Velikonoce bez vajec? To nebude potřeba
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Velikonoce bez vajec? To nebude potřeba

5. 4. 2015
gastronomie Velikonoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Máme naše domácí slepice,tak vejce řešit nemusím.
Karel Boháček
lidi fakt není nad domácí vejce. Kdo může ať si pořídí alespoň 3-4 slepičky / to stačí pro 3 rodinu/. A kdo říká že slepice je blbá tak ten kecá - já mám holky ochočené a žasnu nad jejich inteligencí, spíše bych je nazval raptory .
Květoslava HOUDKOVÁ
Jak kdysi ukládala vejce babička a maminka mne ani nezajímalo. Jako vdaná jsem měla větší lednici - to už si zase nepamatuji. Ale doby, kdy se děti osamostatnili a já vyměnila byt za menší, mám i menší ledničku a žlábky pro vejce jsou také menší. A to mne -automaticky- naučilo ukládat vejce správně = špičkou dolů, protože jinak by zřejmě vypadla.
Dagmar Bartušková
Oprava? Ae ne. Alespoň jsem potvrdila, že vejce ukládám do ledničky opravdu správným způsobem. :-) A s tbl. brzy zase seknu!
Dagmar Bartušková
Vajíčka mám ráda na všechny způsoby. Ta nakládaná, co máma také dělala, tak ta mi jako dítěti ale moc nechutnala. Vejce skladuji v ledničce správně, špičkou dolů. Z obchodu si je v platech přece také tak postavená přineseme domů. Rozemleté skořápky přidáváme želvám do salátů, aby měly zdravý a pěkný krunýř aj. Vejce ukládám do ledničky správně, a při jejich vaření vždy přidávám trochu soli. Ocet pouze tehdy, když se barví na Velikonoce vajíčka, aby chytla barva.
Jana Šenbergerová
Za dobu, co jsem na světě, se mnohokrát vystřídaly různé názory na užitečnost a škodlivost konzumace vajec. Nikdy jsem jim nevěnovala pozornost, protože mi vejce chutnají, a to na všechny způsoby, a klidně i syrový žloutek. Dělávala jsem si krém ze žloutků, másla, cukru a kakaa a mlsala ho jen tak. Mohla bych ho i dnes, ale raději neprovokuji. :-)
Jana Slavíková
Byla jsem překvapená, že už v diskuzi můj příspěvek je a ona nám to redakce jen připomíná. Opakování matka moudrosti. Díky.
Hana Čadová
Před vařením nechávám vejce chvilku v pokojové teplotě. Sůl nebo ocet přidávám. Vnoučata v pondělí určitě přinesou domů 80 vařených vajec. To bude pomazánek!
Hana Čadová
To byly časy, když maminka nakládala vajíčka do vodního skla. Co by tomu nyní řekly mladé hospodyňky!
Eva Mužíková
Zdeni, díky za radu... to mne nenapadlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%