Moje energie: Knihy, stromy, 
kolo aneb Souznění s přírodou

Moje energie: Knihy, stromy,
kolo aneb Souznění s přírodou

3. 4. 2015

Z čeho čerpám životní energii, co mně zaručeně dodá nový impuls do života, spolehlivě uvolní a vzpruží? Jaro? Ano, bez diskuse. Jenže…

Každý/á relaxujeme jinak. Introverti nejradši o samotě čerpají energii ze svého vnitřního světa pocitů, myšlenek a prožitků, extroverti ve víru společnosti čerpají energii z okolního světa. Ospalci si libují ve vydatném spánku a sportovci nevynechají žádnou příležitost ke sportování. V dnešní uspěchané době je totiž opravdu potřeba mít nějaký fígl na to, jak se „hodit do pohody“. Máme-li jich více, máme jistotu, že když jeden nezabere, účinkuje druhý, třetí… který spolehlivě uvolní a vzpruží.

Miluji přírodu. Příroda je pro mě jako guma, která z mé mysli dokáže vymazat špatné myšlenky, stres a obavy. Miluji stromy, ovocné, na horských stráních, v hlubokých dolinách, zelené i ve zlatě oblečené, svlečené i zasněžené, samotáře či sdružené v lese. Přesto, že nejvhodnější „stromy" pro dobíjení energie jsou prý duby a borovice. Moc ráda se do lesa vracím. Hledám zde klid, odpočinek, bezpečí před vnějším světem a houby.

Miluji jízdu na kole letní přírodou krásnou českou krajinou se sluncem nad hlavou. V nížinách s rozhledem do všech stran, na kopcích s výhledem k dalekým obzorům, při sjezdu do údolí s větrem o závod. Sdílet zážitky a setkávání. To mě blaží po duši a nakonec i po těle, neboť není od věci i hubnout příjemným a nenásilným způsobem.

Miluji knihy. Ze všeho nejvíce. Čerpám z nich životní energii, kdekoliv je možnost, za každého počasí, v kteroukoliv hodinu, jak už jsem několikrát napsala. Sednout si do křesla s knihou, s kávou na stolku a s kocourem na klíně mě spolehlivě nabije pozitivní energií a společně vrníme blahem.

K tomu je ovšem potřeba energie elektrická, samozřejmě hlavně ve večerních a nočních hodinách. Protože, čtení knihy při baterce nebo na chatě při svíčce nebylo ani v mládí, natož ve věku pokročilém, právě to „pravé ořechové“. Sílu sluneční energie vnímáme právě s nadcházejícím jarem, kdy sluneční paprsky probudí přírodu ze zimního spánku a dodají energii všemu živému.

Budiž pochválena energie životní, užitková i sluneční.

 

Z čeho čerpáte vy vaši životní energii, co vám zaručeně dodá nový impuls do života? Napište svůj soutěžní příběh na téma "Moje energie" a vyhrajte některou z cen. Tématem příběhu nemusí být jen "životní energie", ale i ta užitková v domácnosti. Topíte elektřinou, plynem nebo pevnými palivy? Uvažovali byste třeba o sluneční energii? Co si o ní vůbec myslíte? A jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny? Nenaštval vás něčím? Pravidla soutěže najdete zde.
Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Zuzano, děkuji za slova, která mne potěšila a moc si jich vážím. Přeji pohodové svátky a hezké jaro.
Dana Kolářová
Paní Klosová, děkuji za milá slova, potěšila a přeji Vám co nejvíce pozitivní energie.
Zdenka Jírová
Máme podobný zdroj energie, procházka přírodou je nenahraditelná jinými "dobíječi". Kdyby dnešní mládež chodila více do přírody a využívala možnost svého mládí a sportovala, nemusela by utrácet za drogy v zaplivaných krčmách.
Eva Mužíková
Danuško, krásné vyznání...
Dana Kolářová
Růženko, děkuji za přání. Přeji i Tobě hodně zdraví a energie do dalších let. Hezké jaro.
Hana Rypáčková
Na dobíjení mám dub a přírodu, někdy i knihu, fyzický záhul a malé děti....
Eva Krausová
Dano, máme to úplně stejné, nedám dopustit na procházku lesem, kde mám dokonce ten svůj strom.Miluji Šumavu, kam jsme jezdívali s mamkou a fenkou Baruškou. Kolo také patří ke mě, byť nyní delší dobu odpočívá bohužel kvůli mým problémům s páteří.Ale s tátou jsme jezdili moc rádi, měli jsme trasu 30km a dělalo nám to moc dobře na duši. Dokonce jsme měli s mamkou na kole i koš pro fenku Barušku, která velice ráda jezdila s námi, byť to byla s ní zátěž hlavně do kopců...A čtení, k tomu není co dodat-jistě lepší, než televize a v ní samá negativa.
Zuzana Pivcová
Ano, tak Tě, Dano, vnímám a mám v sobě zafixovanou a asi bych byla hodně překvapená, kdybys tyto zdroje své životní energie nahradila nějakými podivně jinými. Vážím si Tě jako člověka nadaného a moudrého, který se přitom ve své skromnosti příliš viditelně neprezentuje. Díky.
Marie Magdalena Klosová
Nádherné vyznání všemu pozitivnímu,energetickému.Váš přístup k dobíjení "baterek" je všestranný a úžasný.Je to cítit z vašich slov.mm
Růžena Antlová
Máš pravdu příroda dokáže divy ! Moc hezky jsi to popsala tak přeji , aby ťe popsaná energie nabíjela ještě spousty roků !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...