Copánky - bezva účes 
na léto pro holčičky

Copánky - bezva účes
na léto pro holčičky

20. 6. 2015

Bezva účes na léto pro holčičky a jeho postup zaplétání jsem nafotila na jaře na Kanárských ostrovech. Vnučka stále pokukovala po šikovné kadeřnici u bazénu. A já také. A když vnučka řekla, že by tu krásu také chtěla mít jako dárek pro rodiče, bylo rozhodnuto.

Ještě dlouho ji ve školce kamarádky i paní učitelky obdivovaly. No a rodiče byli z dárku celkem nadšení. Takový nezvyklý osobní dárek! Jen štěstí, že ho také nedostali od babičky...:) To by bylo už moc štěstí najednou...:)

Co vše se může plésti? Toto slovo má vlastně dvojí význam. Plésti jako zaplétati, splétati, nebo plésti, splésti jako býti popleta...

Tak tedy plésti se mohou například:

Pravidla českého pravopisu

Pomlázky

Vánočky

Housky

Věnečky na hlavu

Svetry, šálky, rukavice, ponožky

Košíky, ošatky

Nohy

Jazyk

Slovíčka

Jména

Názory

Přijdete ještě na něco, co se plete??

A také vlásky se pletou, co by plésti cop či copánky. Připravila jsem vám malý foto seriálek, abyste uviděli postup pletení copánků. A pokud se to naučíte, můžete ušetřit 15 Euro za jednu hlavičku. A pokud máte těch hlaviček doma povícero, třeba tři, tak se to již vyplatí naučit. Účes vydrží asi měsíc. Jistě, že se hodí zejména do tepla, k moři a na prázdniny.

Prázdniny se pomalu blíží a do té doby můžete trénovat k dokonalosti. Malinké, barevné gumičky koupíte v drogérii. Tak přeji šikovné ruce a moc netahejte!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Jé, Jano, to máš pravdu...to se vlastně dělá běžně...:) v té souvislost mne napadlo proplést si prsty a údy..:)
Jana Šenbergerová
Také je možné poplést někomu hlavu, ale ne copánky. :-)
Alena Vávrová
Lubomíre, jednou jsem si z internetu opsala tento výrok: "Vlasy nosím rozpuštěné. Jenom se už nepamatuji, kdy, kde a v čem se mi rozpustily." :-))
Lubomír Müller
Jak rád bych si nechal uplést copánek, ale jaksi není z čeho.... Moje hlava se rozhodla, že vlasů jí netřeba. Co nadělám, že.... Ale aspoň mohu plést páté přes deváté. A to bych docela rád věděl, jak se tohle páté přes deváté plete... Vtipný a bystrý článekj, Vando.
Alena Vávrová
Moje nejmenší vnučky mají obě dlouhé vlásky a od moře pravidelně přijedou s jedním tenkým copánkem s připletenou barevnou šňůrkou. Nosí ho ještě hodně dlouho a rády. Jejich maminka jim často zaplétá francouzský cop, to se mi moc líbí, ale sama to neumím.
VANDA Blaškovič
Naše malá vnučka byla z copánků nadšená...:)) no, dětská. čistá dušička. A nic jsme nemuseli utahovat. Asi od profíka déle vydrží......A že by si stěžovala na nepohodlí? Ani nápad, byla šťastná.....každý to může vnímat jinak, i ten kdo je třeba nikdy na hlavě zapletené neměl....stačí vyzkoušet....:))
Zuzana Pivcová
Vím, že se říká: Nepleť si pojmy s dojmy. Nebo: Plete páté přes deváté. I když to už tu je naznačeno (slovíčka, názory...).
Alena Várošová
Já sama nemám vnouče holčičku,ale mně se ten účes na dobu jednoho měsíce pro holčičky a dívky líbí.Je to změna a proč ne.Vlasům by to nemělo uškodit,ba naopak,je to u moře pohodlné.Vlasy jsou stále upravené a je to hit.
Eva Mužíková
Třeba POJMY se také pletou.. a mně určitě při ukazování směru se plete levá a pravá ruka:)))... Vando, mám sice vlasatou vnučku, ale asi bych jí tuto krásu nedopřála. Mám obavy, že to není pro vlasy dobré ... ale třeba se mýlím je to ale na pohled zvláštní. Připomíná mi to účesy některých atletek z exotických zemí....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%