Velká módní soutěž:
Geometrie, to je moje

Velká módní soutěž:
Geometrie, to je moje

22. 3. 2015

Vážená redakce i60, vážení porotci, rozhodla jsem se, že jdu do toho, jelikož takové akce mě velice baví. Poprvé jsem si to uvědomila před několika lety, kdy se mi poštěstilo zúčastnit se dvakrát focení pro jeden dámský časopis.

Tak tedy. Nejprve jsem si přečetla Vaši výzvu - pro jistotu dvakrát, abych ji správně pochopila - a pak počkala na první odvážné čtenářky, které zveřejnily své oblíbené modýlky k různým příležitostem. Musím říct, že ze slovního spojení outfit jsem byla ze začátku out. Pomohl slovník na Googlu. 

Oblékám se ráda a s chutí. Miluji geometrické vzory. Jakmile uvidím něco s pravidelně rozmístěnými puntíky, barevně sladěnými proužky nebo, nedej Bože, nádherné káro v mých oblíbených sytých barvách, jsem ztracená. Je to zkrátka láska na první pohled.

Poté, co jsem si ze svého šatníku vybrala oblečení, vyvstala otázka, koho požádat, aby mě vyfotil. Starší syn to odmítl se slovy, že fotit neumí, a tak jsem se bez dalších cavyků rozhodla pro profesionálku.

Počasí vyšlo nádherně a focením jsem si zase jednou udělala radost. Výsledek, prosím, posuďte sami.

V pase prostřižený kabátek s velkými knoflíky doplněný žoržetovou šálou jsem si pořídila před několika lety v jednom z butiků obchodního domu LASO v Ostravě. Úzké kalhoty z pružného materiálu, o nějaký rok později, tamtéž. Pohodlné boty vloni ve Zlíně a kabelku, se stejnou povrchovou úpravou jako boty, v Kroměříži. Oblečení doplňuji podle počasí: teplo - klipsy, pošmourno - vlněný klobouk. Obé zakoupeno v Luhačovicích. Všechny kousky oblečení jsou z kvalitních nemačkavých materiálů, které se dají nosit léta. Těším se, jak tento outfit v jarních měsících provětrám v Luhačovicích na kolonádě.

Už z popisu míst, kde jsem oblečení kupovala, je zřejmé, že mám toulavé boty. Za to vděčím mému tatínkovi, který miloval turistiku. Společně jsme často vyráželi na výpravy kolem Ostravy a jednou za čas s jeho spolupracovníky z práce do Beskyd, Jeseníků i dál. Takže mým dalším oblíbeným oblečením jsou tenisky, kalhoty po kolena, tričko, károvaná košile, kovbojský klobouk, větrovka a batoh na zádech. Ale to už je jiná kapitola.  

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Skvělý outfit! Hana má vkus a dokázala sladit vše od hlavy k patě tak, že je to hravé, hezké a harmonické. Řekla bych tři "H" - i když na to tady nehrajeme. Líbí se mi kabátek, jeho délka, jeho dezén a jeho střih. Vše velmi lichotí postavě, kterou naznačuje, ale nezdůrazňuje. Líbí se mi, že se Hana nebojí úzkých kalhot, které krásně zviditelňují její štíhlé nohy. Líbí se mi boty a kabelka, které k sobě ladí. I když kabelka je trochu více elegantnější, protože je lakovaná, ale to jen my detailisté vidíme i to, co nevidí ostatní. A líbí se mi klobouček. Takže za mě jedničku (i když ty plastové laciné náušnice bych ze své krabičky se šperky já osobně už dávno hodila do koše). 

Hodnotím známkou 1 

Elen Zajíčková:
Paní Hano, je vidět, že pózování máte v krvi a fotoaparát Vás má rád. Je fajn, že jste kreativní a že se oblékáním bavíte. Váš model je veselý a svěží. Musím ale podotknout, že elegantní kabelka, zřejmě lakovaná s aplikací "krokodýl", se ke kostce a střihu kabátku moc nehodí. O to více, že jste obula boty ve stylu mokasín. Stejně jako kabelka, tak i klipsy ruší jednotnost stylu. 

Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
Hana je další žena, která mi udělala radost. Líbí se mi sladění barev, nic není přehnané, rušivé. Dobře ví, že když má výrazný kabátek, je nejlepší doplnit ho jednou barvou, zkrátka, že méně je více. Mám pocit, že si také dobře uvědomuje, že tyto barvy a styl sedí k jejímu šedému tónu vlasů, který také svědčí o sebejistotě. Pro mě je toto ukázka, že žena může mít pohodlné oblečení a boty, ve kterých se dá vyrazit na velkou procházku a přitom nevypadat jako horolezec. Dáma, která má ráda sport, pohodlí, přírodu, ale zůstává dámou.

Hodnotím známkou 1 

Redakce:
Paní Hano, jste nám sympatická hned ze tří důvodů: máte odvahu, milujete turistiku a soutěž berete hodně vážně, když jste zvolila profesionální fotografku. Jen text mohl být trochu delší, proto ten malý minus.

Hodnotíme známkou 1-

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,30

Celková výsledná známka je 1,36

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Je určitě fajn - přirozenost , v tom je síla, samozřejmě o sebe dbát. Umět stárnout a mít radost ze života ! Hanka je přirozená a v tom ji fandím !
Eva Krausová
Alenko V., to jste mne tedy rozesmála s tou zvednutou nožkou...a s bruslemi. Na tom fotu na mne paní Hanka působí prostě svěže, prostředí přírody skvělé, zvednutá nožka je jen malé mínus, které by sice být nemuselo, ale na paní Hance se mi i líbí, že si asi nebarví vlasy, zbytečně se asi ani nemaluje, to dovede jen málokterá žena obejít se bez těchto zkrášlovacích způsobů a já ji za to dávám velké +, protože ani já nemám potřebu se barvit, malovat ap.
Hana Lancová
Děkuji za všechna hodnocení vztažená k mému outfitu i jednotlivým fotografiím. Doufala jsem, že oboje vyvolá diskusi, a to se také podařilo. Divili byste se, co se dá do takového kabátku schovat. Nevím, jak to máte vy ostatní, ale já jdu do obchodu s nějakou představou a přinesu úplně něco jiného. A abych nezapomněla, měřím 166 cm. :-)))
Alena Várošová
Paní Evo,to druhé ne,paní Hana tam má hezký úsměv,ale co ta zvednutá nožka???? Mohla by jet na bruslích a protože je nemá,tak už jen ta druhá varianta ....
Marie Magdalena Klosová
Paní Hanko,přicházím sice "s křížkem po funuse",ale přidávám alespoň symbolickou jedničku.Kabelka sice není můj styl,ale jinak to beru se vším všudy ,i s těmi náušničkami a zejména kloboučkem.A protože káro a kostka v mém šatníku také často hrály prim,spolu se střihy "pod prsa",musím konstatovat,že jste mi "celá" včetně textu sympatická.Zdravím.mm
Júlia Vonásková
Pani Hano,kabátek chválím kostka Vám sluší,ale ten střih ne,škoda,že přestřižení kabátku není v pase,to by sedělo lépe,jinak dobrý.....
Eva Krausová
Tak musím říci, že paní Hanka by měla být vítězkou. Má francouzský šmrnc, fota mne velice oslovila, zvlášť to druhé a třetí, ten klobouček položený na kabelce-dost zajímavé. No, já asi nezapřu, že mne fotografie baví a tak v nich vidím často, co možná jiní ne. Klobouček se mi líbí nejen na kabelce položený,ale i na hlavě paní Hanky. Je přirozená, prostě paráda, takové dámy snad ani profes.fotografy nepotřebují. Náušnice by sice být nemusely, ale jsou to takové dvě "červené tečky" v hodnocení, ale nepřekáží celkovému dojmu.Dávám mimo soutěž za 1+
Hana Čadová
Paní Hano hezké a chválím! Každý si kostku dovolit nemůže, ale Vy ano!
Alena Várošová
Ještě já tady za přísnou si dovolím komentář,že paní Hana se první příčku na žebříčku právem zaslouží i když se přikláním k Evě..Střih se hodí spíše na boubelky,kde přikryje určité nedostatky.Paní Hana by si mohla dovolit střih propasovanější,nebo úplně rovný ale za to nemůže majitelka,ale výrobce.Ta je ráda,že sehnala kabátek podle jejich představ.Moc hezké.
Jitka Chodorová
Paní Hana mě oslovila,i když už nesoutěžně,1-.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%