ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com
Velikonoce bez vajec? To nebude potřeba
5. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Boháček
24.3.2016 12:20
lidi fakt není nad domácí vejce. Kdo může ať si pořídí alespoň 3-4 slepičky / to stačí pro 3 rodinu/. A kdo říká že slepice je blbá tak ten kecá - já mám holky ochočené a žasnu nad jejich inteligencí, spíše bych je nazval raptory .
Květoslava HOUDKOVÁ
24.3.2016 08:27
Jak kdysi ukládala vejce babička a maminka mne ani nezajímalo. Jako vdaná jsem měla větší lednici - to už si zase nepamatuji. Ale doby, kdy se děti osamostatnili a já vyměnila byt za menší, mám i menší ledničku a žlábky pro vejce jsou také menší. A to mne -automaticky- naučilo ukládat vejce správně = špičkou dolů, protože jinak by zřejmě vypadla.
Dagmar Bartušková
23.3.2016 20:01
Oprava? Ae ne. Alespoň jsem potvrdila, že vejce ukládám do ledničky opravdu správným způsobem. :-) A s tbl. brzy zase seknu!
Dagmar Bartušková
23.3.2016 19:54
Vajíčka mám ráda na všechny způsoby. Ta nakládaná, co máma také dělala, tak ta mi jako dítěti ale moc nechutnala. Vejce skladuji v ledničce správně, špičkou dolů. Z obchodu si je v platech přece také tak postavená přineseme domů. Rozemleté skořápky přidáváme želvám do salátů, aby měly zdravý a pěkný krunýř aj. Vejce ukládám do ledničky správně, a při jejich vaření vždy přidávám trochu soli. Ocet pouze tehdy, když se barví na Velikonoce vajíčka, aby chytla barva.
Jana Šenbergerová
23.3.2016 19:45
Za dobu, co jsem na světě, se mnohokrát vystřídaly různé názory na užitečnost a škodlivost konzumace vajec. Nikdy jsem jim nevěnovala pozornost, protože mi vejce chutnají, a to na všechny způsoby, a klidně i syrový žloutek. Dělávala jsem si krém ze žloutků, másla, cukru a kakaa a mlsala ho jen tak. Mohla bych ho i dnes, ale raději neprovokuji. :-)
Jana Slavíková
23.3.2016 18:35
Byla jsem překvapená, že už v diskuzi můj příspěvek je a ona nám to redakce jen připomíná. Opakování matka moudrosti. Díky.
Hana Čadová
23.3.2016 18:30
Před vařením nechávám vejce chvilku v pokojové teplotě. Sůl nebo ocet přidávám. Vnoučata v pondělí určitě přinesou domů 80 vařených vajec. To bude pomazánek!
Hana Čadová
23.3.2016 18:22
To byly časy, když maminka nakládala vajíčka do vodního skla. Co by tomu nyní řekly mladé hospodyňky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA