravda, jak jsem psala níže, že jsem si s tou účastí v soutěži naběhla. Já jsem to opravdu na vážno nemyslela.Jistě, že porota nemohla nad mých outfitem jásat i když to krimplen není a cítím se v něm opravdu dobřeže. Že každá žena se hodnotí jinak, ale proč se u mne rozchází v názorech porota? Vždytˇjsem teď zmatená a opravdu nevím, jestli můžu v té barvě na ulici , nebo ne.Dost mě také naštvala ta rádoby schovívavost s tou chudinkou. Ještě teď mám z toho kopřivku.Jak mi hezky radí, co si v tom sekáči mám koupit. Ať jdou do háje s radami a počkají až zestárnou. Stejně a to mi nikdo nevyvrátí, že ta porota dobrá není a neříkám to kvůli sobě. Já jsem opravdu nic vyhrát nechtěla.
Zuzana Pivcová
Nezaznamenala jsem kritiku nejednotnosti poroty, nýbrž jsem se vyjádřila, že téže porotkyni vadí černá pro dámu v letech a potom zase barevná pro dámu v letech (je pro mladé holky). A úvahu o myšlení jako za socialismu - rovnostářství, tak to raději dělám, že jsem to nečetla.
Hana Šimková
Mluvím tak o sobě, né o vás děvčata, ale porota mě tak , i když zaobaleně nazvala. Tak už jsem se vypsala z podoby a opravdu končím. Jesli ale budou takové soutěže pokračovat, tak už se mi sem asi chodit nechce.Tak pá všichni a nejvíce zdravím Zuzanku

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.